Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση Στ. Ξουλίδου στον εισαγγελέα
  • [02] Φ. Κουβέλης: Παράταση του μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση
  • [03] Αυξάνονται οι οφειλέτες των Ταμείων που ζητούν ένταξη στη νέα ρύθμιση
  • [04] Υπεγράφη από ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO) το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού
  • [05] Γκ. Χαρδούβελης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
  • [06] Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Κατάθεση Στ. Ξουλίδου στον εισαγγελέα

    Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία από λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε, ήδη, ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερευνά εκ νέου την υπόθεση των καταγγελιών περί εξαγοράς βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής, με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου.

    Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση της βουλευτή ενώπιον του Εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ξουλίδου αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα, ήδη, έχει υποστηρίξει και δημόσια περί προσπάθειας δωροδοκίας βουλευτών.

    Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιη ότι δεν είναι η μόνη που δέχθηκε ανάλογες προτάσεις έναντι αμοιβής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο ολόκληρο το ιστορικό της προσέγγισης που είπε ότι της έγινε από τον κ. Γιώργο Σούκουρη, υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσπάθεια. Από τον Ιούνιο και μετά, φέρεται να υποστήριξε η βουλευτής, πύκνωσαν οι επικοινωνίες, ενώ από τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα.

    Η βουλευτής φέρεται να έδωσε λεπτομερή στοιχεία και να προσκόμισε στον Εισαγγελέα φωτοτυπίες όλων των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς σε δύο από αυτά τα μηνύματα: Το ένα, όπως φέρεται να υποστηρίζει η μάρτυρας, έλεγε: «Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου», προτρέποντάς την να δεχθεί χρήματα και το δεύτερο, που δέχθηκε στις 20 του μήνα που ανέφερε: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;».

    Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσει σε κατάθεση ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο καταγγελλόμενος από την βουλευτή, Γιώργος Σούκουρης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Βούλτεψη: Όποιος δεν τους αρέσει, χρηματίζεται

    «Ποτέ δεν είπα στην κ. Ξουλίδου για χρηματισμό», δηλώνει ο Γ. Σούκουρας

    [02] Φ. Κουβέλης: Παράταση του μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση

    Με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προειδοποιεί για συνέχιση της ύφεσης, με τυχόν παράταση του Μνημονίου, και επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

    «Παράταση του Μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση, απογείωσαν την ανεργία και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συνοχή» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει ότι «όσα διαδραματίσθηκαν στο Παρίσι και όσα κυοφορούνται στην Αθήνα αποδεικνύουν πόσο σχέση είχε με την πραγματικότητα η αφήγηση του "success story" και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί τέλους των μνημονίων».

    [03] Αυξάνονται οι οφειλέτες των Ταμείων που ζητούν ένταξη στη νέα ρύθμιση

    Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των οφειλετών των ασφαλιστικών Ταμείων που ζητούν να ενταχθούν στο νέο σχήμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών .

    Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανταπόκρισης των οφειλετών, είναι το γεγονός ότι, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο από την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, εκδόθηκαν από το Κέντρο Είπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), 12.827 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 333.754.550,92 ευρώ.

    Από το σύνολο των αποφάσεων αυτών, 7.737 αφορούν οφειλέτες του ΙΚΑ. 4.209, οφειλέτες του ΟΑΕΕ, 879 οφειλέτες του ΟΓΑ και δυο του ΕΤΑΑ.

    [04] Υπεγράφη από ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO) το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού

    Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), που προβλέπει επενδυτικά έργα ύψους 230.000.000 εκατ.ευρώ στο λιμάνι, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη και του Δ/ντος Συμβούλου της ΣΕΠ Α.Ε. cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Η επιχειρηματική - επενδυτική αυτή συμφωνία ύψους 230.000.000 αφορά την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ Εμπορευματοκιβωτίων, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στους Προβλήτες II και ΙΙΙ.

    Επί των εσόδων που θα προκύψουν συνολικά από τη λειτουργία των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ Α.Ε., ο ΟΛΠ θα εισπράττει το 24,5%, ήτοι το 2021 βάσει των προϋπολογισθέντων μεγεθών, ποσό 109.314.280 ευρώ, όσο δηλαδή ο σημερινός του κύκλος εργασιών.

    Το τελικό κείμενο του φιλικού διακανονισμού, που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, τη Γενική Συνέλευση των μετόχων αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο Ναυτιλίας προς έγκριση στη Βουλή.

    [05] Γκ. Χαρδούβελης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

    Για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι περιορίστηκε να κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Η λακωνική αναφορά του κ. Χαρδούβελη στην πορεία των διαπραγματεύσεων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που αξίωσαν να γίνει πλέον συγκεκριμένος, ιδιαίτερα για το ζήτημα του χρέους που αποτελεί ένα από τα κεφάλαια του προϋπολογισμού.

    «Σε μία διαπραγμάτευση δεν μπορείς ακριβώς να πεις πού είσαι εσύ και πού είναι οι άλλοι, δεν θες να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Το μόνο που μπορώ να ισχυριστώ είναι πως κάνουμε μία σκληρή διαπραγμάτευση. Το γεγονός ότι καθίσαμε μέχρι τις τεσσερισήμισι στο Παρίσι είναι ενδεικτικό» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Σκληρή και αδιάλλακτη η στάση της τρόικας

    [06] Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 0-1 στο ημίχρονο

    Το γκολ του Μπεργκ στο 14΄ έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2014 - 17:30:22 UTC