Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος στους δωρεάν καφέδες στις Επιτροπές της Βουλής
  • [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα
  • [03] «Ύποπτο» κουτί προκάλεσε αναστάστωση, στον σταθμό Βικτώρια του ΗΣΑΠ
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων, έξω από τη Βουλή
  • [05] Ο ΟΟΣΑ ανέστειλε τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Μόσχα
  • [06] Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία
  • [07] Επέστρεψε στις αγορές η Ιρλανδία
  • [08] Το ουκρανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη δημιουργία Εθνοφουράς
  • [09] Η Κουάλα Λουμπούρ διαψεύδει ότι το αγνοούμενο Boeing πετούσε επί ώρες αφού χάθηκε από τα ραντάρ

  • [01] Τέλος στους δωρεάν καφέδες στις Επιτροπές της Βουλής

    Με εντολή του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, παύει η δωρεάν παροχή καφέ και εμφιαλωμένου νερού στους βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές.

    [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα

    «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου ανήκουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Χιλ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα, έχει τη στήριξη περισσότερων από 16 χωρών, και εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο και χαρακτήρισε «πρωταθλητή» σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εξετάστηκαν «τα επόμενα βήματά μας», τα οποία «ήδη έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών παίζει πάντα έναν σημαντικό ρόλο σε όλα τα διεθνή fora και στην UNESCO». «Η συζήτησή μας ήτανε ακριβώς στη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να επαναφέρουμε το ζήτημα στο προσκήνιο και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, γιατί το οφείλουμε αυτό στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, αλλά κυρίως το οφείλουμε στο ίδιο το μνημείο, το οποίο ζητάει να βρει το ταίρι του. Δεν μπορεί το μνημείο να είναι ακρωτηριασμένο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] «Ύποπτο» κουτί προκάλεσε αναστάστωση, στον σταθμό Βικτώρια του ΗΣΑΠ

    Αναστάτωση προκάλεσε ένα «ύποπτο» κουτί, που εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο σταθμό Βικτώρια του ΗΣΑΠ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πολίτες τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ και αποκλείστηκε η περιοχή. Εκκενώθηκε ο σταθμόςκαι διακόπηκε η διέλευση των συρμών. Στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το κουτί ήταν άδειο και ο συναγερμός έληξε.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων, έξω από τη Βουλή

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. «Εν όψει των εξελίξεων και συγκεκριμένα την κατάθεση της τροπολογίας από τον κ. Μητσοτάκη, σχετικά με τη δυνατότητα να απολύονται οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α., ακόμη και μέσα στο 2μηνο πριν τις εκλογές που όριζε ο Ν.3870/2010 άρθρο 17, αυτό έχει σαν στόχο να απολύσουν όλους εμάς τους σχολικούς φύλακες των οποίων η διαθεσιμότητα τελειώνει στις 23 Μαρτίου 2014» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι σχολικοί φύλακες.

    [05] Ο ΟΟΣΑ ανέστειλε τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Μόσχα

    Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ένταξη της Ρωσίας στον οργανισμό έπειτα από αίτημα των 34 μελών του.

    Η κίνηση αυτή του οργανισμού, στον οποίο μετέχουν χώρες με σημαντική οικονομική βαρύτητα όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία και το Μεξικό, είναι η τελευταία σε μια σειρά προσπαθειών να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής στο οποίο η Κριμαία, μια νότια περιφέρεια της Ουκρανίας, ενδέχεται να ψηφίσει την απόσχισή της και την ένωσή της με τη Ρωσία.Ο Οργανισμός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [06] Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία

    Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στη χώρα, που εκτινάχθηκε στο 27,5% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι (άνεργοι 1.363.137 άτομα), ενώ σε μέσα επίπεδα το 2013 διαμορφώθηκε στο 27,2% (από 24,2% το 2012).

    Κύρια «θύματα» είναι οι νέοι 15- 24 ετών (ποσοστό 57% και ειδικά στις νέες γυναίκες, 62,5%), αλλά και η, πλέον παραγωγική, επόμενη ηλικιακή ομάδα, στην οποία περίπου ένας στους δύο είναι άνεργος (ποσοστό 44,7%). Σοκ προκαλεί και το γεγονός, ότι το 72% του συνόλου των ανέργων (περίπου 981.500 άτομα) είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι, αναζητώντας μάταια εργασία για έναν χρόνο και άνω. Συγκεκριμένα, από την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής: Το ποσοστό ανεργίας το δ΄ τρίμηνο πέρυσι ανήλθε σε 27,5% έναντι 27% του προηγούμενου τρίμηνου και 26% του δ΄ τριμήνου 2012.

    Ο αριθμός των ανέργων (1.363.137 άτομα) αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2012.

    Μάλιστα, πλέον το 66,5% είναι διατεθειμένο να βρει έστω και μερική απασχόληση.

    [07] Επέστρεψε στις αγορές η Ιρλανδία

    Η Ιρλανδία άντλησε σήμερα 1 δισεκ. ευρώ προχωρώντας στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων της από τον Σεπτέμβριο του 2010, εδραιώνοντας την επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεωνBloomberg.

    Ο ιρλανδικός Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (National Treasury Management Agency, NTMA) πούλησε 10ετή ομόλογα με απόδοση 2,967%, που είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για ιρλανδικούς τίτλους με τη συγκεκριμένη διάρκεια. Η ζήτηση από τους επενδυτές ήταν 2,9 φορές υψηλότερη από το ποσό της έκδοσης.

    [08] Το ουκρανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη δημιουργία Εθνοφουράς

    Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα τη δημιουργία Εθνοφρουράς, η οποία θα μπορούσε να αριθμεί μέχρι 60.000 άνδρες, ενώ απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ να συζητήσει την κατοχή της Κριμαίας από ρωσικές δυνάμεις και δήλωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ζητήσει βοήθεια για την επίλυση του ζητήματος από μεμονωμένες χώρες ή συστήματα συλλογικής ασφάλειας. Καθώς η νέα ουκρανική εξουσία φοβάται εισβολές του ρωσικού στρατού στις ανατολικές περιοχές της χώρας, το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Εθνοφουράς ψηφίσθηκε από 262 από τους παρόντες βουλευτές και ουδείς το καταψήφισε. Οι ουκρανικές Αρχές διευκρίνισαν πως το σώμα αυτό, το οποίο θα εξαρτάται από το υπουργείο Εσωτερικών, θα αποτελείται κατά προτεραιότητα από εθελοντές που προέρχονται από τις «ομάδες αυτοάμυνας» οι οποίες σχηματίσθηκαν στο Μαϊντάν του Κιέβου από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και πολλές δεκάδες μέλη τους σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής το Φεβρουάριο. Η Εθνοφρουρά θα αναλάβει κυρίως την εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια των συνόρων και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και θα μπορεί έτσι να προσφέρει βοήθεια στους 130.000 άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι μισοί από τους οποίους είναι στρατεύσιμοι. Η Ρωσία διαθέτει από την πλευρά της ένα στρατό 845.000 στρατιωτών.

    [09] Η Κουάλα Λουμπούρ διαψεύδει ότι το αγνοούμενο Boeing πετούσε επί ώρες αφού χάθηκε από τα ραντάρ

    Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν χαρακτήρισε σήμερα αναληθείς τις πληροφορίες που θέλουν το αγνοούμενοBoeing της Malaysia Airlines να πετούσε επί ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρει ότι αξιωματούχοι της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας και οι αμερικανικές Αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εκτιμούν ότι αυτό πετούσε συνολικά επί πέντε ώρες βασιζόμενοι στα δεδομένα που αποστέλλονται αυτομάτως στο έδαφος από τους κινητήρες του Μπόινγκ--όπως το ύψος και η ταχύτητα του αεροσκάφους-- στο πλαίσιο ενός προγράμματος - ρουτίνας για τη συντήρησή του. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι κακώς υπήρξε δημοσιοποίηση από την Κίνα τριών φωτογραφιών από δορυφόρο που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν τα οποία ενδεχομένως να ήταν συντρίμμια του Μπόινγκ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 12:30:27 UTC