Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί
  • [03] Αναδρομικά από τον Απρίλιο 2014, οι αλλαγές για τους ασφαλισμένους, με παράλληλη ασφάλιση σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
  • [04] Στα 13,5 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [05] Αυστραλία: Εκκένωση του υπουργείου Εξωτερικών μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος
  • [06] Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ
  • [07] «Ήρθες και θα μείνεις» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαλτινού, στο Θέατρο Ιλίισια

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 28% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (26,7% τον Οκτώβριο) και το 23,1% ΝΔ (20,2%).

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,5% (5,7%). Ακολουθούν με (από) 5,1% το ΠΑΣΟΚ (4%) και «Το Ποτάμι» (6%), η Χρυσή Αυγή με 5% (5,7%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% (3%). Το ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 1,3 (2,1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% (1,6%). «'Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 5,9% (4,7%) των ερωτηθέντων. Λευκό/'Ακυρο το 1,7% (2,1%), ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 15,3% (18,2%) των ερωτηθέντων. Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 35,4%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 17%.

    Εξάλλου, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ (24,2% έναντι 21%) στην πρόθεση ψήφου, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, δείχνει δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και όπως διευκρινίστηκε έγινε μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων φτάνει στο 4,1% στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 30,8% και τη ΝΔ το 26,7%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2%, η ΝΔ το 21% και τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,0%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 6,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,4%.

    [02] Συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

    Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, συναντάται αυτή την ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντηση, πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και γίνεται στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κοινοτικού αξιωματούχου στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση θα εξετασθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιονομικά θέματα αρμοδιότητος του υπουργείου Εργασίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.

    Ακολούθως, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιω. Στουρνάρα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

    «Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια και μήνες», είπε χθες ο κ. Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι κανείς στην Κομισιόν δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την πρόοδο. Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τη μεγαλύτερη, όπως είπε, που έγινε ποτέ.

    [03] Αναδρομικά από τον Απρίλιο 2014, οι αλλαγές για τους ασφαλισμένους, με παράλληλη ασφάλιση σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

    Τις διατάξεις του νόμου 4525/2014 «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» με τις οποίες αλλάζουν τα δεδομένα για την απαλλαγή των νέων ασφαλισμένων (μετά την 1/1/1993) από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, κοινοποίησε με εγκύκλιό του, ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας. Έως την ψήφιση του νόμου τον περασμένο Απρίλιο, εργαζόμενοι οι οποίοι ήσαν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παράλληλα είχαν εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα ή εργάζονταν με «μπλοκάκι» απαλλάσσονταν από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ αν ήταν έστω και μερικώς ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Με τον νέο νόμο για να χορηγείται απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ με την παράλληλη ασφάλιση στο ΙΚΑ, θα πρέπει ασφαλισμένος να έχει συμπληρώσει 25 ημέρες τον μήνα πλήρους ασφάλισης στο ΙΚΑ.

    Εάν κατά τη διάρκεια της παράλληλης απασχόλησης, ο χρόνος ασφάλισής τους στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ υπολείπεται των 25 ημερών τον μήνα, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης.

    [04] Στα 13,5 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

    Στα 13,5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία Νοεμβρίου. Οι οφειλές εμφανίζουν αύξηση σε σχέση με τα 11,485 δισ. ευρώ που έφθαναν οι οφειλές τον Οκτώβριο, κυρίως εξαιτίας της μεταφοράς στο ΚΕΑΟ περίπου 1,8 δισ. ευρώ, ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΟΑΕΕ. Όπως είναι γνωστό, στο ΚΕΑΟ μεταφέρονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από τα τέσσερα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ). Από το σύνολο των 13,5 δισ. ευρώ, κύρια οφειλή είναι τα 10,3 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 3,2 δισ. ευρώ αποτελούν προσαυξήσεις.

    Οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ, κατά τον μήνα Νοέμβριο, ανήλθαν στα 34.380.578 ευρώ, και ήταν αυξημένες έναντι των 28.650.854 ευρώ, που εισπράχθηκαν τον Οκτώβριο. Η αύξηση οφείλεται στην εφαρμογή της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συγκεκριμένα, εκτός ρύθμισης εισπράχθηκαν 14.416.804 ευρώ, ενώ εντός ρύθμισης τα έσοδα ανήλθαν στα 19.963.774 ευρώ. Από τις εισπράξεις εντός ρύθμισης, 11.269.545 ευρώ, εισπράχθηκαν στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης, 6.236.098 με την πάγια ρύθμιση και 1.541.789 με τη ρύθμιση Νέα Αρχή. Την ίδια περίοδο, 3.172 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 145.141.868 ευρώ απώλεσαν τη ρύθμιση, ενώ ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα για οφειλές ύψους 107.012.671 ευρώ.

    [05] Αυστραλία: Εκκένωση του υπουργείου Εξωτερικών μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος

    Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας στην Καμπέρα εκκενώθηκε έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου δέματος στην καντίνα του κτιρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Αυστραλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την αστυνομική επιχείρηση στο καφέ του Σίδνεϊ για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε επί 16 ώρες ένοπλος. Δύο όμηροι και ο ένοπλος σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [06] Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ

    Ως ήρωες, έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν χθες στο καφέ του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στη μνήμη τους. Ο Τόρι Τζόνσον, 34 ετών, ο διευθυντής του Lindt Chocolat Cafe και η Κατρίνα Ντόσον, η 38 χρονη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την ώρα που η αστυνομία ξεκινούσε την επέμβαση.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής στον καθεδρικό ναό Σεντ Μέρι, κοντά στον τόπο του δράματος στο κέντρο του Σίδνεϊ ο αρχιεπίσκοπος Αντονι Φίσερ μίλησε για την «ραγισμένη καρδιά» της πόλης. «Πληροφορίες κυκλοφόρησαν το πρωί για τον ηρωισμό του άνδρα», είπε. «Εκμεταλλευόμενος όπως φαίνεται μία ευκαιρία, ο Τόρι Τζόνσον άρπαξε το όπλο" του ενόπλου, αλλά , κατά τραγικό τρόπο, αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Αυτό επέσπευσε την επέμβαση της αστυνομίας και τελικά την απελευθέρωση των περισσοτέρων ομήρων» είπε. «Φαίνεται επίσης ότι η Καντρίνα Ντόσον προσπαθούσε να προστατεύσει την έγκυο φίλη της. Αυτοί οι ήρωες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ζήσουν» είπε ο αρχιεπίσκοπος. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πάλη ανάμεσα στον δράστη και τον Τόρι Τζόνσον, ανακοινώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης ονομαζόταν Μαν Χάρον Μονίς, ήταν αυτόκλητος «σεΐχης», ιρανικής καταγωγής με βεβαρυμένο ποιινικό μητρώο, διανοητικά διαταραγμένος και με «τάσεις προς τον εξτρεμισμό», σύμφωνα με τις αρχές.

    Διαβάστε επίσης: Αυστραλία: Εκκένωση του υπουργείου Εξωτερικών μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος

    [07] «Ήρθες και θα μείνεις» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαλτινού, στο Θέατρο Ιλίισια

    Ο Γρηγόρης Βαλτινός, σε μια απρόσμενη συνάντηση με τη Ζέτα Μακρυπούλια, θα γίνουν το ζευγάρι της... νέας χρονιάς, αφού τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2015 θα παρουσιάσουν την κωμωδία «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια, στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας). Ένα ανατρεπτικό ρομάντζο, μια σπαρταριστή ερωτική κωμωδία, μια γοητευτική απόδειξη επί σκηνής της φράσης του Όσκαρ Ουάιλντ: «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευτείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για να αγαπήσεις».

    Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1981, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στη ζωή και στο «Ήρθες και θα μείνεις» αποτύπωσαν την πραγματική ιστορία της δικής τους πρώτης συνάντησης. Αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και έκτοτε εξακολουθεί να γοητεύει με τη σπιρτάδα και την αλήθεια του, καθώς παίζεται ανελλιπώς με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η παράσταση του Θεάτρου Ιλίσια ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γρηγόρης Βαλτινού και μετάφραση του αείμνηστου Μάριου Πλωρίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2014 - 7:30:23 UTC