Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Όποιος δεν τους αρέσει, χρηματίζεται
  • [02] «Ποτέ δεν είπα στην κ. Ξουλίδου για χρηματισμό», δηλώνει ο Γ. Σούκουρας
  • [03] Μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα
  • [04] Συνεχίζεται η αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών από το πλοίο «Baris»
  • [05] Υπέρ της ταχύτερης αναπροσαρμογής μισθών, για να αντιμετωπισθεί η κρίση, τάχθηκε ο Μ. Ντράγκι

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Όποιος δεν τους αρέσει, χρηματίζεται

    «Ο κ. Σκουρλέτης, μαζί με τον κ. Καμμένο, λένε ότι όποιος δεν τους αρέσει, χρηματίζεται. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή που επιθυμεί την ομαλότητα της χώρας και θέλει να ψηφίσει για να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός των 180 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απειλούν με "αποκεφαλισμούς". Πρόκειται για τζιχαντισμό», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενη στις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου.

    Τόνισε πως «δεν χρηματίζεται αυτός που ακολουθεί την ομαλότητα και τα συνταγματικώς προβλεπόμενα. Για να χρηματιστεί πρέπει να κάνει κάτι, κόντρα στα συνταγματικώς προβλεπόμενα».

    Και πρόσθεσε:

    «Κι έχουν βρει τώρα καινούργιο κόλπο, μιλούν για χρηματισμό στο Facebook, εκεί που εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άνθρωποι κυκλοφορούν και λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Έγινε μια ολόκληρη έρευνα από τον εισαγγελέα, όπου παρήλασαν όλοι, οι οποίοι, όσο ήσαν στον εισαγγελέα, δεν ήξεραν τίποτα. Κι έλεγαν "δεν είδα, δεν ξέρω, ένα δημοσίευμα είδα". Ο κ. Καμμένος μετά τον εισαγγελέα είπε ότι "αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα τους είχαμε καταγγείλει". Μ' αυτά που λένε σήμερα, εκ των υστέρων, υποτίθεται ότι τους είχαν από τότε πιάσει με τη "γίδα στην πλάτη"».

    [02] «Ποτέ δεν είπα στην κ. Ξουλίδου για χρηματισμό», δηλώνει ο Γ. Σούκουρας

    Ο Γιώργος Σούκουρας, τον οποίο κατήγγειλε η βουλευτής των ΑνΕλ Σταυρούλα Ξουλίδου ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, παραδέχεται σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real ότι μιλούσε με την κ. Ξουλίδου στο facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

    Κι ενώ ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι ο Γ. Σούκουρας είναι στέλεχος της ΝΔ εκείνος, αντιτείνει πως δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ.

    [03] Μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα

    Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 14:00, το πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, και η πορεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Από τις 11 το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

    «Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής τής υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ? αυτήν που ήμασταν το 2012», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση.

    Μαζική ήταν και η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. «Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών -των πολύ αρνητικών συσχετισμών- μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

    Από τη μεριά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί η απεργία να γίνει «καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα».

    Η ΓΣΕΕ έδωσε νέο ραντεβού για συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στις 17:00.

    Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

    [04] Συνεχίζεται η αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών από το πλοίο «Baris»

    Συνεχίζεται η αποβίβαση των μεταναστών από το πλοίο «Baris» που έχει αγκυροβολήσει περίπου ένα μίλι ανοικτά του κόλπου της Ιεράπετρας, ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα «Ύδρα» μετά τον εντοπισμό του την Τρίτη να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης.

    Το πρωί, από την Ιεράπετρα αναχώρησε το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκα και περίπου 15 γιατρούς προκειμένου να προσεγγίσουν το δουλεμπορικό πλοίο στο όποιο επέβαιναν στοιβαγμένοι στα αμπάρια του περισσότεροι από 700 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων περίπου 100 παιδιά.

    Αφού έγινε στη συνέχεια ο υγειονομικός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποβίβασή τους.

    Στο μεταξύ, κάποιοι από τους μετανάστες αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο «Baris», ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία, ενώ κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβη στο πλοίο με μεταφραστή, προκειμένου να τους πείσει να αποβιβαστούν στην Ιεράπετρα.

    Την ίδια ώρα, στα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου που βρίσκονται σε επιφυλακή έχουν ετοιμασθεί 110 κρεβάτια. Σε ετοιμότητα επίσης βρίσκονται και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του Ηρακλείου, Πανεπιστημιακού και Βενιζελείου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Η όλη επιχείρηση διάσωσης χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρη και η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας που έχει επιχειρηθεί στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, Ανδρέα Μαμαντόπουλο.

    [05] Υπέρ της ταχύτερης αναπροσαρμογής μισθών, για να αντιμετωπισθεί η κρίση, τάχθηκε ο Μ. Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να αντιδρούν στην κρίση «διά της αναπροσαρμογής των μισθών», ώστε να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του ενιαίου νομίσματος.

    «Όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα έπρεπε να είναι ικανές να ευημερούν ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μια οικονομία θα έπρεπε να είναι ευέλικτη ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται (τα πεδία όπου υπάρχουν) τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για να επωφελείται από την ενιαία αγορά», ανέφερε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο Ελσίνκι.

    «Θα έπρεπε να είναι σε θέση να κατανέμουν τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους αποτελεσματικά και να δημιουργούν ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε οι οικονομίες τους να προσελκύουν κεφάλαια και να δημιουργούν αρκετή απασχόληση», συνέχισε ο Ντράγκι.

    «Και θα έπρεπε να είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να αντιδρούν με ταχύτητα στα βραχυπρόθεσμα (οικονομικά) σοκ, συμπεριλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των μισθών ή της ανακατανομής πόρων από κάποιους τομείς σε κάποιους άλλους», υποστήριξε ο ίδιος.

    Ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης δεν ανέφερε συγκεκριμένα σε ποιες χώρες θεωρεί ότι θα όφειλαν να γίνουν αυτές οι «αναπροσαρμογές» του εργατικού κόστους, ούτε διευκρίνισε κατά ποιον τρόπο θα ήθελε οι κυβερνήσεις των κρατών μελών να αποκαταστήσουν την «ευελιξία» στην οποία αναφέρθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2014 - 15:30:21 UTC