Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Άγριο έγκλημα στη Νάξο
  • [04] Οι έγκυες και οι νέες μητέρες πέφτουν συχνά θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς των εργοδοτών

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είπε ότι η θέση αρχών του ΚΚΕ να μην συμμετέχει με θετική η αρνητική ψήφο στην στήριξη του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν αφορά «στα παζάρια και τις συναλλαγές που εξελίσσονται μεταξύ των άλλων κομμάτων, ούτε το εκάστοτε πρόσωπο του υποψήφιου, ούτε την άσκηση πίεσης μέσω αυτής της διαδικασίας για συντήρηση της εκλογολογίας.»

    «Ο λαός να μην παρακολουθεί ως απλός θεατής, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με την αναγέννηση του κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές, όποτε γίνουν» πρόσθεσε.

    Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί απόπειρας εξαγοράς και χρηματισμού βουλευτών, είπε ότι όσο αποκαλύπτεται πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την στρατηγική της ΕΕ και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, τόσο θα φουντώνει ο καβγάς για το «πάπλωμα».

    «Αν έχουν, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, ας δώσουν στοιχεία ο ένας για τον άλλο, από ποιον χρηματίζεται ο ένας και από ποιον ο άλλος» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

    [02] Σ. Βούλτεψη: Πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο Αλ. Τσίπρας

    Με αφορμή την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας εφανίστηκε πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις».

    Μεταξύ άλλων η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι: «Ο κ. Τσίπρας έκρυψε τις εσωκομματικές του αντιφάσεις σχετικά με το αν προτίθενται να προβούν σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος.Μπέρδεψε τη βιωσιμότητα του χρέους με τις μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλει και δυναμιτίζουν την οικονομία της Ελλάδας και τη θέση της στην Ευρώπη.Υποδύθηκε τον... θηριοδαμαστή των αγορών, που στελέχη του αποκαλούν «μαντρόσκυλο του συστήματος».

    Έστειλε πάλι μήνυμα εκλογών και κατάργησης των εφαρμοστικών νόμων.Μίλησε για την αγωνία του για την πόλη Κομπάνι, ξεχνώντας ότι οι υπερασπιστές του Κομπάνι βοηθούνται από δυνάμεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, του οποίου εύχεται τη διάλυση».Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας «εμφανίζεται πιο μπερδεμένος και πιο αντιφατικός από ποτέ».

    [03] Άγριο έγκλημα στη Νάξο

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 59χρονης γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Γαλανάδο με δεμένα τα χέρια της και στο λαιμό της υπήρχε τυλιγμένο ύφασμα.

    Την γυναίκα αναζητούσε για μέρες ο γιος της, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία. Στη συνέχεια, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας που δεν βρίσκεται μέσα στον οικισμό αλλά είναι λίγο εκτός, πάνω σε ένα λόφο, πήγε ένα φιλικό πρόσωπο, το οποίο κατάφερε να μπει μέσα και να βρει την 59χρονη νεκρή.

    Η γυναίκα βρέθηκε με δεμένα χέρια κι ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής της σορού από ιατροδικαστή, έτσι ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί από τι επήλθε ο θάνατος της 59χρονης, ενώ στο νησί σπεύδει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

    [04] Οι έγκυες και οι νέες μητέρες πέφτουν συχνά θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς των εργοδοτών

    Στη δυσκολία των γυναικών εργαζομένων να καταγγείλουν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κώστας Πανταζής, μιλώντας στην πανευρωπαϊκή ημερίδα που οργάνωσε της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), για την ενδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης των γυναικών.

    Ο κ. Πανταζής ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το 2013 έγιναν μόνο 99 καταγγελίες γυναικών στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, από τις οποίες οι 33 αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίες που αφορά εργαζόμενες σε εγκυμοσύνη και 32 παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία της μητρότητας.

    Πρέπει να σημειωθεί πως η νομοθεσία παρέχει στις εργαζόμενες γυναίκες διευκολύνσεις μετά τον τοκετό όπως οι άδειες λοχείας και τοκετού και οι άδειες φροντίδας παιδιού, ενώ απαγορεύει την απόλυση της εργαζόμενης, για 18 μήνες μετά τον τοκετό.

    Επίσης, από το σύνολο των καταγγελιών, μόνο οι πέντε αφορούσαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Πανταζή αποδεικνύει ότι συνήθως τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλλονται.

    Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, αναφέρθηκε επίσης στην αποτελεσματικότητα των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία που φθάνουν τα 10.500 ευρώ ανά παράβαση και τόνισε με έμφαση ότι μόνο κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του νέου νόμου, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000 εργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 October 2014 - 12:30:24 UTC