Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Μ. Ρέντσι συναντάται ο Αντ. Σαμαράς, στη Φλωρεντία
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται μια πλατιά, ευρεία συμμαχία των λαών
  • [03] Τριανταεπτάχρονη γέννησε και έκλεισε το μωρό της σε ντουλάπα, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ
  • [05] Εκτός ΕΕ οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις Κυπριακές Αερογραμμές
  • [06] Κάμερον και Γιούνκερ συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τη σχέση τους
  • [07] Αυξάνονται τα θύματα από τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
  • [08] Σοκ στη διεθνή κοινότητα από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου
  • [09] «Η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου θα αναγκάσει πολλά βιβλιοπωλεία να κατεβάσουν ρολά»
  • [10] Οι φορείς του AIDS ζουν πια σχεδόν τόσο όσο και οι άνθρωποι χωρίς τον ιό HIV

  • [01] Με τον Μ. Ρέντσι συναντάται ο Αντ. Σαμαράς, στη Φλωρεντία

    Γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, η χώρα του οποίου ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ, θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη Φλωρεντία.

    Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς με την Άγγελα Μέρκελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εν όψει της τελευταίας και ίσως σημαντικότερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οπότε θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν τις τεράστιες προόδους που έχει κάνει η χώρα.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται μια πλατιά, ευρεία συμμαχία των λαών

    «Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Ισραήλ να σταματήσει την εγκληματική επίθεσή του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος, χθες βράδυ, στο θερινό φεστιβάλ του ιταλικού κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία», στην Ρώμη. «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να ζητήσουμε ειρήνη, εκφράζοντας όλη μας την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις ιταλών δημοσιογράφων.

    Αναφερόμενος, στην συνέχεια, στην ιταλική Αριστερά, μετά από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία και οι υπόλοιπες δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς πέτυχαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές. Σε συνθήκες επικοινωνιακού αποκλεισμού κατάφεραν να εκλέξουν τρεις ευρωβουλευτές και να ξεπεράσουν το 4%, αποτελώντας μια διακριτή πολιτική δύναμη στον πολιτικό χάρτη. Πιστεύω ότι η ιταλική Αριστερά, με την τεράστια παράδοσή τον κοινωνικών αγώνων της , έχει σαφώς πολλά να προσφέρει». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, τέλος, ότι «η Ιταλία είναι μια κρίσιμη χώρα για την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη» και ότι «αυτό που πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι χρειάζεται μια πλατιά, ευρεία συμμαχία των λαών - ιδίως της ευρωπαϊκής περιφέρειας- για να αλλάξει η σημερινή, αδιέξοδη πορεία της Ευρώπης».

    [03] Τριανταεπτάχρονη γέννησε και έκλεισε το μωρό της σε ντουλάπα, στη Θεσσαλονίκη

    Φρουρούμενη νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μια 37χρονη αλλοδαπή, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε το νεογέννητο βρέφους της. Η γυναίκα πήγε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο με πόνους και έπειτα από εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν επιπλοκές από πρόσφατο τοκετό, χωρίς ωστόσο, να έχει το μωρό μαζί της.

    Ύστερα από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τον σύζυγό της, ενώ γέννησε μόνη της στις 12 Ιουλίου. Ομολόγησε ότι το μωρό όταν γεννήθηκε ήταν ζωντανό, ενώ στη συνέχεια το έκρυψε σε μια ντουλάπα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, εάν το βρέφος ζούσε όταν το έκλεισε στην ντουλάπα, ή το έβαλε εκεί για να πεθάνει. Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, πήρε το μωρό από τη ντουλάπα και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

    [04] Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

    Καταβάλλεται σήμερα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013. Η πληρωμή αφορά τους 449.384 δικαιούχους που θα λάβουν την 2η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει όσους είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30 η Ιουνίου 2014. Το επίδομα θα λάβουν και 7.782 δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

    [05] Εκτός ΕΕ οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις Κυπριακές Αερογραμμές

    Αεροπορικές εταιρείες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σχεδόν το σύνολο όλων των δυνητικά ενδιαφερόμενων να καταστούν στρατηγικοί επενδυτές στις Κυπριακές Αερογραμμές και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. Κι αυτό, διότι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο των Κ.Α. είναι το δικαίωμα πραγματοποίησης δρομολογίων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» σε αυτούς που αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουλίου συγκαταλέγονται και εταιρείες με τις οποίες είχαν γίνει προκαταρκτικές επαφές διερευνητικού χαρακτήρα στο πρόσφατο παρελθόν. Ανάμεσα σε άλλες αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο μέχρι και την Κίνα. Αξιοσημείωτο είναι πως στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και κρατικοί αερομεταφορείς.

    [06] Κάμερον και Γιούνκερ συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τη σχέση τους

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον αντάλλαξε ένα χάι-φάιβ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη, όταν οι δύο άνδρες είχαν την πρώτη τους κατ' ιδίαν συνάντηση μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του πρωθυπουργού της Βρετανίας να εμποδίσει την ανάδειξη του Λουξεμβούργιου στη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ένας εκπρόσωπος του Κάμερον χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της επόμενης Κομισιόν «καλή, ουσιαστική και φιλική».«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προτίμησή του να εξασφαλιστεί για τη Βρετανία ένα οικονομικό χαρτοφυλάκιο, που θα επιτρέψει στον Βρετανό επίτροπο να διαδραματίσει έναν κομβικό ρόλο στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης», ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Γιούνκερ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Νοέμβριο, αφού έλαβε το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτήν την εβδομάδα, δεν έκανε καμιά δήλωση. Οι συνεργάτες του είπαν πως πήγε «για να ακούσει» στη συνάντηση αυτή.

    [07] Αυξάνονται τα θύματα από τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως ένας στρατιώτης σκοτώθηκε, ο πρώτος νεκρος από χθες το βράδυ που εξαπέλυσε τη χερσαία επίθεση εναντίον της Γάζας και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξανόταν στους 258.

    Μεταξύ των έξι τελευταίων νεκρών Παλαιστινίων, τέσσερις προέρχονταν από την ίδια οικογένεια του Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Γάζας. Δύο άλλοι βρήκαν το θάνατο στο Μπέιτ Χανούν, στο βορρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα. Νωρίτερα σήμερα είχαν σκοτωθεί από τους Ισραηλινούς επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας από το Σετζάιγεχ, στην ανατολική Γάζα, δήλωσε ο Κούντρα. Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό πέντε μηνών, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια χωριστών επεισοδίων στην πόλη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον Κούντρα. Στο βόρειο τμήμα της Γάζας, δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά άρματος μάχης στο Μπέιτ Χανούν, πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με μια πηγή της παλαιστινιακής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα της στη Γάζα, 80% των θυμάτων είναι άμαχοι.

    [08] Σοκ στη διεθνή κοινότητα από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου

    Η συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου με 298 επιβαίνοντες σε μια περιοχή στην οποία μαίνεται ο ουκρανικός εμφύλιος πόλεμος, προκαλεί οδύνη στη διεθνή κοινότητα, με την Ουάσινγκτον να ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας «χωρίς εμπόδια» ενώ Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προκρίνουν το σενάριο του πλήγματος από πύραυλο.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα «γρήγορα» και «χωρίς εμπόδια» στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου είχε 154 πολίτες της μέσα στο μοιραίο αεροπλάνο. Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμοι να παράσχει «άμεση βοήθεια υπέρ μιας διεθνούς έρευνας γρήγορης, πλήρους, αξιόπιστης και χωρίς εμπόδια» στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Ομπάμα.

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε πως φιλορώσοι αυτονομιστές υποσχέθηκαν να εξασφαλίσουν στους εργάτες των σωστικών συνεργείων και τους ερευνητές ασφαλή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής. Στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με απεσταλμένους από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τον ΟΑΣΕ, ανταρτικές οργανώσεις στο Ντονέτσκ συμφώνησαν να αποκλείσουν το σημείο της συντριβής και να επιτρέψουν στις αρχές να ετοιμαστούν για την περισυλλογή των θυμάτων.

    Εμπειρογνώμονες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν πως το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, η προέλευση του οποίου παραμένει εντούτοις ακόμη αβέβαιη.

    Τέλος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

    [09] «Η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου θα αναγκάσει πολλά βιβλιοπωλεία να κατεβάσουν ρολά»

    Με την κατάργηση της ενιαίας τιμής (έχουν εξαιρεθεί τα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά μόνον ως προς την πρώτη έκδοσή τους), το βιβλίο θα ακριβύνει αντί να φθηνύνει και πολλά βιβλιοπωλεία θα κατεβάσουν ρολά, λέει στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νώντας Παπαγεωργίου, εκδότης του Μεταιχμίου. Η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο τον εκδοτικό χώρο, αλλά το βιβλίο δεν είναι προϊόν λάιφ στάιλ και οι αναγνώστες θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

    Ο Ν. Παπαγεωργίου εξηγεί με ποιους τρόπους προσπαθεί το Μεταίχμιο να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των αναγνωστών για το βιβλίο, μιλάει για την ελληνική και την ξένη λογοτεχνία στην οποία επενδύει ως εκδότης και αναφέρεται στην καινούργια πρωτοβουλία του που είναι τα βιβλία τσέπης: παλαιότερα έργα σημαντικών συγγραφέων που επανεκδίδονται σε μικρό σχήμα και κυκλοφορούν σε πολύ χαμηλή τιμή.

    [10] Οι φορείς του AIDS ζουν πια σχεδόν τόσο όσο και οι άνθρωποι χωρίς τον ιό HIV

    Οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες που έχουν διαγνωστεί θετικοί για τον ιό HIV του AIDS, ζουν, πλέον, σχεδόν τόσο όσο και αυτοί που δεν είναι φορείς του ιού, καθώς τα αντι-ιικά φάρμακα έχουν μειώσει περίπου στο μισό τη θνησιμότητα της νόσου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. H μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Κολέτ Σμιθ του University College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνει ότι ενώ την περίοδο 1999-2001 η θνησιμότητα από AIDS ήταν 18 θάνατοι ανά 1.000 ανθρωποέτη, μειώθηκε σε 9% ανά 1.000 μεταξύ 2009 - 2011. Τα δεδομένα προέρχονται από 200 κλινικές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

    «Τα ευρήματα αυτά δείχνουν τα σημαντικά οφέλη της αντι-ιικής θεραπείας. Μετά την εμφάνισή της, το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με τον ιό HIV προσεγγίζει πλέον αυτό του γενικού πληθυσμού», όπως επισημαίνουν οι ερευνητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2014 - 6:30:26 UTC