Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κερδίζουμε τη μάχη με τις θυσίες μας
  • [02] Την Τετάρτη αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων
  • [03] Μιχ.Χρυσοχοΐδης: Κάθε φορά κάνουμε ένα βήμα μπροστά
  • [04] Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Δίωξη στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία
  • [06] Πίνακες «βγαλμένοι» μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κερδίζουμε τη μάχη με τις θυσίες μας

    Μία νέα καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα αναδύεται από την κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο δείπνο στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης και πρόσθεσε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωσή γίνεται επίσης καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ.

    Η οικονομία μας τώρα παίρνει μπροστά, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η κοινωνία διατήρησε τη συνοχή της, η δημοκρατία μας άντεξε όλες τις πιέσεις. Αντεπεξήλθαμε και προχωρούμε. Κερδίζουμε αυτή τη μάχη! Έχουμε νικήσει το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας. Ανοίξαμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μας, για το κοινό μας μέλλον...»

    Η δημοκρατία δεν μπορεί να πορευθεί μόνη της, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι επαρκή προϋπόθεση. Χρειαζόμαστε και οικονομική ανάπτυξη και μάλιστα βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, η κατάρρευση της οικονομίας οδηγεί συνήθως στην κατάρρευση και της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Διότι καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε χρόνια κοινωνική καθίζηση. Χρειαζόμαστε, επίσης, κοινωνική συνοχή, που θα στηρίζεται σε δικαιοσύνη και σε ευκαιρίες για όλους. Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με μια μεσαία τάξη να βουλιάζει και με αυξανόμενη την κοινωνική αναταραχή».

    Διαβάστε επίσης:

    Εύσημα από τον Γ. Ντάισελμπλουμ στον Αντ. Σαμαρά

    [02] Την Τετάρτη αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων

    Αύριο αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι.

    Σήμερα το απόγευμα, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αφού μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαβίβασε την υπόθεση στον εισαγγελέα Σερρών.

    Στο βούλευμα αναφέρεται ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο τόπος και χρόνος τέλεσης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι εντός των ορίων του νομού Σερρών, γεγονός το οποίο επί της ουσίας απαλλάσσει από οποιαδήποτε σκιά συμμετοχής στον θανατηφόρο βασανισμό τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιτέας.

    [03] Μιχ.Χρυσοχοΐδης: Κάθε φορά κάνουμε ένα βήμα μπροστά

    «Νιώθω ικανοποιημένος που κάθε φορά που έρχομαι στο νησί μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, όπου βρίσκεται από το μεσημέρι, για να διαπιστώσει και ο ίδιος την φάση των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

    «Σήμερα μου δόθηκε η δυνατότητα να έχω συζητήσεις με εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Κεφαλονιάς και θέλω να σας πω ότι η πολιτική, σε αυτή την περίπτωση, έχει δώσει μια απάντηση, δηλαδή ότι έχει προωθήσει λύσεις για την επίλυση των ανθρώπινων προβλημάτων, των υποδομών, των σχολείων της Κεφαλονιάς και κάθε πλευράς που ο σεισμός χτύπησε την κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

    Στην συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «έχουμε μια καταστροφή μέσα από την οποία επιχειρούμε να βγούμε νικητές, να ανορθώσουμε το νησί, το οποίο φέτος παρουσιάζει αύξηση στο τουρισμό της τάξεως του 50%, αυτό είναι πρόκληση για όλους μας», ενώ όσον αφορά το αεροδρόμιο του νησιού που είναι η βασική πύλη εισόδου ξένων τουριστών αλλά και τις σχολικές εγκαταστάσεις, τόνισε ότι «λειτουργεί πλήρως το αεροδρόμιο, απαιτούνται ορισμένες εργασίες, εσωτερικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Λειτουργούν όλα τα σχολεία με εξαίρεση ένα, το οποίο σε λίγες μέρες θα στεγαστεί σε οικόπεδο που έχει επιλέξει ο Δήμος».

    [04] Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

    Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια από συνδικάτα και κόμματα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο.

    Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλόκο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου μέχρι τα σημεία που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και διαλυθήκαν.

    Πίσω από το μπλοκ των συνδικάτων ακολουθούσαν μέλη αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

    Πριν από λίγο αποχώρησε το μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους.

    [05] Δίωξη στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία

    Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Ανωναράκης άσκησε και νέα ποινική δίωξη στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, η οποία αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας.

    Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου».

    Από τον εισαγγελέα Άμφισσας έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, ενώ προηγουμένως είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, για απλό βασανισμό και για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

    [06] Πίνακες «βγαλμένοι» μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

    Μια διαφορετική έκθεση παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στους χώρους του βιβλιοπωλείου «Παπασωτηρίου», στο Golden Hall. Μια έκθεση που συνδυάζει το βιβλίο με τους πίνακες ζωγραφικής.

    Η συγγραφέας, η Σαρίτα Χαιμ, και η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη, συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν πίνακες εμπνευσμένοι από ένα βιβλίο.

    Η Ράνια Καπελιάρη, εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Ξεκόλλα» της Σαρίτας ΧαΪμ και έφτιαξε μια σειρά από πίνακες που εκτίθενται στους χώρους του βιβλιοπωλείου Παπασωτηριου.

    «Το «Ξεκόλλα» της Σαρίτας» λέει η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη, «υπήρξε για μένα η αφορμή να αναφερθώ στη σκοτεινή αλλά και τη γοητευτική φύση της γυναίκας, στην εποχή της χαμένης αθωότητας, στον έρωτα και στον θάνατο, στη μητέρα και την γυναίκα αράχνη. Στην εύθραυστη και ρομαντική γυναίκα, στο αντικείμενο του πόθου, στη θεά του κακού αλλά και της γονιμότητας, σε μια κούκλα που φυλλοροεί.

    Οι εικόνες που εμφανίζονται κατά την ανάγνωση του βιβλίου, συνοδεύονται από την πλευρά μου, από εικόνες του εσωτερικού μου τοπίου».

    Τα έργα της Ράνιας Καπελιάρη είναι χαρακτικά τυπωμένα στο Παρίσι και σελίδες βιβλίου που με παρεμβάσεις γίνονται κομμάτια των σκέψεων μας. Η συγγραφέας, η Σαρίτα Χαιμ, λέει γι αυτή την συνεργασία:

    «Τι άλλο από μία ευτυχή συνύπαρξη μπορεί να χαρακτηρίσει το διαλεκτικό αυτό παιχνίδι που στήσαμε με την Ράνια. Προσωπικά η γραφή ενός μυθιστορήματος μου προσφέρει ολοκλήρωση και χαρά, ακόμα περισσότερη δε όταν βρίσκει την καρδιά του αναγνώστη του. Φαντάζεστε την ικανοποίησή μου όταν στη συνάντησή μας αυτή η ανάγνωση μεταφράστηκε σε περισσότερη δημιουργία, έμπνευση, έναυσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 20:30:24 UTC