Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο κόμμα στην Ισπανία έρχεται το Podemos, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [02] Περιβαλλοντολόγοι: Έχουμε λίγο καιρό πριν εξαφανισθεί η δυνατότητα να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου

  • [01] Πρώτο κόμμα στην Ισπανία έρχεται το Podemos, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Το νεαρό κόμμα Podemos, το οποίο γεννήθηκε από το ισπανικό κίνημα των αγανακτισμένων κατά της λιτότητας και τοποθετείται αριστερά του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE), έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του 2015, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Ελ Παΐς". Αν οι εκλογές, που προβλέπονται για το φθινόπωρο του 2015, διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, το Podemos θα κέρδιζε το 27,7% των ψήφων και θα προηγούνταν του PSOE (26,2%) και του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP, 20,07%), σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 2011, το PP είχε κερδίσει 44,6% των ψήφων και το PSOE 28,7%. Το Μάιο του 2014, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, το Podemos, το οποίο είχε δημιουργηθεί μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα, κέρδισε στην πρώτη εκλογική δοκιμασία του πέντε έδρες με 8% των ψήφων και έγινε η τέταρτη πολιτική δύναμη της χώρας. "Ποτέ ένα κόμμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα δεν είχε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο στην πρόθεση ψήφου με μόνον οκτώ μήνες ύπαρξης", επισημαίνει η "Ελ Παΐς".

    [02] Περιβαλλοντολόγοι: Έχουμε λίγο καιρό πριν εξαφανισθεί η δυνατότητα να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου

    Μια μεγάλη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου "δεν θα επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη", υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες για το κλίμα σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στην Κοπεγχάγη.

    "Φιλόδοξες" προσπάθειες μείωσης των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μείωναν κατά 0,06 μονάδα τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης, που υπολογίζεται ότι θα είναι ανάμεσα σε 1,6% και 3% ετησίως στη διάρκεια του 21ου αιώνα, αλλά "όσο περισσότερο περιμένουμε για να δράσουμε, τόσο πιο δαπανηρές θα είναι", υπογραμμίζουν οι εμπειρογνώμονες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC).

    "Έχουμε λίγο καιρό πριν εξαφανισθεί η δυνατότητα να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου", δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Ρατζέντρα Πατσάουρι, ο πρόεδρος της IPCC, στην πληρέστερη εκτίμηση για την κλιματική αλλαγή που δίνεται στη δημοσιότητα μετά το 2007. Η 40σέλιδη σύνθεση συνοψίζει 5.000 σελίδες εργασιών 800 επιστημόνων που είχαν ήδη δημοσιευθεί από το Σεπτέμβριο του 2013.

    Η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως στόχο της να διατηρήσει την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από το όριο των 2 βαθμών Κελσίου ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που συμβαίνει ήδη με πρωτοφανή ταχύτητα.

    Για να τηρηθεί το όριο των 2 βαθμών Κελσίου, οι παγκόσμιες εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πρέπει να μειωθούν κατά 40% ως 70% από το 2010 ως το 2050 και να εξαλειφθούν πλήρως μέχρι το 2100. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν μαζικά τα ορυκτά καύσιμα, θα βελτιώσουν πολύ την ενεργειακή απόδοση, θα περιορίσουν την καταστροφή των δασών, κλπ.

    Αν δεν τεθεί "υπό έλεγχο", η κλιματική αλλαγή θα έχει "σοβαρές, εκτεταμένες και αμετάκλητες" συνέπειες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της IPCC.

    Οι συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 800.000 ετών, σύμφωνα με την έκθεση, με αποτέλεσμα η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της ξηράς και των ωκεανών να έχει αυξηθεί από το 1880 ως το 2012 κατά 0,85 βαθμό Κελσίου, μια άνοδος θερμοκρασίας που είναι πρωτοφανής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2014 - 13:30:22 UTC