Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική πρόνοια
  • [03] Συνελήφθη συνεργάτης του Ν. Νικολόπουλου
  • [04] Προσυμπληρωμένα θα είναι εφέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων
  • [05] Οι συγγενείς των κινέζων επιβατών του Boeing 777 συναντήθηκαν για πρώτη φορά με μαλαισιανούς αξιωματούχους
  • [06] Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι θα ανταποδώσει τις αμερικανικές κυρώσεις
  • [07] Ακατάλληλο το νερό στα Λαγκάδια Γορτυνίας
  • [08] Ισπανικό «εμφύλιο» και επανάληψη περσινού ημιτελικού, ανέδειξε η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάραμε αντιπροσωπεία μελών του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ.

    Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

    [02] Σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική πρόνοια

    Αλλάζει ριζικά το τοπίο στον τρόπο λειτουργίας των φορέων, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εισάγεται νέο μοντέλο για τη χρηματοδότηση των φορέων που υλοποιούν δράσεις κοινωνικής πρόνοιας.

    Στο εξής θα χρηματοδοτούνται οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν οι φορείς και όχι οι ίδιοι οι φορείς, ενώ καθιερώνεται η δημόσια λογοδοσία των φορέων αυτών και ακόμη, κάθε χρόνο όλοι οι φορείς οφείλουν να αναρτούν τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των δράσεών τους. Καθιερώνεται η «Κοινωνική Επιταγή», ως μέσον παροχής υπηρεσιών ή αγαθών: Με τον τρόπο αυτόν ο πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών, θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον φορέα με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα με τις ανάγκες του. Αντίστοιχα δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να βελτιώνουν διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ώστε να επιλέγονται από τους πολίτες. Με το σχέδιο νόμου εισάγονται επίσης νέοι θεσμοί και διαδικασίες, όπως το «πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης», οι «κοινωνικές συμπράξεις», ο «χάρτης ποιότητας» των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το «Παρατηρητήριο λειτουργίας και αξιολόγησης των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης».

    [03] Συνελήφθη συνεργάτης του Ν. Νικολόπουλου

    Για χρηματισμό κατηγορείται συνεργάτης του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την Αστυνομία, ο συλληφθείς εμφανιζόταν ως ανώτερος κρατικός υπάλληλος και εισέπρατε χρήματα από αλλοδαπούς προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να τους εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί πιθανότατα το απόγευμα στον εισαγγελέα.

    [04] Προσυμπληρωμένα θα είναι εφέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων

    Προσυμπληρωμένα στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης θα είναι εφέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επειδή ωστόσο η προθεσμία για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τις επιχειρήσεις προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπνέει στις 28 Μαρτίου, αρκετοί φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ως τότε για την υποβολή της δήλωσής τους προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποστείλουν τις βεβαιώσεις. Οι κωδικοί που προσυμπληρώνονται με τα εισοδήματα είναι: 301-302,303-304,321-322 και 317-318 (πίνακας μισθωτών υπηρεσιών) 313-314, 315-316, 333-334, 609-610, 603-604, 605-606 (πίνακας παρακαρατηθέντων φόρων).

    Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι οι κωδικοί δήλωσης Ε1 που αφορούν το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και την παρακράτηση φόρου, εμφανίζονται σε πορτοκαλί πλαίσιο και είναι προσυμπληρωμένοι από τη ΓΓΠΣ ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησής τους από τους φορολογούμενους. Στην περίπτωση που ως τις 28 Μαρτίου δεν έχουν προσυμπληρωθεί οι κωδικοί αυτοί για κάποιους φορολογουμένους, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους κωδικούς και να περιμένουν μέχρι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να παραλάβει τη βεβαίωση αποδοχών τους. Εάν και μετά τις 28 Μαρτίου εξακολουθούν να μην εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον εργοδότη του ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση. Στην περίπτωση που τα στοιχεία που εμφανίζονται είναι λάθος, ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει όλα τα υπόλοιπα πεδία της δήλωσης, να αποθηκεύσει προσωρινά το Ε1 και να ζητήσει από τον εργοδότη του αποστείλει εκ νέου ηλεκτρονικά τη σωστή βεβαίωση αποδοχών. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων στα τηλέφωνα 210-4802552 και 15515.

    [05] Οι συγγενείς των κινέζων επιβατών του Boeing 777 συναντήθηκαν για πρώτη φορά με μαλαισιανούς αξιωματούχους

    Οι συγγενείς των κινέζων επιβατών του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου εξέφρασαν σήμερα την οργή τους όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πεκίνο με εκπροσώπους των μαλαισιανών αρχών, τους οποίους κατηγορούν ότι κωλυσιεργούν. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα με μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών να απαιτούν από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους να σηκωθούν όρθιοι για να συστηθούν. Φωνές και αποδοκιμασίες συνόδευαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που εστάλησαν στο Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα, δύο αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πιλότος Μπόινγκ 777.

    Στο μεταξύ, η διεθνής ομάδα που αναζητεί στον Ινδικό Ωκεανό το Μπόινγκ που εκτελούσε την πτήση MH370 δεν κατάφερε να εντοπίσει κάτι σήμερα και ο αναπληρωτής πρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας δήλωσε ότι τα αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου στις 16 Μαρτίου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί.

    [06] Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι θα ανταποδώσει τις αμερικανικές κυρώσεις

    Η Ρωσία θα ανταποδώσει το νέο γύρο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θα ανταποδίδουμε κάθε φορά», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ανταποδώσαμε τις πρώτες κυρώσεις. Τώρα θα αντιδράσουμε και σε αυτές, φυσικά. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση», τόνισε. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τη Ρωσική Εμπορική Τράπεζα, στην οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις λόγω της προσάρτησης της Ουκρανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αποταμιεύει τον μισθό του σε αυτή. Τα σχόλια του Πούτιν ερμηνεύτηκαν ως μια οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επισήμανε πως επέβαλε κυρώσεις στο συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα διότι είναι αυτό που χρησιμοποιούν προσωπικά πολλοί ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ρωσία και ελέγχεται από ένα πρόσωπο που θεωρείται προσκείμενο στον Ρώσο πρόεδρο. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η τράπεζα, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα στην Κριμαία.

    [07] Ακατάλληλο το νερό στα Λαγκάδια Γορτυνίας

    Ακατάλληλο για κατανάλωση είναι το νερό στα Λαγκάδια Γορτυνίας, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους και συνιστά μέχρι να αποκατασταθεί η ποιότητά του, οι πολίτες να μην το χρησιμοποιούν, ενώ για το πλύσιμο σκευών, μαγείρεμα και στοματοπλύσεις, θα πρέπει να γίνεται πρώτα, αποστείρωσή του με βρασμό. Οι κάτοικοι στο χωριό είναι αγανακτισμένοι και έχουν προσφύγει στις εισαγγελικές Αρχές, γιατί, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Χουντής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμος Γορτυνίας ολιγωρεί και δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

    [08] Ισπανικό «εμφύλιο» και επανάληψη περσινού ημιτελικού, ανέδειξε η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

    Έναν ισπανικό «εμφύλιο», μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, και μία επανάληψη του περσινού ημιτελικού ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν. Η κάτοχος του τροπαίου Μπάγερν θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι την Παρί Σεν Ζερμέν στα άλλα δύο ζευγάρια των «8».Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 1-2 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 8-9 του ίδιου μήνα.

    Εξάλλου, στην κλήρωση για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, ξεχωρίζει το ζευγάρι της Λιόν με τη Γιουβέντους. Αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις της Πόρτο με τη Σεβίλη, ενώ Μπενφίκα και Βαλένθια έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Αλκμααρ και Βασιλεία, αντίστοιχα.Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 3 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 10 του ίδιου μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 14:30:24 UTC