Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής από υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
  • [03] Με την «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» του Π. Ψωμιάδη θα συνεργαστεί ο Β. Πολύδωρας
  • [04] Απείλησε με πιστόλι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, οι οποίοι τον έπιασαν χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο
  • [05] Εκτεταμένοι έλεγχοι της αστυνομίας για κροτίδες και βεγγαλικά
  • [06] Μέχρι τις 30 Απριλίου η ολοκλήρωση απογραφής των ΝΠΙΔ
  • [07] Βρετανία και Γερμανία καλούν την Ρωσία να καταδικάσει τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων στην Ουκρανία
  • [08] Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ σχεδιάζουν συμπληρωματική ενίσχυση 1 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία
  • [09] Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Αγορά Αργύρη η αυτοδιοικητική παράταξη «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που έχει ως επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σπαρτινό. Μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές και απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι το δίλημμα είναι «ή με τα σχέδια του κ. Σαμαρά που υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία, ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας «με δυο λόγια το δίλημμα είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή να νικήσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για τη χώρα, για την πόλη μας». Ο Α. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές διαδικασίες στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι «εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα».

    Στις 8.00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

    [02] Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής από υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

    Την παραίτησή του από υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέβαλε σήμερα ο Παντελής Καψής καθώς θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» στις προσεχείς εκλογές. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,«δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης, και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της».

    [03] Με την «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» του Π. Ψωμιάδη θα συνεργαστεί ο Β. Πολύδωρας

    Τη συνεργασία του με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» αναμένεται να ανακοινώσει στις 17:30 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Βύρωνα Πολύδωρα.

    Η συνέντευξη θα δοθεί στο γραφείο του κ. Πολύδωρα στη Βουλή.

    [04] Απείλησε με πιστόλι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, οι οποίοι τον έπιασαν χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο

    Συνταξιούχος αστυνομικός, 61 ετών, απείλησε με πιστόλι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, οι οποίοι του έκαναν έλεγχο και επειδή δεν είχε εισιτήριο τον κατέβασαν από το λεωφορείο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, στο λεωφορείο της γραμμής Ομόνοια- Πειραιά, στο ύψος των Πετραλώνων, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Τριπτολαίμου.

    Οι δύο ελεγκτές, κατά τον έλεγχο που έκαναν στους επιβάτες του λεωφορείου, διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος δεν είχε εισιτήριο και του ζήτησαν να κατέβει μαζί τους προκειμένου να βεβαιώσουν το πρόστιμο. Ο επιβάτης τους ακολούθησε χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση, αλλά, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, όταν βρέθηκαν στο δρόμο, τράβηξε ένα πιστόλι και το ακούμπησε στο στήθος του ενός από τους ελεγκτές.Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για συνταξιούχο αστυνομικό και το όπλο το κατείχε νόμιμα.

    [05] Εκτεταμένοι έλεγχοι της αστυνομίας για κροτίδες και βεγγαλικά

    Εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών, εν όψει των γιορτών του Πάσχα.

    Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 53 άτομα και κατασχεθεί περίπου 280.000 πυροτεχνικά είδη, κατά τη διάρκεια 892 ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα, οικίες και οχήματα.

    Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής: - Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. - Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε. - Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους. - Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου. - Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. - Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. - Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

    [06] Μέχρι τις 30 Απριλίου η ολοκλήρωση απογραφής των ΝΠΙΔ

    Την ολοκλήρωση της απογραφής των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μέχρι τις 30 Απριλίου, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ζητά με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «η αδυναμία τήρησης αυτής της προθεσμίας αποτελεί παράβαση της εν λόγω υποχρέωσης». Σημειώνεται δε στην εγκύκλιο, ότι μετά την απογραφή των ΝΠΙΔ ακολουθεί και η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ). Όπως αναφέρεται, τίθενται αυστηρές κυρώσεις για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που παρεκκλίνουν από την υποχρέωση απογραφής στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από την ένταξη στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

    [07] Βρετανία και Γερμανία καλούν την Ρωσία να καταδικάσει τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων στην Ουκρανία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσαν σήμερα την Ρωσία να καταδικάσει απερίφραστα την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικώς σήμερα για να συζητήσουν σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων και την απειλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ουκρανικές αρχές μετά την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους αυτονομιστές.

    Εξάλλου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά από μεταξύ τους συνομιλία, «καταδίκασαν έντονα» τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

    [08] Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ σχεδιάζουν συμπληρωματική ενίσχυση 1 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία

    Η χορήγηση συμπληρωματικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1 δις ευρώ στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία αναμένεται να κυριαρχήσουν στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνέρχεται στο Λουξεμβούργο. Όπως επισημαίνει δημοσίευμα στο δελτίο πληροφόρησης Agence Europe, αν και δεν πρόκειται να αποφασίσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενδέχεται να αποφασίσουν την ενίσχυση των υφιστάμενων, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατονομάσει νέα πρόσωπα για συμπερίληψη στη λίστα εκείνων στους οποίους έχουν επιβληθεί περιορισμοί. «Δεν θα ληφθεί απόφαση την Δευτέρα», δήλωσαν αρκετές πηγές, συμπληρώνοντας ότι «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε βάρος ιδιωτών δε θα αποφασιστούν σε αυτό το Συμβούλιο. Θα υπάρξει μια συζήτηση για το θέμα αυτό, αλλά δεν αναμένεται απόφαση». «Ωστόσο, οι υπουργοί θα μπορούσαν ίσως να συζητήσουν μια νέα λίστα», προσέθεσε άλλη διπλωματική πηγή. Οι εργασίες για την τρίτη φάση των κυρώσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα. Περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα αυτό αναμένονται το Μάιο.

    Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να επαναλάβει τη θέση που θα υποστηρίξει η ΕΕ κατά τη συνεδρίαση ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας στη Γενεύη στις 17 Απριλίου.

    Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να συζητήσει το θέμα της ενέργειας - ιδιαίτερα μετά την επιστολή που απέστειλε σε 18 κράτη μέλη ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ουκρανία και τη δική τους τροφοδοσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κράτη μέλη είναι σε συμφωνία σχετικά με την αποστολή μιας κοινής απάντησης. «Μια συντονισμένη απάντηση πρέπει να δοθεί σε αυτή την επιστολή», δήλωσε η ίδια πηγή. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί μια πρόταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Σουηδία για μια μη στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας (ΚΕΠΑΑ) προς υποστήριξη του έργου της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος - αλλά είναι πιθανό να μη ληφθεί απόφαση. Οι χώρες της ΕΕ φαίνεται να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα. «Για κάποιους, τώρα είναι η στιγμή για μια τέτοια αποστολή, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αποστολή του ΟΑΣΕ. Οι δύο αποστολές κατ? αρχήν δεν είναι αντιθετικές μεταξύ τους», ανέφερε πηγή κράτους μέλους.

    Διαβάστε επίσης:Βρετανία και Γερμανία καλούν την Ρωσία να καταδικάσει τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων στην Ουκρανία

    [09] Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης στην Τούμπα και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός στο Περιστέρι αρχίζουν την Τετάρτη 30 Απριλίου τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το μίνι πρωτάθλημα, απ΄όπου θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμμετάσει στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Μαϊου με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα και την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης.

    Aναλυτικά το πρόγραμμα:

    1η αγωνιστική (Τετάρτη 30 Απριλίου)

    ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

    Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

    2η αγωνιστική (Κυριακή 4 Μαΐου)

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

    3η αγωνιστική (Τετάρτη 7 Μαΐου)

    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

    Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

    4η αγωνιστική (Κυριακή 11 Μαΐου)

    Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

    Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

    5η αγωνιστική (Τετάρτη 14 Μαΐου)

    Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

    Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

    6η αγωνιστική (Σάββατο 17 Μαϊου)

    Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

    ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2014 - 14:30:25 UTC