Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
  • [02] Κ. Μαρκόπουλος: Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη
  • [03] Να ανοίξουν οι λογαριασμοί βουλευτών, ζήτησε ο Π. Καμμένος, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα που ερευνά καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών
  • [04] Εμβόλια και φάρμακα μεγάλης ζήτησης λείπουν από την αγορά, καταγγέλλει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ
  • [05] Δεκτό το Δημόσιο ως Πολιτική Αγωγή και στη δευτεροβάθμια δίκη Α. Τσοχατζόπουλου
  • [06] Διακοπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών
  • [07] Συνεχίζονται τα μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων
  • [08] Κομισιόν: Τη μεγαλύτερη βελτίωση στην είσπραξη ΦΠΑ εμφάνισε η Ελλάδα κατά την διετία 2011 - 2012
  • [09] Ο Ερντογάν λέει πως 200 κούρδοι μαχητές από το Ιράκ θα εισέλθουν στο Κομπάνι μέσω της Τουρκίας
  • [10] Οι πρόγονοί μας και οι Νεάντερταλ έκαναν για πρώτη φορά σεξ πριν από περίπου 55.000 χρόνια

  • [01] Συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ενημέρωσε με δήλωσή της ότι ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στο δωμάτιό του από το νοσοκομείο.

    Η κ. Βούλτεψη ανακοίνωσε ότι, με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης μετά την περιπέτεια της υγείας του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον εκπροσωπήσει κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ευχαρίστως και ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΕ.

    [02] Κ. Μαρκόπουλος: Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη

    «Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ερωτηθείς για την ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία. «Οι πληροφορίες είναι ότι πάμε για 100 δόσεις για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ, δηλαδή για τους φτωχότερους αυτής της χώρας και μέχρι 72 δόσεις από εκεί και πάνω» τονίζει ο κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά να τονίσω απλά ότι είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη -το λέω γιατί υπάρχει και περικοπή φορολογικών βαρών- με ανθρώπινα επιτόκια οφειλών των πολιτών στο κράτος - από 8,5% πάμε στο 4,5%. Αυτός είναι ο πρώτος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσουμε στη μέση ελληνική οικογένεια πρόσθετο εισόδημα κάθε μήνα, διότι θα πληρώνει πολύ λιγότερα.

    Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «κακεντρεχείς» όσοι υποστηρίζουν ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δίνονται ενόψει του προεκλογικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για το θέμα της προεδρικής εκλογής. «Είναι κακεντρεχές αυτό, γιατί στην πραγματικότητα κάνουμε πράξη αυτό το οποίο ζητούν όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, αλλά το ζητούν και βουλευτές που δεν τη στηρίζουν. Σημειώνει μάλιστα ότι η ουσία της προεδρικής εκλογής είναι ότι «θέλουμε πολιτική σταθερότητα. Τη χρειαζόμαστε για τη χώρα για τη μετα-μνημόνιο εποχή, για την εκκίνηση της όποιας ανάπτυξης, με όποιο πρόσημο ξεκινήσει, θετικό θα είναι αλλά δεν ξέρουμε το βαθμό, πολιτική σταθερότητα» Ο κ. Μαρκόπουλος εκτιμά ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα μόνο ένα κόμμα τη διασαλεύει στη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, που το κάνει αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας βιάζεται να αγγίξει την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός διότι καταλαβαίνει ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους από τώρα η χώρα θα είναι σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα» .

    [03] Να ανοίξουν οι λογαριασμοί βουλευτών, ζήτησε ο Π. Καμμένος, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα που ερευνά καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών

    Κατάθεση στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ, Πάνος Καμμένος.

    Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο κ. Καμμένος υποστήριξε, σε δηλώσεις του, ότι ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Είπε, επίσης, ότι προσκόμισε και κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες, όπως ανέφερε, ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι, στη συνέχεια, ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες: Πεδίο δόξης λαμπρό να "ανοίξουν" οι συγκεκριμένες υποθέσεις».

    Δήλωσε, επίσης, ότι αναφέρθηκε, στην κατάθεση του, σε «συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικό μηχανισμό και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ» επισημαίνοντας ότι δυο εξ αυτών παρέμειναν στο κόμμα, ενώ άλλοι δύο έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. «Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία» είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. «για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών».

    [04] Εμβόλια και φάρμακα μεγάλης ζήτησης λείπουν από την αγορά, καταγγέλλει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ

    Μεγάλες ελλείψεις σε εμβόλια, σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης, πρωτότυπα αλλά και γενόσημα, κατήγγελλε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος. «Έλλειψη σημαίνει όταν χρειάζομαι το φάρμακο δεν το έχω» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο», ενώ εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα ενταθεί ενόψει της χειμερινής περιόδου.

    «Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση» είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, προσθέτοντας ότι «μεγάλες ποσότητες φαρμάκων λόγω της χαμηλής τιμής τους ταξιδεύουν στο εξωτερικό». Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά να βρουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή αυξημένη ακόμη και κατά 100%.

    «Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, και του κ. Βορίδη σήμερα, ότι το κράτος θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν λιγότερα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ να καλούνται να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα φάρμακα τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, παρουσιάζοντας παραδείγματα αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων. Ανέφερε μάλιστα, ότι φάρμακα τα οποία έχουν τιμή τρία ευρώ και κάτω, οι ασφαλισμένοι προτιμούν να τα προμηθευτούν χωρίς ιατρική συνταγή για να αποφύγουν το δεκάευρω στο γιατρό αλλά και το ένα ευρώ ανά συνταγή που έχει επιβληθεί.

    [05] Δεκτό το Δημόσιο ως Πολιτική Αγωγή και στη δευτεροβάθμια δίκη Α. Τσοχατζόπουλου

    Θα παρασταθεί το Δημόσιο ως Πολιτική Αγωγή και στη δευτεροβάθμια δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των 16 συγκατηγορουμένων του, στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την ένσταση αποβολής της Πολιτικής Αγωγής που υπέβαλε με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση κατηγορουμένων.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε να απορριφθούν οι αιτιάσεις της υπεράσπισης, ώστε να παραστεί το Δημόσιο στη δίκη λόγω της βλάβης που υπέστη από τη δράση των κατηγορουμένων.

    Ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου.

    [06] Διακοπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών

    Ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, από τις 9 σήμερα το βράδυ, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», θα κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μεταξύ των Σελιαντικών και του Αιγίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου των Σελιανιτικών και η έξοδος στην νέα εθνική οδό θα γίνεται, μέσω του κόμβου του ανατολικού Αιγίου. Η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, θα γίνεται κανονικά.

    [07] Συνεχίζονται τα μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων

    Συνεχίζονται τα μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Πειραιά -Σαλαμίνα. Ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.

    [08] Κομισιόν: Τη μεγαλύτερη βελτίωση στην είσπραξη ΦΠΑ εμφάνισε η Ελλάδα κατά την διετία 2011 - 2012

    Σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ανήλθαν το 2012 στην Ελλάδα, οι απώλειες εσόδων από ΦΠΑ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ή μη είσπραξης του φόρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υπογράμμισε παράλληλα ότι η χώρα μας παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ του 2011 (9,1 δισ. ευρώ) και του 2012 (6,6 δισ. ευρώ).

    Ειδικότερα, η τελευταία μελέτη για το έλλειμμα ΦΠΑ που δημοσίευσε σήμερα η Επιτροπή, έδειξε απώλειες εσόδων ύψους 177 δισ. ευρώ στην ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ή μη είσπραξης του φόρου το 2012. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ 26 κρατών μελών. Η μελέτη για το έλλειμμα ΦΠΑ περιέχει λεπτομερή στοιχεία για το έλλειμμα ΦΠΑ που είναι η διαφορά ανάμεσα στα αναμενόμενα έσοδα ΦΠΑ και τα ποσά ΦΠΑ που εισπράττουν πραγματικά οι εθνικές Αρχές.

    [09] Ο Ερντογάν λέει πως 200 κούρδοι μαχητές από το Ιράκ θα εισέλθουν στο Κομπάνι μέσω της Τουρκίας

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποστολή 200 κούρδων μαχητών (πεσμεργκά) από το Ιράκ, μέσω της Τουρκίας, στη συριακή μεθοριακή πόλη Κομπάνι για να βοηθήσουν στην υπεράσπισή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

    Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις αφού βουλευτές του Ιρακινού Κουρδιστάν ενέκριναν την αποστολή των μαχητών, σηματοδοτώντας την πρώτη στρατιωτική εμπλοκή της ημιαυτόνομης περιφέρειας στον πόλεμο της Συρίας.

    "Πληροφορήθηκα ότι τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για έναν αριθμό 200 (μαχητών)", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

    Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την επίθεσή του στο Κομπάνι παρόλο που οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών.

    Οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει εναέριες ρίψεις όπλων και ιατρικών εφοδίων στους Κούρδους στο Κομπάνι, τα οποία προμήθευσε η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν.

    Ο Ερντογάν επανέλαβε σήμερα τις επικρίσεις του για την ενέργεια αυτή, χαρακτηρίζοντας "τρομοκρατική" ομάδα την κύρια κουρδική δύναμη που υπερασπίζεται την πόλη.

    [10] Οι πρόγονοί μας και οι Νεάντερταλ έκαναν για πρώτη φορά σεξ πριν από περίπου 55.000 χρόνια

    Ποιόςέκανεσεξμεποιόνκαιπότε,είναιέναβασικόερώτημαγιατουςανθρωπολόγους καιάλλουςεπιστήμονες.

    ΗανάλυσητουαρχαιότερουέωςσήμεραολοκληρωμένουDNA σύγχρονουανθρώπου,οοποίοςζούσεπριναπόπερίπου45.000χρόνια,οδήγησετους επιστήμονεςστηνεκτίμησηότιοιπρώτεςεπιμειξίεςμεταξύτωνπρογόνωνμας(Homo sapiens)καιτωνΝεάντερταλέγινανπριναπό50.000έως60.000χρόνια. Hανάλυση βασίστηκεσεμηριαίοοστόπουανακαλύφθηκετο2008στηνπεριοχήΟυστΙσίμτηςδυτικής ΣιβηρίαςκοντάστονποταμόΙρτίςκαιπροερχόταναπόένανάνδρακυνηγό-συλλέκτη.

    Οιερευνητές ανέφερανεπίσηςότιηαλληλούχισητουγονιδιώματοςυποστηρίζειτηθεωρίαπωςοιπρόγονοίμαςμετανάστευσαν στηνΑφρικήπριναπόπερίπου60.000χρόνια(όπουείχανζήσειεπί100.000έως 150.000χρόνια)καιστησυνέχειαεξαπλώθηκανστηνΕυρώπηκαιτηνΑσία.Φαίνεταιέτσι ότιδενισχύουνπροηγούμενεςεκτιμήσειςγιανωρίτερηέξοδοαπότηνΑφρικήπριναπότ ουλάχιστον100.000χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 October 2014 - 12:30:25 UTC