Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για την Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής
  • [03] Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Καμικάζι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν
  • [05] Βρέθηκαν αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που ίσως ανήκουν στο Boeing
  • [06] «Το κουκλοθέατρο είναι θέαμα διαχρονικό»

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το 19% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 17% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται η Χρυσή Αυγή με 10% αλλά και «Το Ποτάμι» με 10%, επίσης.

    Ακολουθούν η Ελιά/ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και η «Δημιουργία ξανά» 1% ενώ ένα 1,5% του δείγματος απάντησε άλλο κόμμα. Οι επιλογές «Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνουν 8,5% και «Αναποφάσιστοι/Δεν απαντώ» 12%. Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 31% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 23%. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 44%, ενώ ένα 2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για την Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

    Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει, μαζί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας. Η Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο πριν τα αντίστοιχα Συμβούλια Κορυφής και είναι μια δημόσια συζήτηση όλων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους εργαζομένους και τους εργοδότες, για την από κοινού αξιολόγηση και προσανατολισμό των πολιτικών της Στρατηγικής «ΕΥΡΩΠΗ 2020».

    Το θέμα της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής είναι: «Ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη: εστίαση στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αξιοποίηση διδαγμάτων και μελλοντικοί προσανατολισμοί», ενώ σε αυτή θα συμμετάσχουν, επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο επίτροπος της ΕΕ για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη, Λάζλο Άντορ, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Απασχόλησης των δύο επόμενων Προεδριών (Ιταλία και Λετονία), καθώς και οι πρόεδροι/ γενικοί γραμματείς των κυριότερων οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ETUC, BUSINESSEUROPE, CEEP και UEAPME).

    [03] Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ

    Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, εναντίον της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο δημόσιο. Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί και νέο συλλατήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά - όχι στις απολύσεις».

    Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ καθώς το Σάββατο (22 Μαρτίου) λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα συνεχίσους και αύριο τις κινητοποιήσεις τους.

    «Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση ? ΕΕ ? ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων ? ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

    Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα οποία λειτουργούν και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

    «Διεκδικούμε ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό, βιώσιμο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη» αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ζητάει «να πάψουν οι διαθεσιμότητες και η ομηρία των επί θητεία γιατρών, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια προσφοράς στο ΕΣΥ δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί». Επίσης, ζητεί άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.

    [04] Καμικάζι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν

    Καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και υπηρεσίες υγείας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων για να διαταράξουν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 5 Απριλίου κατά την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι. "Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου", δήλωσε ο Αμπντούλ Ζία Αχμαντζάι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς μεταξύ τους ο ΟΗΕ και κοντά στην κατοικία του κυβερνήτη στη Τζαλαλαμπάντ, η οποία πλήττεται από πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

    [05] Βρέθηκαν αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που ίσως ανήκουν στο Boeing

    Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

    Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

    [06] «Το κουκλοθέατρο είναι θέαμα διαχρονικό»

    Μία τετραήμερη γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου (21/3), στήνει ο δήμος Νέας Σμύρνης με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες κούκλες μικρών και μεγάλων. Πρόκειται για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας», ξεκινώντας την Παρασκευή 21 Μαρτίου ενώ θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου με μια χαρούμενη παρέλαση λιλιπούτειων κουκλοπαιχτών και κουκλών στη μεγάλη πλατεία.

    Η Αλεξία Αλεξίου, κουκλοπαίκτρια-πολιτισμολόγος, η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ, ενώ γράφει, σκηνοθετεί και παίζει σε παραστάσεις θεάτρου κούκλας πάνω από 20 χρόνια, μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την ξεχωριστή ιδέα του φεστιβάλ: «Το φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι το "παιδί" που γεννήθηκε μέσα σε μια άριστη συνεργασία μου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Σμύρνης. Σκοπός μας να φέρει την "άνοιξη", να χαρίσει χαμόγελα και να σκορπίσει αισιοδοξία στις ψυχές των μικρών και μεγάλων θεατών. Εύχομαι να αγαπηθεί από τον κόσμο και να καθιερωθεί σαν θεσμός».

    Η είσοδος στο φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι ελεύθερη για το κοινό, εφόσον έχει προμηθευτεί τις αριθμημένες κάρτες εισόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2014 - 6:30:22 UTC