Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την επόμενη Κυριακή η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της "Ελιάς"
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζει σελίδα
  • [03] ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων

  • [01] Την επόμενη Κυριακή η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της "Ελιάς"

    Τέσσερα θα είναι τα χαρακτηριστικά του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής του σχήματος, μετά τη σημερινή σύσκεψη των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που τη συγκροτούν και στην οποία συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.

    Όπως ανακοινώθηκε, το ψηφοδέλτιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Κυριακή, θα είναι: «ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς».

    Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση «χαιρέτισαν την ένταξη στην «Ελιά» της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.

    Στο μεταξύ, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μετά από τη σύσκεψη τα πρώτα ονόματα, τα οποία πιθανότατα θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς».

    Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν με την ένδειξη «ενδεικτικές προτάσεις υποψηφιοτήτων», είναι τα ακόλουθα: Ράπτη Συλβάνα, Μπατζελή Κατερίνα, Καϊλή Εύα, Χειμωνάς Θανάσης, Πιερρακάκης Κυριάκος, Καψής Παντελής, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καρδαράς Ευθύμης, Κατσέλος Σωτήρης, Καρέλας Δημήτρης, Μπρίμης Δημήτρης, Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσολακίδης Νίκος, Κωστούλας Παναγιώτης, Πάτρας Παναγιώτης, Επιτροπάκης Μάνος, Μπίστης Νίκος.-

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζει σελίδα

    Την πεποίθηση ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύεται, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ιδιαίτερα θετικό για την εικόνα της χώρας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το τελευταίο διήμερο που πέρασε.

    Όπως τόνισε, η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

    «Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

    «Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

    [03] ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων

    Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ' 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της. Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) όλους τους ισχυρισμούς των περίπου 7.000 ομολογιούχων, κ.λπ., οι οποίοι υποστήριζαν ότι με το PSI είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.

    Η Ολομέλεια αναφέρει ότι ο νόμος 4050/2012 για τη διαδικασία «αντικατάστασης των τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου με νέους τίτλους» προβλέφθηκε για λογούς δημοσίου συμφέροντος και με αυτήν την αντικατάσταση μειώθηκε το δημόσιο χρέος, ενώ ο εν λόγω νόμος δεν θεσπίστηκε «κατά τρόπο αυθαίρετο από το νομοθέτη, αλλά συμφώνα με τα διεθνή συναλλακτικά ήθη, όπως αυτά εξελίσσονται». Ακόμη, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, η περιουσιακή απώλεια των ομολογιούχων ήταν «ιδιαιτέρως σοβαρή» αλλά «δεν προκύπτει ότι ήταν απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη» έτσι ώστε «να κριθεί απαγορευμένη» από τα άρθρα 17 και 25 του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 16:30:25 UTC