Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θερινό Πανεπιστήμιο για την προβολή της ελληνικής γλώσσας
  • [02] Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ για να πολιτευθούν
  • [03] Die Welt: Οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη
  • [04] Τρία επενδυτικά σχήματα για τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο
  • [05] Υπέρ της εκλογής Προέδρου ο Ι. Στουρνάρας
  • [06] Α. Μέρκελ: Να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον South Stream
  • [07] Κορυφαίος αθλητής για το 2014 ο Ηλίας Ηλιάδης

  • [01] Θερινό Πανεπιστήμιο για την προβολή της ελληνικής γλώσσας

    Την προβολή της Ελλάδας του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας επιδιώκει να προωθήσει η θερινή ακαδημαϊκή δράση που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το καλοκαίρι του 2015 στην Άνδρο.

    Πρόκειται για διοργάνωση Θερινού Πανεπιστημίου με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που θα γίνει από τις 5 ως τις 12 Ιουλίου και από τις 12 ως τις 19 του ίδιου μηνός και απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους φοιτητές με καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει επίσης το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Ελλάδα.

    [02] Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ για να πολιτευθούν

    Τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, υπέβαλαν σήμερα οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μιχάλης Κατρίνης, προκειμένου να πολιτευθούν σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί και προ δύο εβδομάδων για το θέμα της καθυστέρησης του ασθενοφόρου σε θανατηφόρο δυστύχημα στη Σάμο, αλλά τότε η παραίτησή του δεν είχε γίνει, αποχωρεί από τη θέση του για να πολιτευτεί με τη ΝΔ στον νομό Λέσβου.

    Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηλείας.

    [03] Die Welt: Οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη

    Οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη, αν δεν χάσουν την ψυχραιμία τους, γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην σημερινή της έκδοση, με τίτλο «Η Ελλάδα επιτυγχάνει αυτό που η Γαλλία και η Ιταλία δεν καταφέρνουν - την εξυγίανση του προϋπολογισμού».

    Ο αρθρογράφος παίρνει ως παράδειγμα την ανάπτυξη του Πειραιά μετά την έλευση της Cosco για να επισημάνει ότι «όπως ο Πειραιάς, έτσι και ολόκληρη η Ελλάδα είναι σχεδόν αγνώριστη, περίπου πέντε χρόνια μετά την δήλωση χρεοκοπίας» και να προσθέσει: «Οι Έλληνες ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά και κατόρθωσαν να φθάσουν ψηλότερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: σε μια οικονομική ανάπτυξη υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης εντός του έτους, σε καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ. Η ανεργία αρχίζει να πέφτει. Η Ελλάδα σημείωσε τελευταία την υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη αύξηση στην απασχόληση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο προϋπολογισμός έχει εξυγιανθεί σε μεγάλο βαθμό, από ένα έλλειμμα 15%, οι Έλληνες έφθασαν σε λίγα χρόνια σε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρωζώνη». Σε ό,τι αφορά την διαμάχη με την τρόικα, ο αρθρογράφος τονίζει ότι «οι Έλληνες είχαν ήδη συχνά δίκιο και την περασμένη χρονιά, όταν προέβλεψαν πλεόνασμα 1% και το πέτυχαν».

    [04] Τρία επενδυτικά σχήματα για τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο

    Τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για 40 χρόνια, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τα εξής σχήματα: *DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. *ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε. *ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων

    Παράλληλα, κατατέθηκαν δύο προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου, Ηράκλειο Κρήτης. Τις προφορές υπέβαλαν οι: *DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. *JUMBO Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Οι φάκελοι με τις οικονομικές προσφορές, θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

    [05] Υπέρ της εκλογής Προέδρου ο Ι. Στουρνάρας

    Πολιτική παρέμβαση υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο ίδιος μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα, ζήτησε από τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στις αποφάσεις τους.

    Προηγουμένως είχε διαπιστώσει ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος».

    Ό ίδιος επεσήμανε ότι από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών γνωρίζει το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές. «Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών, αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

    [06] Α. Μέρκελ: Να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον South Stream

    H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της στη Βουλγαρία στις προσπάθειες που καταβάλλει για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, αφότου η Μόσχα ανέστειλε την εφαρμογή του σχεδίου αυτό το μήνα για χάρη ενός εναλλακτικού αγωγού μέσω της Τουρκίας.

    «Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» δήλωσε η Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο Βερολίνο.

    Πολλά συμβόλαια έχουν ήδη συμφωνηθεί και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι, προσέθεσε η ίδια.

    Από την πλευρά του ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό.

    [07] Κορυφαίος αθλητής για το 2014 ο Ηλίας Ηλιάδης

    Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 19:30:24 UTC