Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σε κατάσταση «μνημονιακής ανωμαλίας» η χώρα
  • [02] Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ στις 11 Απριλίου
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Β. Σόϊμπλε
  • [05] Εύσημα από τον Γ. Ντάισελμπλουμ στον Αντ. Σαμαρά
  • [06] Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην οδό Σταδίου
  • [07] Σε εξέλιξη η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας
  • [08] Μ. Μπαρνιέ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο
  • [09] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές τους επόμενους δύο μήνες

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σε κατάσταση «μνημονιακής ανωμαλίας» η χώρα

    Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση «μνημονιακής ανωμαλίας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στη Σύρο, αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ότι «δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση ομαλότητας, που επιτρέπει στην κοινωνία να εκφράζεται δημοκρατικά και να δίνει το παρών στις αποφάσεις που την αφορούν», ενώ εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του Ευ. Βενιζέλου, τον χαρακτήρισε «πρωταθλητή της χυδαιότητας».

    Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα δώσει τη δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει με το παλιό, το φθαρμένο, το ένοχο, που κρύβεται πίσω από τα κακοραμμένα μεταρρυθμιστικά κουστούμια της σημερινής ΝΔ και του σημερινού ΠΑΣΟΚ».

    [02] Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ στις 11 Απριλίου

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 11 Απριλίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στην αυριανή της έκδοση.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

    «Η αναιμική ανάκαμψη την οποία προσδοκούν θα στηριχθεί στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Τα όποια ψίχουλα θα εκταμιεύονται θα εξανεμίζονται αμέσως. Η ΕΕ μόνο δεσμά επιβάλλει στους λαούς» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «η απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των υπαλλήλων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών θα πρέπει να είναι μία: Κινητοποίηση, δράση, λαϊκή συμμαχία, συμμετοχή στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Απρίλη και βεβαίως ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

    [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Β. Σόϊμπλε

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκησε τριάντα λεπτά.

    [05] Εύσημα από τον Γ. Ντάισελμπλουμ στον Αντ. Σαμαρά

    Σαράντα-πέντε λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άκουσε επαίνους από τον κ. Ντάισελμπλουμ, στο κλίμα των θετικών δηλώσεων που έκανε και το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup, κατά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Στη συνέχεια, ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

    Εξάλλου, την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 11 Απριλίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στην αυριανή της έκδοση.

    [06] Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην οδό Σταδίου

    Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών .

    [07] Σε εξέλιξη η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

    Μέσω της οδού Ακαδημίας προς την πλατεία Κάνιγγος κινείται αυτή τη στιγμή η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να κινηθούν μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, αλλά δεν τους επετράπη από τις Αρχές.

    Επικεφαλής της πορείας είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Στρατούλης, Δρίτσας, Λαφαζάνης και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος.

    «Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε μπανανία ούτε προτεκτοράτο, και οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν τις απαγορεύσεις στην πράξη».

    [08] Μ. Μπαρνιέ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο

    Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στη δημοσιονομική της προσαρμογή, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της απογευματινής συνεδρίασης του Ecofin, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο και η οικονομία της σε φάση επανεκκίνησης.

    Μιλώντας γενικότερα για την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ΕΕ ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εργαζόμαστε σκληρά ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο κανονισμών προκειμένου να μην υπάρχει καμία επιμέρους αγορά του χρηματοπιστωτικού τομέα που να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα είπε.

    [09] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές τους επόμενους δύο μήνες

    Μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Μάιο - Ιούνιο), η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων διάρκειας 3-5 ετών. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε το πρώτο εξάμηνο μια προσπάθεια με μικρές εκδόσεις».

    Τα ποσά που θα εισρεύσουν από τον συγκεκριμένο δανεισμό, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα, την άντληση χρηματοδότησης μέσω repos από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και τη δόση, θα καλύψουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο δωδεκάμηνο.

    Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, η πλήρης κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τους επόμενους 12 μήνες (που αναφέρεται και στο επίσημο κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup) δίνει τη δυνατότητα στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει και τις δικές του δόσεις (περίπου 3,4 δις. ευρώ) μέσα στον Απρίλιο. Ενώ, «βοηθά» τη συζήτηση, από τον Ιούνιο και μετά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της μείωσης του χρέους της χώρας.

    Πάντως, σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, συζητήθηκε ή εγκρίθηκε σήμερα στο Eurogroup ο κυβερνητικός σχεδιασμός για έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων αξίας 4- 5 δισ. ευρώ εφέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 18:30:26 UTC