Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελ. Βενιζέλος: Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες
  • [02] Ανοιχτή θέση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Εθνική συνεννόηση ζήτησε από τα κόμματα και την κοινωνία για τη χώρα ο Φώτης Κουβέλης
  • [04] Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές
  • [05] Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στέλνουν νέες ενισχύσεις στο Κομπάνι

  • [01] Ελ. Βενιζέλος: Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες

    «Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία.

    «Όλα όσα βλέπουμε είναι ο κίνδυνος της χώρας», είπε αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγορών και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, γίνουν εκλογές και προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου, καθώς χαρακτήρισε «προανάκρουσμα» τη συνάντηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Στην καλύτερη περίπτωση θα αποδειχθεί μια πολιτική απάτη, αλλά υπάρχουν και τα σενάρια της απόλυτης καταστροφής, της ακύρωσης των θυσιών του λαού, γιατί δεν θέλει πολύ να καταρρεύσει το σύστημα», απάντησε ο ίδιος.Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αλαλάζει, επιχαίρει» για την αντίδραση των αγορών και σημείωσε: «Γιατί ζητωκραυγάζουν; Επειδή διαψεύδονται όλα όσα επαγγέλλονται για τη δική τους κυβερνητική πορεία; Επειδή βλέπουμε σκηνές από το μέλλον; Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να μιλήσει για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, οι ίδιοι που μιλάνε για λεβέντικη και τσαμπουκαλίδικη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη;» Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, παρατήρησε: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι τους τρέμουν. Ότι θα πείσουν ή θα υπνωτίσουν με τη γοητεία τους, τους Ευρωπαίους συνομιλητές κι επειδή η Ελλάδα θα γίνει το Κούγκι της Ευρώπης, θα υποκλιθούν και θα αποδεχθούν λύσεις, κάτι που δεν κάνουν σε εμάς».Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια θα γίνει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ευρωπαϊκή στήριξη, μίλησε για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι χώρα μπορεί να αλλάξει σελίδα και η κυβέρνηση ξέρει τι ζητάει και πότε το ζητάει.

    [02] Ανοιχτή θέση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει πολιτικά, αξιοποιώντας την εκλογική πρωτοπορία στις ευρωεκλογές και στο πλαίσιο αυτό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση και την συγκρότηση «ανοιχτών πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

    Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθούν λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση».

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών με αξιολύπητη υποβάθμιση του δημόσιου πολιτικού της λόγου, με διασπορά πανικού και κινδυνολογίας» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο .Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του είναι είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρή και συγκροτημένη πολιτική δύναμη της χώρας, είναι δύναμη και εγγύηση σταθερότητας που όχι μόνο είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα, αλλά η διαφορά του με την ΝΔ όλο και διευρύνεται.

    Ενόψει της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση.

    [03] Εθνική συνεννόηση ζήτησε από τα κόμματα και την κοινωνία για τη χώρα ο Φώτης Κουβέλης

    Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα στοιχειώδη για τη χώρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του με την οποία άρχισε η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε του κόμματος για να εκλέξει τον νέο γραμματέα της και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

    «Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές. Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργηση του με ένα νόμο.Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση. Εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα πεδία της εσωτερικής πολιτικής που θα μειώσουν τις ανισότητες και θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. «Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε την καλλιέργεια της όξυνσης και της πόλωσης στην κυβέρνηση , γιατί, όπως είπε,«επιλέγει να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί» αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ευκολία με την οποία περνάει πάνω από τα ανοιχτά προβλήματα του τόπου και αυτό δεν συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση.

    Ο κ. Κουβέλης σημείωσε με έμφαση ότι είναι κρίσιμη και χρήσιμη η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο για να αναδείξει με ήρεμο τρόπο, με σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την ανάγκη αλλαγής πολιτικών με σταθερό τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας.

    [04] Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές

    «Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και στην ερώτηση εάν γνωρίζει ότι γίνονται και προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών απαντά:«Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί πρέπει γίνει καταγγελία». Λέτε να προσπαθούν να πιέσουν τους βουλευτές;»

    Σχετικά με τη ρευστότητα που θα δώσουν οι τράπεζες, ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Οι τράπεζες προς το παρόν δίνουν ρευστότητα μόνο στα χρεωμένα κυβερνητικά κόμματα. Ν Δ. και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε 250 δισ. ! Με ποιο δικαίωμα γίνεται κούρεμα, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες ζητάνε και την τελευταία δεκάρα από τους φτωχούς Έλληνες; Πήραν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση για να στηρίξουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Αυτά θα τελειώσουν με τη νέα κυβέρνηση».

    Ο κ. Καμμένος θεωρεί βέβαιες τις πρόωρες εκλογές, καθώς «ό,τι και να κάνουν θα πέσουν. Ήδη βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση» τονίζει χαρακτηριστικά.

    [05] Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στέλνουν νέες ενισχύσεις στο Κομπάνι

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έστειλε νέες ενισχύσεις σε οπλισμό και άνδρες στη συριακή πόλη Κομπάνι, προσπαθώντας να καταλάβει ολόκληρη την πόλη, της οποίας μέχρι τώρα ελέγχει το 50%, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι "ενισχύσεις σε άνδρες, πυρομαχικά και εξοπλισμό" καταφθάνουν από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκας, προπύργιο της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

    Στην περιοχή του Κομπάνι μαίνεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη επιχείρηση του ΙΚ που επιδιώκει να θέσει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης λωρίδας εδάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Οι τζιχαντιστές προέλασαν στην πόλη στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τώρα ελέγχουν το 50% αυτής, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

    Το ΙΚ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση εναντίον στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, σύμφωνα με τη μκο, η οποία ανέφερε επίσης σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του ΙΚ.

    Διαβάστε επίσης:Ο ΟΗΕ ζητά να ενισχυθούν και να ενταθούν οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 October 2014 - 10:30:29 UTC