Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα δικαστήρια από 14 έως 28 Μαΐου
  • [02] Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Αθήνας συστήνονται στο κοινό
  • [03] Κάτω από το 5% υποχώρησε το περιθώριο των 10ετων ομολόγων
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης
  • [05] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει
  • [06] WSJ: Η Ελλάδα σχεδιάζει έξοδο στις αγορές
  • [07] Το NATO διακόπτει κάθε συνεργασία με τη Ρωσία

  • [01] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα δικαστήρια από 14 έως 28 Μαΐου

    Αναστέλλουν τηλειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε και οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από τη14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.

    [02] Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Αθήνας συστήνονται στο κοινό

    Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί χώροι, αλλά και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες κατοικίες ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό στην πρώτη διοργάνωση «Open House Athens» που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για θεσμό που ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο και πλέον παρουσιάζεται σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Βαρκελόνη, τη Ρώμη, τη Μελβούρνη, το Ελσίνκι και το Τελ Αβίβ.

    Στην πρώτη διοργάνωση της Αθήνας, θα ανοίξουν τις πόρτες τους 49 κτίρια στην περιοχή του δήμου Αθηναίων, στα οποία θα πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.openhouseathens.gr . Μεταξύ των κτιρίων που θα συμμετάσχουν συγκαταλέγονται το δημαρχείο και η δημοτική πινακοθήκη Αθηναίων, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τα μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Ισλαμικής Τέχνης, το Μέγαρο Υπατία, τα γραφεία των εκδόσεων «Πατάκη», καθώς και κατοικίες στο Φιλοπάππου, το Λυκαβηττό και τους Αμπελόκηπους.

    [03] Κάτω από το 5% υποχώρησε το περιθώριο των 10ετων ομολόγων

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση του Eurogroup με την οποία εγκρίθηκε η καταβολή της δόσης, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει οριακά το περιθώριο (διαφορά απόδοσης ελληνικού δεκαετούς ομολόγου από το αντίστοιχο γερμανικό) κάτω από το 5%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) οι συναλλαγές που καταγράφηκαν σήμερα ανήλθαν σε 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το εναπομείναν 1 εκατ. ευρώ σε εντολή πώλησης.

    Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 6,49% από 6,61% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,57% να υποχωρήσει στο 4,91% από το 5,03% που έκλεισε χθες.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης

    Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης αν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας της, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, με την πρώτη έκδοση να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως σημείωσε.

    «Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Θεωρώ ότι τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των δημοσιονομικών, επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τους επόμενους 12 μήνες και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2016», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    [05] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει

    Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση.

    Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ωστόσο υπογράμμισε ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

    «Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

    [06] WSJ: Η Ελλάδα σχεδιάζει έξοδο στις αγορές

    Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογό της μετά την ένταξή της τον Μάιο του 2010 σε πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης με γνώση του θέματος.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα θέλει να εκδώσει ένα ομόλογο, με διάρκεια από τρία έως πέντε έτη, έως τον Ιούνιο και να αντλήσει περίπου 4 έως 5 δισεκ. ευρώ από τις χρηματοπιστωτικές αγορές έως το τέλος του έτους, εκμεταλλευόμενη τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Πορτογαλία. Η ελληνική κυβέρνηση, επίσης, σχεδιάζει να αντλήσει 1,3 δισεκ. ευρώ από τα διαθέσιμα που υπάρχουν στα ταμεία τομέων του δημοσίου. Σε συνδυασμό με τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων, η Αθήνα ελπίζει ότι θα είναι πλήρως καλυμμένη με κεφάλαια για τους επόμενους 12 μήνες, κλείνοντας ένα χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε για το 2014 και εκπληρώνοντας τους όρους που έχουν τεθεί από τους επίσημους πιστωτές της, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει συζητηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στην Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλι Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές

    [07] Το NATO διακόπτει κάθε συνεργασία με τη Ρωσία

    Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει «κάθε πολιτική και στρατιωτική συνεργασία» με τη Ρωσία, εξαιτίας της κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους ΥΠΕΞ των κρατών μελών του NATO, οι οποίοι κάλεσαν σε ανακοίνωσή τους τη Μόσχα να «κάνει άμεσα βήματα. . . για να επανέλθει στην τήρηση του διεθνούς δικαίου».

    Το NATO και η Ουκρανία σημείωσαν σε μια κοινή γραπτή ανακοίνωσή τους ύστερα από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και της νέας μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ότι θα εντείνουν τη δική τους συνεργασία και θα προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εθνικής άμυνας στην Ουκρανία μέσω εκπαίδευσης και διαφόρων προγραμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 16:30:25 UTC