Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συζήτηση άρσης ασυλίας εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [02] Η Μαρία Γιαννακάκη υποψήφια της ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια Αττικής
  • [03] Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥY και πέντε νοσοκομείων κατέθεσε το ΙΝΚΑ
  • [04] Κλειστό «μέχρι νεωτέρας» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • [05] Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στο Γραμματικό Αγρινίου, μετά την κατάρρευση τοίχου παλαιού σπιτιού
  • [06] FT: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ΕΕ ότι αθετεί την υπόσχεση κατάργησης όλων των δασμών στο διατλαντικό εμπόριο
  • [07] Τζέφρεϊ Σαξ: Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της
  • [08] Τρεις οι εναλλακτικές για το «Ελληνικό Σήμα» που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα
  • [09] Ο Πούτιν επανέλαβε ότι δεν ξεκίνησε η Μόσχα την κρίση στην Ουκρανία
  • [10] Ο Χένες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών

  • [01] Σε εξέλιξη η συζήτηση άρσης ασυλίας εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Σε εξέλιξη είναι στην Επιτροπή Δεοντολογίας τής Βουλής η συζήτηση, που ξεκίνησε πριν περίπου μία ώρα, για την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους βουλευτές Ελ. Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη. Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην της Ελένης Ζαρούλια, που, όπως αναφέρει σε επιστολή της, επισκέπτεται την ίδια ώρα τον σύζυγό της στις φυλακές Κορυδαλλού και θα απαντήσει στις κατηγορίες με υπόμνημα, παραβρίσκονται στη Βουλή και θα καταθέσουν στην Επιτροπή, ο κάθε ένας ξεχωριστά. Επίσημα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπός τους Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία, το δε κόμμα της θα επιφυλαχθεί για τη στάση του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως διευκρίνισε η κ. Κόλλια, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.

    [02] Η Μαρία Γιαννακάκη υποψήφια της ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια Αττικής

    Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β' Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη θα είναι υποψήφια του κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής. Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, το μεσημέρι, στην οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, που είχε εκδηλώσει ανοικτά την επιθυμία να είναι υποψήφιος, απέσυρε την υποψηφιότητά του αποδεχόμενος την πρόταση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος του ανέθεσε ιδιαίτερα καθήκοντα για την επόμενη περίοδο σχετικά με τησυγκρότησητου προοδευτικού πόλου. Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι ο κ. Οικονόμου θα συνεχίσει να εργάζεται για τα θέματα της περιφέρειας. Έτσι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να υποδείξει την κ. Γιαννακάκη.

    [03] Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥY και πέντε νοσοκομείων κατέθεσε το ΙΝΚΑ

    Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥY και πέντε νοσοκομείων κατέθεσε το ΙΝΚΑ και Ενώσεις Καταναλωτών του δικτύου του, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αίτημα της αγωγής είναι να υποχρεωθούν όλοι οι εναγόμενοι να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, όπως και σε άλλους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλουν ή και να ρυθμίσουν μόνον τις εισφορές του Κλάδου Υγείας. Επίσης αίτημα της αγωγής είναι, ο ΟΑΕΕ να διαγράφει και να μην απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας. H δικάσιμος της αγωγής ορίστηκε για τις 18/6/2014.

    [04] Κλειστό «μέχρι νεωτέρας» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Την απόφαση να κλείσουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για μερικές ημέρες έλαβαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» ανάμεσα στα ΜΑΤ και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, με αφορμή το παραεμπόριο στην οδό Πατησίων.

    «Υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τους σκοπούς του. Για τον λόγο αυτό το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12/3/2014, 21:00, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, η οποία θα πάρει την απόφαση για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί.

    [05] Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στο Γραμματικό Αγρινίου, μετά την κατάρρευση τοίχου παλαιού σπιτιού

    Ένας άντρας 37χρονος και ένας ακόμη, 49, έχασαν έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Γραμματικό Αγρινίου, όταν, για άγνωστους ακόμα λόγους, υποχώρησε τοίχος παλαιού σπιτιού, στο οποίο γίνονταν εργασίες για την κατασκευή αποχέτευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που το σκαπτικό μηχάνημα εκτελούσε εργασίες διάνοιξης αποχέτευσης, υποχώρησε ο τοίχος, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον 37χρονο, ιδιοκτήτη του σπιτιού, και τον 49χρονο, ο οποίος βοηθούσε στις εργασίες. Στο σημείο της κατάρρευσης έσπευσαν πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες, που ήταν ήδη νεκροί, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, έχοντας υποστεί σοκ.

    [06] FT: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ΕΕ ότι αθετεί την υπόσχεση κατάργησης όλων των δασμών στο διατλαντικό εμπόριο

    Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ΕΕ ότι αποκλίνει από την υπόσχεσή της να άρει όλους τους δασμούς που επιβάλλονται στο διατλαντικό εμπόριο προϊόντων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πέρυσι την πρωτοβουλία μίας διατλαντικής εμπορικής και επενδυτικής εταιρικής σχέσης, που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη περιφερειακή εμπορική συμφωνία, καθώς θα αφορούσε οικονομίες που αποτελούν σχεδόν το 50% της παγκόσμιας οικονομίας. Και οι δύο πλευρές είχαν υποσχεθεί να άρουν όλους τους δασμούς στο διατλαντικό εμπόριο. Στις συζητήσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι σχεδιάζουν να επιτρέψουν τις εισαγωγές μοσχαρίσιου κρέατος, χοιρινού κρέατος και κοτόπουλων από τις ΗΠΑ με βάση ένα σύστημα ποσοστώσεων. Η κίνηση αυτή ενόχλησε τους Αμερικανούς διαπραγματευτές, που αντιμετωπίζουν ισχυρά αγροτικά λόμπι στη χώρα τους και το Κογκρέσο που εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό όσον αφορά την αξία των εμπορικών συμφωνιών.

    [07] Τζέφρεϊ Σαξ: Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της

    «Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ υψηλό, η χώρα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση του χρέους, ο χρόνος αποπληρωμής πρέπει να παραταθεί και να μειωθούν τα επιτόκια», επισημαίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Τζέφρεϊ Σαξ, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του, με τίτλο «Τα όρια της πολιτικής λιτότητας», στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ». Προσθέτει δε, πως σε μια τέτοια κατάσταση, οι πιστωτές έχουν επίσης ευθύνη να κατανείμουν καλύτερα τα βάρη, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτικές δυνατότητες της χώρας, καθώς, όπως παρατηρεί, μεγάλες κοινωνικές διενέξεις θα ήταν επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, ο κίνδυνος της διάλυσης της ευρωζώνης έχει περάσει, ωστόσο, βλέποντας κάποιος ότι, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων είναι άνεργοι και πάνω από τους μισούς νέους δεν βρίσκουν εργασία, δεν μπορεί να λέει ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση.

    [08] Τρεις οι εναλλακτικές για το «Ελληνικό Σήμα» που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα

    Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το «Ελληνικό Σήμα» που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά. Ένα καραβάκι, μια καρδούλα ή ένας κίονας είναι τα σχέδια που τίθενται για 15 μέρες σε δημόσια διαβούλευση σε ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Στόχος είναι, μέσα σε έναν μήνα να έχει οριστικοποιηθεί και το λεκτικό σήμα ώστε από τον Μάιο οι εταιρείες που θέλουν να λάβουν το σήμα να μπορούν να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο πιστοποίησης και να προχωρούν τη διαδικασία αδειοδότησης. Οι επιχειρήσεις ανάλογα με τον φορέα απονομής του σήματος θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο ή όχι. Ο νικητής του σήματος θα λάβει ένα τιμητικό ποσό ως έπαθλο (5.000 ευρώ). Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις συνομιλίες με την τρόικα οΚ. Χατζηδάκηςσχολίασε: «Θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και αυτό το Σαββατοκύριακο. Είμαστε σε επαφή με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις. Όλα είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό εκφράζοντας τις κυβερνητικές θέσεις».

    [09] Ο Πούτιν επανέλαβε ότι δεν ξεκίνησε η Μόσχα την κρίση στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι δεν μπορεί να κατηγορείται η Ρωσία για την κρίση που έχει προκαλέσει η κατάσταση στην Κριμαία της Ουκρανίας.

    Σε μια συνάντησή του με αντιπροσωπείες Παραολυμπιακών επιτροπών στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν ευχαρίστησε τα μέλη τους διότι κράτησαν την πολιτική εκτός των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους φιλοξενεί η Ρωσική Ομοσπονδία.

    [10] Ο Χένες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών

    Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε γερμανικό δικαστήριο στον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή. Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας είχαν προτείνει να επιβληθεί στον Χένες κάθειρξη 5,5 ετών, καθώς υποστήριξαν πως η εθελοντική αποκάλυψή του ότι δεν πλήρωνε φόρους ήταν ατελής και γι' αυτό δεν ικανοποιούνταν η ζωτική προϋπόθεση που απαιτείται για αμνηστία από τη γερμανική φορολογική νομοθεσία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους φοροφυγάδες να ομολογήσουν.

    Ο Χένες είχε παραδεχθεί ότι απέκρυψε 27.2 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος σε μυστικούς λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, ωστόσο ο 62χρονος ήλπιζε σε επιείκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 14:30:25 UTC