Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ι. Στουρνάρας ενημερώνει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία με την τρόικα
  • [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Ύστατη προσπάθεια να μην υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών
  • [03] Διακόπηκε η διαδικτυακή ψηφοφορία για το ελληνικό σήμα, καθώς εντοπίστηκε προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος
  • [04] «Προσωρινή η ανακούφιση στην αγορά από τη διανομή του πλεονάσματος»
  • [05] Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Το Κίεβο οφείλει στη Μόσχα συνολικά 16 δισ. δολάρια
  • [06] Σάλος στην Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ καταγγέλλει μέσω Twitter τον αποκλεισμό του Twitter
  • [07] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

  • [01] Ο Ι. Στουρνάρας ενημερώνει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία με την τρόικα

    Διευκρινίσεις για το θέμα του γάλακτος και για αλλά σημεία της συμφωνίας με την τρόικα θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στις 4 το απόγευμα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

    «Θα είναι η πρώτη επίσημη ενημέρωση σε εμάς για τη συμφωνία. Θα δούμε τις τελικές διατυπώσεις σε όλα τα θέματα, και όχι μόνο στο γάλα. Πιθανόν να εντοπιστούν κάποια προβλήματα. Θα τα δούμε. Δεν θα κάνουμε βέβαια κάτι που θα αλλοίωνε την ουσία της συμφωνίας» προσθεσε.

    Σε ότι αφορά το θέμα των τραπεζών, και τη στάση Παπανδρέου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στην ψηφοφορία όλο μαζί, όπως πήγε και τον Σεπτέμβριο του 2011, που ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ότι στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα ζητήσει να κληθούν εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Αρχής Ανταγωνισμού, για να ενημερωθούν οι βουλευτές πως γίνονται οι ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών στην ΕΕ.

    [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Ύστατη προσπάθεια να μην υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών

    Σε άλλες θέσεις θα τοποθετηθούν 1.600 από τους συνολικά 1.850 εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε ότι θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις, αλλά όπως αναγνώρισε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, καθώς υπάρχουν «δεσμεύσεις του παρελθόντος έναντι της τρόικας».

    [03] Διακόπηκε η διαδικτυακή ψηφοφορία για το ελληνικό σήμα, καθώς εντοπίστηκε προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος

    Διακόπηκε η διαδικτυακή ψηφοφορία για το ελληνικό σήμα που ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς -παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί- ανακαλύφθηκε προσπάθεια για την αλλοίωση του αποτελέσματος, προερχόμενη από ηλεκτρονικές διευθύνσεις του εξωτερικού. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου διαπιστώθηκε μια ασυνήθιστα υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία και όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος διαπιστώθηκε ότι κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις κυρίως από χώρες του εξωτερικού καταχώρησαν πολλές εκατοντάδες ψήφους στο σύστημα.

    Με βάση αυτά τα δεδομένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή για την άμεση ακύρωση και επανάληψη της σχετικής ψηφοφορίας.Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο που ασχολούνται με το θέμα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εργάζονται ήδη εντατικά για να επιλυθεί το θέμα και η ψηφοφορία θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 με αυστηρότερους τεχνικούς περιορισμούς συμμετοχής και επιπλέον προδιαγραφές ασφαλείας.

    [04] «Προσωρινή η ανακούφιση στην αγορά από τη διανομή του πλεονάσματος»

    Η διανομή πλεονάσματος με τη λογική της εκλογικής στόχευσης -και μάλιστα πλεονάσματος που έχει προκύψει από την υπερφορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, την αναστολή πληρωμής χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και με την ύπαρξη τεραστίων ελλειμμάτων στο ασφαλιστικό σύστημα- δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από μια ελάχιστη και προσωρινή ανακούφιση στην αγορά και την οικονομία, χωρίς όμως θεμελίωση κάποιας προοπτικής εκκίνησης της διαδικασίας για επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης στη συνέχεια.

    Αυτό αναφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με αφορμή την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Τονίζει ότι οι μικρομεσαίοι επιδιώκουν άμεσα την επίτευξη συγκεκριμένων κομβικών στόχων όπως, μεταξύ άλλων, μείωση της δημόσιας κατανάλωσης και αντίστοιχη μείωση της φορολόγησης μέσω ενός φορολογικού συστήματος απλού σταθερού και δίκαιου.

    [05] Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Το Κίεβο οφείλει στη Μόσχα συνολικά 16 δισ. δολάρια

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Ουκρανία οφείλει στη Ρωσία συνολικά 16 δισ. δολάρια.

    Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο των 11 δισ. δολαρίων στη Ρωσία γιατί η συμφωνία με βάση την οποία η Μόσχα παρείχε φθηνό φυσικό αέριο θα πάψει να ισχύει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Επιπλέον, είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, η Ουκρανία οφείλει στη Ρωσία άλλα τρία δισ. δολάρια για ένα πρόσφατο δάνειο με τη μορφή αγοράς Ευρωομολόγων και ότι από το ποσό αυτό περίπου τα δύο δις τα χρωστάει στη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom. Όπως είπε ο Μεντβέντεφ, οι συμφωνίες του Χάρκοβο με τις οποίες επεκτάθηκαν τα δικαιώματα των Ρώσων στη ναυτική βάση της Σεβαστουπόλεως της Κριμαίας για άλλα 25 χρόνια, με αντάλλαγμα μειώσεις στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου αλλά και της χορήγησης πιστωτικής γραμμής δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι "υπό καταγγελία", γεγονός που δίνει στη Μόσχα το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει δικαστικώς τα χρήματα από την Ουκρανία.

    [06] Σάλος στην Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ καταγγέλλει μέσω Twitter τον αποκλεισμό του Twitter

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ κατήγγειλε τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση της πρόσβασης στο Twitter ως απαράδεκτο, με μήνυμά του στο Twitter.

    Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση βάσει της οποίας εφαρμόσθηκε ο αποκλεισμός της πρόβασης στο Twitter στην Τουρκία, ανακοίνωσε στο Ρόιτερς ο βουλευτής του κόμματος Ακίφ Χαμζατζεμπί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόμμα θα καταθέσει επίσης αγωγή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση των ατομικών ελευθεριών.

    Διαβάστε επίσης: Το Twitter στην Τουρκία αποκλείσθηκε «στο πλαίσιο εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων», Το Twitter ερευνά τις αναφορές της απαγόρευσης της υπηρεσίας στην Τουρκία

    [07] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

    Ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας δήλωσε σήμερα ότι τα αντικείμενα που εντοπίσθηκαν μέσω δορυφόρου στις 16 Μαρτίου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί.

    «Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε» είπε προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ. Κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη θα συνεπικουρήσουν τα αυστραλιανά, νεοζηλανδικά και αμερικανικά αεροσκάφη που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 10:30:23 UTC