Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη της συμφωνίας με την τρόικα προαναγγέλλει ο Α. Λοβέρδος
  • [02] Το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ενόψει των ευρωεκλογών
  • [03] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γάλα
  • [04] «Ανθρώπινη αλύσιδα» κατά του ρατσισμού, γύρω από την Ακρόπολη
  • [05] Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα μετά τη δήλωση του Οίκου S&P
  • [06] Ο Πούτιν επικύρωσε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία
  • [07] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου
  • [08] Ο πολιτισμός του νερού στην Ήπειρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

  • [01] Στήριξη της συμφωνίας με την τρόικα προαναγγέλλει ο Α. Λοβέρδος

    Στήριξη της συμφωνίας με την τρόικα προαναγγέλλει ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real αν και δηλώνει ότι θα αναμένει τις λεπτομέρειες.

    «Η γενική κατεύθυνση, είναι κατεύθυνση υποστήριξης, αλλά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα σε όλα τα θέματα, θέλουμε να δούμε ακριβώς τι προβλέπει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση» είπε ο κ. Λοβέρδος.

    [02] Το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ενόψει των ευρωεκλογών

    Το πρώτο ντιμπέιτ, ενόψει των ευρωεκλογών στο Στρασβούργο, οργάνωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλεσμένοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του απεσταλμένου του, Μιχάλη Ψύλου, ήταν πέντε Έλληνες ευρωβουλευτές: Η Ρόδη Κράτσα από τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Συλβάνα Ράπτη από το ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Νίκος Χουντής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπάμπης Αγγουράκης από το ΚΚΕ και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.

    Οι «φιλοξενούμενοι» του ΑΠΕ-ΜΠΕ κλήθηκαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης, την Ελλάδα της κρίσης, την επόμενη μέρα των μνημονίων κ.α.

    Στο αρχικό ερώτημα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαΐου, μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές τονίζουν:

    Ρόδη Κράτσα:Όσο η Ευρώπη αποκτά δυνατή φωνή και στη διεθνή σκηνή, τόσο περισσότερο μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντά της και τους πολίτες της. «Όλοι, και αυτοί που ασχολούνται με την ευρωπαϊκή πολιτική, οι πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, οι κοινωνικοί φορείς, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ευρώπη είναι σε μια μεταβατική περίοδο που πρέπει να πετύχει καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και θέσεις απασχόλησης.

    Συλβάνα Ράπτη:Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η ζωή μας. «Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, το λέω με μία λέξη, είναι η ζωή μας. Είναι η ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, είναι η ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Μια ζωή που θέλουμε να γίνει καλύτερη, μια ζωή που θέλουμε να είναι αξιοπρεπής, μια ζωή που θέλουμε να έχει ποιότητα. Για να υπάρχουν όλα αυτά στη ζωή μας, όμως, πρέπει να έχει όλος ο κόσμος δουλειά, πρέπει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν χρηματοδότηση. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών».

    Νίκος Χουντής:Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ειδικά στην Ελλάδα, σίγουρα θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. «Η Ευρώπη βιώνει μια πολύπλευρη κρίση. Είναι κρίση οικονομική, μεγαλώνουν οι ανισότητες, γίνεται καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, υπάρχει ανεργία. Είναι κρίση κοινωνική. Το κοινωνικό μοντέλο για το οποίο ήταν υπερήφανη έχει καταστραφεί. Και είναι κρίση της Δημοκρατίας, καθώς τις βασικές αποφάσεις δεν τις λαμβάνουν οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί.Κατόπιν τούτου, το διακύβευμα, το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών, είναι αν οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες, οι ευρωπαϊκοί λαοί, θα πουν "ναι"στη συνέχιση αυτών των πολιτικών, ή θα αρνηθούν και θα πουν "στοπ, δεν μπορούμε να ζούμε με αυτές τις πολιτικές».

    Μπάμπης Αγγουράκης:Αυτή η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει καλύτερη γιατί από την ίδρυσή της εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. «Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να πορευτούν στην κάλπη και να ψηφίσουν με κριτήριο αυτά που βίωσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, που περάσανε τις τελευταίες ευρωεκλογές, να πάρουν υπόψη τους ότι το 80% των νόμων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι εφαρμογή των ρυθμίσεων και των ντιρεκτίβων της ΕΕ που ψηφίζονται είτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε από τα όργανα της ΕΕ, να έχουν ως κριτήριο το γεγονός ότι αυτή η Ευρώπη δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορεί να γίνει καλύτερη γιατί από την ίδρυσή της καλείται να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες».

    Μαριλένα Κοππά:Να πείσουμε ότι αξίζει να αγωνιστούμε για την Ευρώπη. «Πρέπει να πείσουμε ότι η Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε γι αυτή. Η Ευρώπη πράγματι είναι σε μια πολυεπίπεδη κρίση. Αλλά η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όταν το σπίτι σου δεν πάει καλά, το διορθώνεις, το φτιάχνεις και το κάνεις βιώσιμο».

    [03] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γάλα

    Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

    Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

    «Κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Βήμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

    Το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης. Ο κ. Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

    Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών. Και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα, αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».

    [04] «Ανθρώπινη αλύσιδα» κατά του ρατσισμού, γύρω από την Ακρόπολη

    «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα». Με το σύνθημα αυτό 2.500 παιδιά, σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

    Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Παράλληλα, έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

    [05] Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα μετά τη δήλωση του Οίκου S&P

    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται ελαφρά, μετά τη δήλωση του Οίκου Standard & Poor's ότι μπορεί να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας εάν η αύξηση του ΑΕΠ της είναι πιο σημαντική, ενώ διατήρησε σήμερα το αξιόχρεο σταθερό σε μη επενδυτική κατηγορία (Β-/Β) με σταθερή προοπτική, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ. Ο Οίκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία βρίσκει σταδιακά νέα ισορροπία, προσθέτοντας ότι η σταθερή προοπτική αντανακλά την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων. Αυτά τα θετικά σχόλια είναι τα τελευταία μίας σειράς αισιόδοξων ειδήσεων για την Ελλάδα, η οποία πέτυχε αυτή την εβδομάδα συμφωνία για την εκταμίευση νέων δόσεων από το πρόγραμμα στήριξης, μετά από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνει το δημοσίευμα. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε τρεις μονάδες βάσης στο 6,96%, ακολουθώντας και πάλι συγκρατημένα την πτωτική κίνηση που την οδήγησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών αυτή την εβδομάδα.

    [06] Ο Πούτιν επικύρωσε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το νόμο ο οποίος ολοκληρώνει την διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, αψηφώντας τους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι επιμένουν ότι η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει έδαφος της Ουκρανίας. Σε μία τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και ένα νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

    [07] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου

    Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το πρωί, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο. Γιατροί στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο κ. Μητσόπουλος, που είναι 48 ετών, υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος. Για την κατάσταση της υγείας τού υπουργού ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τηλεφωνική επικοινωνία, είχε και ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς συνδέεται με μακρά φιλία με τον κ. Μητσόπουλο και μόλις έμαθε για το γεγονός έσπευσε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

    [08] Ο πολιτισμός του νερού στην Ήπειρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

    Με εκδηλώσεις τιμής στο απόλυτο φυσικό αγαθό, το νερό, αναμένεται και φέτος να γιορτασθεί ανά τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να τιμάται κάθε 22 Μαρτίου.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τιμώντας αυτή την αυριανή μέρα, παρουσιάζει την πολυτιμότητα του νερού, όχι μόνον για την επιβίωση του ανθρώπου, αλλά και για την καθημερινή του ζωή, στο χθες και το σήμερα, σε μία ελληνική περιφέρεια, όπου ανέκαθεν το νερό αποτελούσε κινητήριο δύναμη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στην Ήπειρο, με τα βουνά, τα ποτάμια, τα χιόνια και τις βροχοπτώσεις, το νερό χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι κάτοικοι αξιοποίησαν και εξακολουθούν να αξιοποιούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες του υδατικού πόρου, δημιουργώντας έναν πολιτισμό του νερού, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η οικονομία διαφόρων περιοχών της περιφέρειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 12:30:31 UTC