Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων
  • [02] Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ για αύριο και μεθαύριο
  • [03] Η Άγκυρα ζητεί από το Twitter φόρους
  • [04] Οικονομική βοήθεια 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
  • [05] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει την υγεία, προειδοποιούν οι επιστήμονες

  • [01] Tη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

    Νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματισθεί και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.

    «Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε στην απόφαση να δοθεί νωρίτερα εφέτος το οικογενειακό επίδομα στους δικαιούχους.» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι, «Η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

    Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στη θέσπιση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, «με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, με σκοπό τον εξορθολογισμό και την αντικατάστασή τους από ένα ενιαίο επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια».

    [02] Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ για αύριο και μεθαύριο

    Αναστέλλουν τις προγραμματισμένες για αύριο Μεγάλη Τρίτη και μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη τρίωρες στάσεις εργασίας στις επιβατικές αμαξοστοιχίες, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη Μεγάλη Εβδομάδα.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις του ομίλου (ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και αναμένοντας την οριστικοποίηση της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζει ότι αναστέλλει τις παραπάνω τρίωρες στάσεις, αλλά θα πραγματοποιηθούν οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, από σήμερα έως και την Κυριακή την Πάσχα, καθώς και οι τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα (19, 20, 21 Απριλίου) όλου του προσωπικού του ομίλου ΟΣΕ.

    Οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014 και προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

    [03] Η Άγκυρα ζητεί από το Twitter φόρους

    Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τα στελέχη του Twitter να ανοίξουν γραφείο και να αρχίσουν να πληρώνουν φόρους στην Τουρκία, κατά τις πρώτες απ' ευθείας συνομιλίες τους μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στον ιστότοπο στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

    Ο πρωθυπουργόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνκατηγόρησε το Σάββατο το Twitter ότι είναι "φοροφυγάς", επαναλαμβάνοντας τις δριμύτατες επικρίσεις του πριν από τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την εταιρεία αυτή που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

    "Το Twitter, το YouTube, το Facebook, αυτές είναι διεθνείς εταιρείες. Είναι εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος" δήλωσε ο Ερντογάν κατά την τελετή των εγκαινίων ενός σταθμού καθαρισμού ύδατος στην Κωνσταντινούπολη.

    "Θα ασχοληθούμε μαζί τους. Θα έρθουν σαν όλες τις διεθνείς εταιρείες και θα συμμορφωθούν με το Σύνταγμα, τους νόμους και τους φορολογικούς κανόνες της χώρας μου" δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk.

    [04] Οικονομική βοήθεια 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

    Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διεξήχθη σήμερα στο Λουξεμβούργο, ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 1 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία και μια μεγάλη μείωση των τελωνειακών δασμών των προϊόντων της τα οποία εισάγονται στην Ευρώπη για να στηρίξει τη χώρα αυτή, η οποία είναι αντιμέτωπη με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

    Ακόμη το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ προσέθεσε τέσσερα πρόσωπα στον κατάλογο των φιλορώσων αξιωματούχων της Ουκρανίας σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ο κατάλογος αυτός περιείχε ως τώρα 18 πρόσωπα σε βάρος των οποίων είχε επιβληθεί πάγωμα πόρων και απαγόρευση χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων από τον Μάρτιο.Τα τέσσερα νέα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

    Το ευρωπαϊκό δάνειο ύψους 1 δισεκ. ευρώ σκοπό έχει να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τρέχουσες χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις και προστίθεται στα 610 εκατ. της μακροοικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνήσει να χορηγήσει η ΕΕ στο Κίεβο, αλλά δεν έχει ακόμη εκταμιευτεί.

    [05] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει την υγεία, προειδοποιούν οι επιστήμονες

    Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός» με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων, που κατά 80- 90% οφείλεται στο κάπνισμα.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ΧΑΠ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Προκαλεί τον θάνατο τριών εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, ενώ έως το 2020 αναμένεται να αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και την 5η αιτία αναπηρίας. Περισσότερα από 450-500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΧΑΠ, ενώ στην Ελλάδα, η επίπτωσή της φτάνει στο 8,4% στον γενικό πληθυσμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2014 - 16:30:34 UTC