Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] Αυστραλία: Κεραυνοί προξένησαν πολλές πυρκαγιές και σκότωσαν 15χρονο
  • [03] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 3,10% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία METRISI, για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

    Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,20% και ακολουθούν η ΝΔ με 24,10, η Χρυσή Αυγή με 6,40%, το Ποτάμι με 5,50%, το ΚΚΕ με 5,40%, του ΠΑΣΟΚ με 5,30%, οι ΑνΕλ με 2,30%, το «κόμμα» Λυκούδης με 2,20%, ο ΛαΟΣ με 1,20%, η ΔΗΜΑΡ με 0,90%, ενώ άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν 4,60%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 14,9%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 39,30% και η ΝΔ 30,10%.

    Εξάλλου, ποσοστό 51,60% «διαφωνεί» με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, έναντι 39,80% των ερωτηθέντων που «συμφωνούν». Επίσης 54,80% «διαφωνούν» με τη θέση ότι «πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την ύφεση», έναντι 32,70% που «συμφωνούν». Σε ερώτηση «πώς ήταν η κατάσταση στη χώρα έναν χρόνο πριν» 54,20% απαντούν «χειρότερη», 21,90% «ίδια» και 11,40% «καλύτερη».

    Στην ερώτηση «πώς θα είναι η κατάσταση στη χώρα έναν χρόνο μετά από σήμερα» 42,90% απαντούν «καλύτερη», 37,40% «χειρότερη» και 12,60% «ίδια». Τέλος σε ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από τη δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ 54,30% των ερωτηθέντων απαντούν «λίγο/ καθόλου» και 34,20% «πολύ/ αρκετά».

    [02] Αυστραλία: Κεραυνοί προξένησαν πολλές πυρκαγιές και σκότωσαν 15χρονο

    Πυρκαγιές που ξέσπασαν από κεραυνούς στη Νέα Νότια Ουαλία, έπληξαν, μεταξύ άλλων, την περιοχή των Blue Mountains, όπου πριν έναν χρόνο είχαν καταστραφεί 200 σπίτια από παρόμοια πυρκαγιά. Από τις νέες πυρκαγιές κάηκε ένα σπίτι και έπαθαν ζημιές τέσσερα.

    Σήμερα η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο. Η πυροσβεστική υπηρεσία και τα σωστικά συνεργεία της Πολιτείας έκαναν πολλές προσπάθειες να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τις πυρκαγιές αλλά και τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά προάστια του Σίδνεϊ, λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, ξεριζώνοντας δένδρα και παρασέρνοντας τις σκεπές αρκετών σπιτιών.

    Την ίδια ώρα, στη γνωστή παραλία One Mile του Newcastle 15χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια σέρφινγκ στην παραλία που έκανε ο νεαρός με φίλους του. Από κεραυνό, επίσης, χτυπήθηκε και μια 40χρονη γυναίκα στο σπίτι της, το οποίο υπέστη και ζημιές.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτειακής Υπηρεσίας Διάσωσης εκατοντάδες άτομα τηλεφώνησαν για βοήθεια, ενώ περισσότερα 15.000 σπίτια στο Σίδνεϊ και σε άλλες περιοχές της Πολιτείας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    [03] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ

    Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ στην επαρχία αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε ένας αρχηγός της φυλής σήμερα, στο πλαίσιο της εκστρατείας φόνων που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα σε αντίποινα για την αντίσταση που προβάλλει η εν λόγω φυλή στην προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης.

    «Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) εκτέλεσε χθες βράδυ (Σάββατο) 67 μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Νάιμ αλ Γκάουντ, ένας από τους αρχηγούς της.

    Ο ίδιος είπε μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Ιράκ Αλσουμάρια ότι οι εκτελεσθέντες ανήκουν σε μια ομάδα 200 μελών της φυλής που κρατούν οι τζιχαντιστές στην πόλη Ρας αλ Μάα στο βόρειο τμήμα της αλ Άνμπαρ.

    «Οι 125 άλλοι επίσης αντιμετωπίζουν την απειλή του θανάτου», υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2014 - 11:30:27 UTC