Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο κυκλώνας Γκονζάλο χτύπησε τις Βερμούδες

  • [01] Ο κυκλώνας Γκονζάλο χτύπησε τις Βερμούδες

    Τουλάχιστον το 80% του ηλεκτρικού δικτύου των Βερμούδων έχει υποστεί μπλακ άουτ λόγω του περάσματος από το νησιωτικό σύμπλεγμα του ισχυρού κυκλώνα Γκονζάλο ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού Bermuda Electric Light Co. Η εταιρεία ανέφερε ότι περίπου 29.000 πελάτες της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, από τις συνολικά 36.000 συνδέσεις σεόλο την επικράτεια. Ήδη το βόρειο τοίχωμα του ματιού του κυκλώνα (όπου και πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι) το οποίο εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 56 χιλιομέτρων χτύπησε το βόρειο τμήμα του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος με ισχυρούς ανέμους καταρρακτώδεις βροχές και πελώρια κύματα. «Το μάτι του Γκονζάλο θα συνεχίσει να κινείται πάνω από τις Βερμούδες για τις επόμενες δύο ώρες,» ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τους Κυκλώνες. « Καταστροφικοί άνεμοι και κύματα απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή θα συνεχίσουν και μετά το πέρασμα του ματιού»προστίθεται στην ανακοίνωση. Ήδη αναφέρθηκαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές, πτώσεις δέντρων αλλά και ζημιές σε κτίρια απο τις πολύ ισχυρές ριπές των ανεμών. Ο Γκονζάλο φτάνοντας πάνω από τις Βερμούδες ήταν ένας ισχυρός κυκλώνας κατηγορίας 2 στην κλίμακα Saffir-Simpson πνέοντας με συνεχείς ανέμους μέγιστης ισχύς 175 χιλιομέτρων ανά ώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες στις 02:00 ώρα Ελλάδας.

    Ο κυβερνήτης τω Βερμούδων Τζορτζ Φέργκιουσν συνέστησε στους περίπου 65.000 κάτοικους της επικράτειας να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να παρακολουθούν τα δελτία έκτακτης ανάγκης. «Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο, για τις επόμενες 24 ώρες. Καλή τύχη» ανέφερε ο κυβερνήτης του νησιωτικού συμπλέγματος. Ο Γκονζάλο είναι ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 4 στον Ατλαντικό από το 2011.Ο κυκλώνας Φαμπιάν που σφυροκόπησε τις Βερμούδες το 2003 και προκάλεσε ζημιές ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν μια καταιγίδα κατηγορίας 3.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 October 2014 - 2:30:24 UTC