Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε Ρόδο και Σαμοθράκη
  • [02] Υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's
  • [03] Συναγερμός και στο Πεντάγωνο για τον ιό Έμπολα
  • [04] Ο ΟΗΕ ζητά να ενισχυθούν και να ενταθούν οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αντετοκούνμπο

  • [01] Περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε Ρόδο και Σαμοθράκη

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες νοτιοανατολικά της Ρόδου, για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, μετά τον εντοπισμό σκάφους με 64 παράτυπους μετανάστες, διαφόρων εθνοτήτων, στη θαλάσσια περιοχή από φορτηγό πλοίο.Οι έρευνες πραγματοποιούνται από μία κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγνοούμενος που επέβαινε μαζί με τους υπόλοιπους παράτυπους μετανάστες σε τριαντάμετρο σκάφος, έπεσε κάποια στιγμή στη θαλάσσια περιοχή και έκτοτε αγνοείται.

    Στο μεταξύ 34 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο που παρουσίασε εισροή υδάτων, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι ανοιχτά της Σαμοθράκης και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

    [02] Υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποβαθμίζεται κατά μία βαθμίδα η αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της Ρωσίας, από «Baa1 σε Baa2», λόγω των οικονομικών συνεπειών της κρίσης στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

    Ταυτόχρονα η προοπτική παραμένει αρνητική, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει μια μελλοντική νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας σε «Ba» που σημαίνει ότι τα ρωσικά χρεόγραφα θεωρούνται κερδοσκοπικά και φέρουν σημαντικό κίνδυνο.

    Ο Moody's που είχε υποβαθμίσει σε «Baa1» τη ρωσική οικονομία τον περασμένο Ιούνιο παραθέτει στο σκεπτικό της απόφασης την μέτρια ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμη βάση, σε συνδυασμό με την επέκταση της ουκρανικής κρίσης και των διεθνών κυρώσεων. Ο Moody's αναφέρει επίσης τη σταδιακή αλλά σταθερή διάβρωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, λόγω της φυγής κεφαλαίων και της μειωμένης πρόσβασης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για τους ρώσους δανειολήπτες.

    «Ακόμη και πριν από την κρίση στην Ουκρανία, ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης στη Ρωσία μειώθηκε κυρίως λόγω των ελλείψεων σε υποδομές την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων καθώς και την ισχυρή εξάρτηση από την ενέργεια», ανέφερε ο διεθνής οίκος.

    [03] Συναγερμός και στο Πεντάγωνο για τον ιό Έμπολα

    Αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας 16 ανθρώπων στο Οχάιο --ένας εκ των οποίων έχει τεθεί σε καραντίνα-- που ήλθαν σε στενή επαφή με μια νοσοκόμα από το Τέξας, την Άμπερ Τζόι Βίνσον, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε αυτήν την πολιτεία, προτού διαγνωστεί με τη νόσο, ανέφερε σήμερα μια αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας αυτής.

    «Αυτή τη στιγμή όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας» είπε σε μία συνέντευξη τύπου η Μέρι Ντιόριο, επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας του Οχάιο.

    Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας 8 επιβατών που ήλθαν σε στενή επαφή με τη νοσοκόμα που επισκέφθηκε το Οχάιο προκειμένου να σχεδιάσει ένα γάμο.

    Το Πεντάγωνο εξάλλου έκλεισε, για προληπτικούς λόγους, έναν χώρο στάθμευσης και μία είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ουάσιγκτον αφότου μία γυναίκα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική έκανε εμετό έξω από το κτίριο, με την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του Έμπολα να εντείνεται.

    Οι πράκτορες της αστυνομίας του Πενταγώνου εντόπισαν στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε έναν χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος μία γυναίκα «που ήταν άρρωστη και έκανε εμετό» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

    [04] Ο ΟΗΕ ζητά να ενισχυθούν και να ενταθούν οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών άσκησε την Παρασκευή πιέσεις ώστε οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των συνδεόμενων με αυτό εξτρεμιστικών ομάδων να ενισχυθούν και να επεκταθούν.

    «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει περαιτέρω και να επεκτείνει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με αυτό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού. Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας επίσης τόνισε ότι «το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί και ότι η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που ενστερνίζεται, πρέπει να παταχθούν» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έγιναν γνωστές την Παρασκευή ότι ιρακινοί πιλότοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές ώστε αυτοί να καταφέρουν να πετάξουν τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές θα μπορούν να απειλήσουν και από αέρος.

    [05] Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αντετοκούνμπο

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το πολύπλευρο ταλέντο του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Ο νεαρός άσος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα των Μπακς, στη νίκη στο φιλικό ματς επί των Τίμπεργουλβς με 105-98. Ο 19χρονος άσος, μολονότι αυτή τη φορά δεν ξεκίνησε βασικός, ήταν εξαιρετικός. Σε 31:23 λεπτά συμμετοχής είχε 19 πόντους με 7/7 βολές, 6/10 δίποντα και 0/3 τρίποντα, ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 9 ριμπάουντ (τα τρία επιθετικά), 2 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 October 2014 - 8:30:28 UTC