Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση στις συναλλαγές στη Μόσχα ύστερα από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους και τις κυρώσεις
  • [02] Συνεδριάζει το ΓΣ της ΤτΕ για την τοποθέτηση του Ι. Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή
  • [03] Η Ουκρανία έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από τις περιοχές των συγκρούσεων
  • [04] Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μαλαισιανού αεροπλάνου
  • [05] Ρομποτικό «γάντι» προσθέτει δύο ακόμη δάχτυλα στο ανθρώπινο χέρι

  • [01] Πτώση στις συναλλαγές στη Μόσχα ύστερα από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους και τις κυρώσεις

    Με αρνητικό πρόσημο άρχισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Μόσχας με τους δείκτες του να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, την επομένη της συντριβής αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής των νέων κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) και RTS (συναλλαγές σε δολάρια) υποχωρούν εκ νέου κατά 1,67% και 2,23% αντίστοιχα. Το ρούβλι καταγράφει πτώση και διαμορφώνεται στα 35,1 ρούβλια ανά δολάριο και 47,5 ρούβλια ανά ευρώ.

    Η μετοχή της Aeroflot, της πρώτης ρωσικής αεροπορικής εταιρίας, καταγράφει πτώση 2,97% και διαμορφώνεται στα 55,60 ρούβλια, μετά την απόφασή της να περιορίσει ένα μέρος των πτήσεών της προς την Ουκρανία.

    Οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ανησυχούν επίσης για τις νέες κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Η μετοχή του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft υποχωρεί κατά 1,49% στα 230,22 ρούβλια. Ο όμιλος Rosneft είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

    [02] Συνεδριάζει το ΓΣ της ΤτΕ για την τοποθέτηση του Ι. Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή

    Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος υπό την προεδρεία του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να αποφασίσει για τον νέο υποδιοικητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Συμβούλιο αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης και να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την τοποθέτηση του Γιάννη Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή. Η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή από τις 20 Ιουνίου.

    Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής Μακροοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει στο ενεργητικό του δεκαετή ακαδημαϊκή προϋπηρεσία σε βρετανικά πανεπιστήμια (Λονδίνο, Σαουθάμπτον, Εδιμβούργο) . Ο Γιάννης Μουρμούρας έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και σήμερα είναι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, και διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου.

    [03] Η Ουκρανία έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από τις περιοχές των συγκρούσεων

    Η Ουκρανία έκλεισε σήμερα τον εναέριο χώρο της πάνω από τις ανατολικές περιοχές της όπου διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών της χώρας, μία ημέρα αφότου 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Το υπουργείο ανακοίνωσε μέσω του ιστότοπού του πως ο εναέριος χώρος έκλεισε πλήρως πάνω από τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όπου μαίνονται οι μάχες, καθώς και ότι απαγόρευσε επίσης εν μέρει τις πτήσεις πάνω από τη γειτονική περιφέρεια του Χάρκοβο.

    Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες περιόρισαν επίσης τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία μετά την τραγωδία. Στο μεταξύ, στο Άμστερνταμ, εκπρόσωπος του αερολιμένα της πόλης ανακοίνωσε σήμερα πως η εταιρεία Malaysia Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο που συνετρίβη, προσπαθεί να κανονίσει την ασφαλή πρόσβαση των συγγενών των θυμάτων στον τόπο της συντριβής.

    Διαβάστε επίσης:

    Πτώση στις συναλλαγές στη Μόσχα ύστερα από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους και τις κυρώσεις

    [04] Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μαλαισιανού αεροπλάνου

    Οι ομάδες έρευνας που εργάζονται στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του σκάφους, όπως διαπίστωσε εικονολήπτης του πρακτοrείου Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου. Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών είχαν ανακοινώσει χθες, τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, και όταν η περιοχή είχε αποκλεισθεί από τις ανταρτικές δυνάμεις, την ανεύρεση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροσκάφους.

    Νωρίτερα σήμερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές συμφώνησαν να επιτρέψουν την πρόσβαση στην περιοχή της καταστροφής στους διεθνείς εμπειρογνώμονες και να συνεργασθούν με τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές ως προς όλα τα πρακτικά ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο της διενέργειας των ερευνών και της περισυλλογής των πτωμάτων.

    [05] Ρομποτικό «γάντι» προσθέτει δύο ακόμη δάχτυλα στο ανθρώπινο χέρι

    Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα ρομποτικό «γάντι» που φοριέται στο ανθρώπινο χέρι και του προσθέτει δύο ακόμη δάχτυλα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες χειρισμού των αντικειμένων.

    Τα επτά δάχτυλα -τα πέντε φυσικά και τα δύο τεχνητά- κινούνται συγχρονισμένα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να δίνει κάθε φορά εντολές στα ρομποτικά δάχτυλα, τα οποία στο μέλλον, μετά από τις αναγκαίες βελτιώσεις, θα γίνουν πιο μικρά και ελαφριά. Στόχος είναι τα δάχτυλα να διπλώνουν στο ένα τρίτο του σημερινού μεγέθους τους και να βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα βραχιόλι ή ρολόι, από το οποίο θα βγαίνουν όταν χρειάζεται και μετά θα μπαίνουν πάλι στη θέση τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2014 - 8:30:20 UTC