Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Τρόικα: Σταδιακή επάνοδος της ανάπτυξης στην Ελλάδα
  • [03] Την αποχώρηση των στρατιωτών τους από την Κριμαία σχεδιάζουν οι Ουκρανοί
  • [04] Ράσμουσεν: Η Κριμαία αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρώπη
  • [05] Τελείωσε το φετινό ταξίδι του Ολυμπιακού στα... αστέρια
  • [06] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 2-0 στο ημίχρονο

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, την οποία δημοσιεύει αύριο, Πέμπτη 20 Μαρτίου, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το 19% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 17% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται η Χρυσή Αυγή με 10% αλλά και «Το Ποτάμι» με 10%, επίσης.

    Ακολουθούν η Ελιά/ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και η «Δημιουργία ξανά» 1% ενώ ένα 1,5% του δείγματος απάντησε άλλο κόμμα. Οι επιλογές «Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνουν 8,5% και «Αναποφάσιστοι/Δεν απαντώ» 12%.

    Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 31% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 23%. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 44%, ενώ ένα 2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

    [02] Τρόικα: Σταδιακή επάνοδος της ανάπτυξης στην Ελλάδα

    Η διεθνής τρόικα των πιστωτών της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επιβεβαίωσε απόψε ότι ενέκρινε την τελευταία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αίροντας το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων έξι μηνών, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει στην εκταμίευση μιας νέας δόσης.

    Η εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου της Ελλάδας αναμένεται ότι θα γίνει «τις επόμενες εβδομάδες», αφού την εγκρίνουν και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και το Eurogroup, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Ταμείου και της Επιτροπής, η οποία δόθηκε ταυτόχρονα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με την τρόικα οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας θα επιτρέψουν στη χώρα να εκπληρώσει τους στόχους που της έχουν τεθεί, περιλαμβανομένης της καταγραφής ενός πρωτογενούς πλεονάσματος ίσου με το 3% του ΑΕΠ της το 2015.

    Ωστόσο η τρόικα επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να χρειαστούν ένα αρκετά υψηλότερο ποσό για να ανακεφαλαιοποιηθούν από ότι προβλέπουν οι ελληνικές αρχές, ιδίως εάν δεν διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Το κλιμάκιο της τρόικας το οποίο ολοκλήρωσε την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος επισήμανε ότι η οικονομία της Ελλάδας «αρχίζει να σταθεροποιείται» και οδεύει προς «μια σταδιακή επάνοδο της ανάπτυξης», κάτι το οποίο συνάδει με προηγούμενες προβολές της. Επισήμανε επίσης ότι οι τιμές «διορθώνονται» και πως «ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης».

    [03] Την αποχώρηση των στρατιωτών τους από την Κριμαία σχεδιάζουν οι Ουκρανοί

    Στο πλαίσιο των αντιποίνων για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, το Κίεβο αποφάσισε σήμερα να θεσπίσει την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους υπηκόους στη χώρα, καθώς και να αποχωρήσει από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), την οποία απαρτίζουν 11 πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, Αντρέι Παρούμπι.

    Επιπλέον ο Παρούμπι ανέφερε ότι η Ουκρανία προετοιμάζει ένα σχέδιο απομάκρυνσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους από την Κριμαία. «Προετοιμάζουμε μέτρα προκειμένου οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται στην Κριμαία να μπορέσουν να φθάσουν στην ηπειρωτική Ουκρανία».

    Παράλληλα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους άλλη μια ουκρανική ναυτική βάση στην Κριμαία απόψε, δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού. Ο πλωτάρχης Εντουάρντ Κουσναρένκο δήλωσε ότι δεν ασκήθηκε βία κατά την έφοδο των στρατιωτών στο ναυτικό σταθμό φορτοεκφορτώσεων και ανεφοδιασμού στο Μπαχτσισαράι, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Συμφερόπολης.

    [04] Ράσμουσεν: Η Κριμαία αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρώπη

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία συνιστά τη «σοβαρότερη απειλή» για τη σταθερότητα της Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    «Αυτή συνιστά ένα σήμα συναγερμού για την ευρωατλαντική κοινότητα, για το ΝΑΤΟ και για όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί στην υπεράσπιση μιας ακέραιης Ευρώπης, ελεύθερης και ειρηνικής» αναφέρει ο Ράσμουσεν σε μια ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει σε λίγο στην Ουάσιγκτον.

    «Έχουμε γνωρίσει και άλλες κρίσεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια: στα Βαλκάνια τη δεκαετία του '90, στη Γεωργία το 2008. Όμως, αυτή συνιστά την πλέον σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», προσθέτει.

    [05] Τελείωσε το φετινό ταξίδι του Ολυμπιακού στα... αστέρια

    Τέτοια ευκαιρία σαν τη σημερινή για να περάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα ξαναβρεί στο μέλλον ο Ολυμπιακός. Το 2-0 του πρώτου αγώνα των «16» στο Καραϊσκάκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους «ερυθρόλευκους», καθώς οι «μπέμπηδες» με ηγέτη και σκόρερ τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι (25΄πεν., 45΄+1, 52΄) επικράτησαν 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης.

    [06] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 2-0 στο ημίχρονο

    Από ασίστ του Ρούνι ο Φαν Πέρσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα.

    Η Γιουνάιτεντ είχε ανοίξει το σκορ στο 25' με πέναλτι του Φαν Πέρσι (το κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Χολέμπας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 22:30:22 UTC