Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

  • [01] Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

    Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν απόψε με σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος με επιθετικά ελικόπτερα, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.

    Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης.

    «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μια χερσαία επιχείρηση απόψε προκειμένου να πλήξουν τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες από τη Γάζα στο Ισραήλ», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου. Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ. Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».

    Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς. Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι. «Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 22:30:19 UTC