Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος: Η ρύθμιση των οφειλών σε ΔΟΥ και Ταμεία δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Συνετή έξοδο στην κανονικότητα διαπραγματεύεται η κυβέρνηση»
  • [03] Οι προϋποθέσεις αυτονόμησης για θέρμανση με φυσικό αέριο
  • [04] Σε αστοχία υλικού οφείλεται η μικρής ισχύος έκρηξη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
  • [05] Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο
  • [06] Συνελήφθη 30χρονη κατηγορούμενη ως μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" για παραβίαση περιοριστικών όρων
  • [07] Τι προβλέπει η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • [08] Κατατέθηκε η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [09] Η ΕΕ «ανησυχεί για την ένταση» μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
  • [10] Η ΕΕ αποδεσμεύει 24,4 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση του Έμπολα
  • [11] Πρώτη επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευσης του ΑΠΘ αναγορεύθηκε η Άλκη Ζέη
  • [12] Κώστας Βάρναλης, Διδώ Σωτηρίου, Αντώνης Σαμαράκης και Στρατής Τσίρκας, στη νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος: Η ρύθμιση των οφειλών σε ΔΟΥ και Ταμεία δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος

    Η πρόταση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που συνεχίζουν να αυξάνονται, ούτε και για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που χρωστούν, αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και αυτό, όπως εξηγεί, διότι: - Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό. - Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.

    Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να φέρει προς ψήφιση σχετική τροπολογία. «Η δε ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση είναι μεν ευνοϊκότερη από την υφιστάμενη, η οποία επί της ουσίας έχει αποτύχει, καθώς ελάχιστοι οφειλέτες έχουν υπαχθεί σε αυτή, ωστόσο δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με καλύτερο τρόπο στo πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου» αναφέρει.

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Συνετή έξοδο στην κανονικότητα διαπραγματεύεται η κυβέρνηση»

    «Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».

    [03] Οι προϋποθέσεις αυτονόμησης για θέρμανση με φυσικό αέριο

    Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θα διακόψουν τη σύνδεσή τους με το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και θα τοποθετήσουν αυτόνομο καυστήρα φυσικού αερίου, θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν με ποσοστό έως 25 % στις κοινόχρηστες δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης της κεντρικής θέρμανσης.

    Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέρμανση απαιτείται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών με πρωτοβουλία είτε του διαχειριστή είτε του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη. Η συνέλευση μπορεί να αποφασίσει με απόλυτη πλειοψηφία των θερμαινόμενων ιδιοκτησιών (και όχι του συνόλου) την αντικατάσταση του κεντρικού καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου. Στην περίπτωση αυτή αποκλείεται η εγκατάσταση και λειτουργία στο κτίριο ατομικών συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο. Αν η γενική συνέλευση απορρίψει την πρόταση για αντικατάσταση του καυστήρα ή αν δεν προχωρήσει στην υλοποίησή της, τότε κάθε ενδιαφερόμενος συνιδιοκτήτης μπορεί να αποκοπεί από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και να τοποθετήσει ατομικό καυστήρα και λέβητα φυσικού αερίου σε χώρο της κυριότητας ή της αποκλειστικής χρήσης του. Η συμμετοχή των «αυτόνομων» ιδιοκτησιών στις κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης ορίζεται ως εξής: - Επί συστήματος κεντρικής θέρμανσης με ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές αυτονομίας, το προβλεπόμενο από τη σχετική μελέτη ποσοστό της πάγιας συμμετοχής της ιδιοκτησίας αυτής, με ανώτατο όριο το 25%. - Επί συστήματος κεντρικής θέρμανσης χωρίς ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές, το μειωμένο ποσοστό συμμετοχής που προβλέπεται από τον κανονισμό του κτιρίου για τις κενές και μη χρησιμοποιούμενες ιδιοκτησίες, με ανώτατο όριο το 25%. - Αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό μειωμένο ποσοστό συμμετοχής, το 25% του προσδιορισμένου ποσοστού συμμετοχής της ιδιοκτησίας στις δαπάνες αυτές. Πάντως, η γενική συνέλευση του κτιρίου μπορεί οποτεδήποτε, με απόφασή της, να αποφασίσει ποσοστό πάγιας συμμετοχής μικρότερο από 25% ή και πλήρη απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται. Ορίζεται επίσης, ρητά ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου υπερισχύουν κάθε αντίθετης ρύθμισης των ισχυόντων κανονισμών των πολυκατοικιών της χώρας.

    [04] Σε αστοχία υλικού οφείλεται η μικρής ισχύος έκρηξη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

    Μικρής ισχύος έκρηξη προκλήθηκε, σήμερα, στα εργαστήρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια πειράματος, με συνέπεια να εκδηλωθεί φωτιά, η οποία σβήστηκε με φορητά πυροσβεστικά μέσα από το ίδιο το προσωπικό του Εργαστηρίου.

    Επτά άτομα, μεταξύ αυτών σπουδαστές και διδακτικό προσωπικό, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου όμως αποχώρησαν μετά την εξέτασή τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, το περιστατικό αποδίδεται σε αστοχία υλικού, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

    [05] Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Μελανιός, στα βόρεια της Χίου, από χθες το μεσημέρι. Τις τελευταίες ώρες οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης πυροσβεστικά αεροπλάνα. Η πυρκαγιά εξελίσσεται μακριά από οικισμούς σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα από τους δήμους και 35 εθελοντές.

    [06] Συνελήφθη 30χρονη κατηγορούμενη ως μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" για παραβίαση περιοριστικών όρων

    Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, συνελήφθη 30χρονη, η οποία κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για παραβίαση περιοριστικών όρων, με τους οποίους έχει αφεθεί ελεύθερη, και αφορούν στον τόπο διαμονής της. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 30χρονη συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Δημητσάνα Αρκαδίας, όπου είχε μεταβεί παραβιάζοντας τον όρο που της έχει επιβληθεί να διαμένει στο σπίτι της στην Αθήνα. Η ίδια είχε και πάλι συλληφθεί για παραβίαση όρων διαμονής, στις 17/7/2014 στη Θεσσαλονίκη, παράβαση για την οποία οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αλλά πήρε αναβολή, η δίκη ορίστηκε για τις 2/3/2015 και αφέθηκε ελεύθερη. Τώρα η 30χρονη θα οδηγηθεί και πάλι στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [07] Τι προβλέπει η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις, τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από 1.1.2015 και την παράταση τουλάχιστον έως και το τέλος του επόμενου έτους του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Σε αυτήν περιλαμβάνεται, επίσης, ευνοϊκό πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών προς τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

    Μεταξύ άλλων στην τροπολογία: - Καθορίζεται ο τρόπος ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση έως την 1η Οκτωβρίου 2014 σε 12 ως 100 δόσεις. Προβλέπονται απαλλαγές από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που φτάνουν μέχρι και το 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, ως εξής: α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) β) Έως δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) γ) Έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) δ) Έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) ε) Έως σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) στ) Έως εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) ζ) Έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) η) Έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%)

    Δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις προβλέπεται μόνο για οφειλέτες με χρέη προς το δημόσιο έως 15.000 ευρώ

    Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

    Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων έως 1.000.000 ευρώ, με ευνοϊκό επιτόκιο που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

    Προϋπόθεση υπαγωγής αποτελούν η υποβολή των προβλεπομένων από το νόμο φορολογικών δηλώσεων και η φορολογική ενημερότητα των υπαγομένων καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

    Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δόσης, επιφέρει την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, την υποχρέωση άμεσης καταβολής του υπολοίπου της οφειλής και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής της. Κατ΄ εξαίρεση, τα ευεργετήματα της ρύθμισης δεν χάνονται στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μέχρι 2 δόσεις κατ' έτος ή μία δόση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες. Σε περιπτώσεις απώλειας της ρύθμισης για λόγους ανωτέρας βίας, ο οφειλέτης μπορεί, εντός δύο μηνών από την απώλεια αυτής, να υποβάλει άπαξ αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων αυτής.

    Με την υπαγωγή και συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής χορηγείται από τη Φορολογική Διοίκηση αποδεικτικό ενημερότητας και βεβαίωση οφειλής κατά τα αναφερόμενα στο νόμο, αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 και αναστέλλεται η παραγραφή του αδικήματος κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής της ποινικής δίωξης. Παράλληλα, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η λήψη άλλων διασφαλιστικών μέτρων.

    [08] Κατατέθηκε η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση φορολογικών οφειλών, τον ΦΠΑ εστίασης και εισφορά αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών, όπως και διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, ρύθμισης οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές διατάξεις. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται από χθες στην Ολομέλεια και - όπως αποφασίστηκε σήμερα - θα ολοκληρωθεί αύριο η ψήφισή του και στα άρθρα και στις τροπολογίες.

    Διαβάστε επίσης: Τι προβλέπει η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

    [09] Η ΕΕ «ανησυχεί για την ένταση» μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της γα την αύξηση της έντασης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας με αφορμή την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων, σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της, που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

    «Η ΕΕ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» σημειώνεται στο προσχέδιο αυτό που θα πρέπει να εγκριθεί από τη σύνοδο. «Υπό τις συνθήκες αυτές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να εξευρεθεί μια συνολική λύση για την Κύπρο, προς όφελος όλων των Κυπρίων» προστίθεται στο κείμενο.

    Το θέμα της Κύπρου εντάχθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, με αφορμή την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας των δικαιωμάτων της Κύπρου στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

    [10] Η ΕΕ αποδεσμεύει 24,4 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση του Έμπολα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέσμευσε το ποσό των 24,4 εκατομμυρίων ευρώ για να "καταφέρει ένα πλήγμα" στην επιδημία του Έμπολα, αυξάνοντας έτσι στα 204,4 εκατομμύρια την οικονομική συμβολή της στις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του ιού ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

    Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε πέντε ευρωπαϊκά ερευνητικά σχέδια που αφορούν από μια ευρείας κλίμακας κλινική δοκιμή ενός εμβολίου μέχρι δοκιμές υπαρχόντων και νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού, διευκρίνισε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

    Η διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού των 24,4 εκατομμυρίων θα επιταχυνθεί "ώστε να αρχίσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσαν οι Βρυξέλλες.

    [11] Πρώτη επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευσης του ΑΠΘ αναγορεύθηκε η Άλκη Ζέη

    Την πεζογράφο, κριτικό και μεταφράστρια Άλκη Ζέη, «τη δημιουργό των μεγάλων περιπάτων των παιδιών, κοντά στις ράγες ή στο "Καπλάνι της βιτρίνας" με αρβυλάκια και γόβες και πολύχρωμες ομπρέλες, παρέα με τον Ψεύτη παππού, τον Θείο Πλάτωνα και την Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, σχεδόν 70 χρόνια υπηρέτησε τη λογοτεχνία και την παιδική λογοτεχνία με αφοσίωση και παιδική φιλότητα, ανασταίνοντας την παιδική ψυχή μακριά από τα λοξά βλέμματα των μεγάλων, που γαλήνεψε με το έργο της τα μεγάλα λάθη και πάθη της Ελλάδας και εξανθρώπισε τους μύθους της ιστορίας στην κατοχή, στον εμφύλιο και στη μεταπολίτευση» (σύμφωνα με το ψήφισμα του Τμήματος που αναγνώστηκε στη διάρκεια της τελετής) τη συγγραφέα που υπήρξε «η φωνή κι ο ψίθυρος στο αυτί τεσσάρων γενεών» αναγόρευσε σήμερα το πρωί στην ιστορική αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ σε επίτιμη διδάκτορά του, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [12] Κώστας Βάρναλης, Διδώ Σωτηρίου, Αντώνης Σαμαράκης και Στρατής Τσίρκας, στη νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ

    Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμώντας το έργο του Κώστα Βάρναλη, της Διδώς Σωτηρίου, του Αντώνη Σαμαράκη και του Στρατή Τσίρκα, που με το έργο και την προσωπικότητά τους σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων: «Νεοέλληνες - Λογοτέχνες-Ποιητές - Πεζογράφοι», την οποία παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, καθώς ο Κώστας Βάρναλης υπήρξε επιφανές μέλος της.

    «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζοντας μια παράδοση που έχει μπει στον τρίτο αιώνα, με τη σημερινή σειρά παραδίδουν στο παγκόσμιο κοινό τέσσερις Έλληνες λογοτέχνες που ο καθένας με τον δικό του τρόπο είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη δημοσιογραφία. Και οι τέσσερις δημιουργοί είχαν και μια ματιά στην παγκόσμια κοινότητα. Δεν έμειναν στα στενά όρια του εθνικού χώρου, όπως προσδιορίζονταν, στην εποχή που ζούσαν, από το διαμορφούμενο ελληνικό κράτος. Είχαν ανοιχτεί στην παγκόσμια κοινότητα, είτε με τις συνεργασίες που είχαν, είτε με τη διεθνή τους παρουσία» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωνσταντίνος Μελαχροινός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 October 2014 - 14:30:29 UTC