Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου το απόγευμα
  • [02] Ενημέρωση Αν. Μπέζα στη Βουλή για τις απαιτήσεις ιδιωτών από τον ΕΟΠΥΥ
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί έως την Κυριακή
  • [04] «Στοπ» στην επανεκλογή των πρυτάνεων, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
  • [05] «Μαϊμού» ελεγκτές του ΣΔΟΕ στη Ρόδο
  • [06] Τιμ Ράντφορντ: Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί
  • [07] Παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας
  • [08] Απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης στην Ουκρανία, η Αγ. Μέρκελ
  • [09] Στους έξι οι νεκροί από την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο Χάρλεμ
  • [10] Επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου του στρατού στο Κάιρο
  • [11] Νέο σενάριο για την εξαφάνιση του Boeing

  • [01] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου το απόγευμα

    Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα τεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της «Χαριλάου Τρικούπη».

    Επίσης, οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς και για την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

    [02] Ενημέρωση Αν. Μπέζα στη Βουλή για τις απαιτήσεις ιδιωτών από τον ΕΟΠΥΥ

    Απροθυμία να υπογράψουν συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τον ιατρικό- κλινικό και οικονομικό έλεγχο των απαιτήσεών τους από τον ΕΟΠΥΥ, επιδεικνύουν οι πάροχοι ανοιχτής περίθαλψης, όπως αποκάλυψε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας. Πρόκειται ουσιαστικά για 6.100 παρόχους ανοιχτής περίθαλψης οι οποίοι είναι διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες και εταιρείες, εργαστηριακοί γιατροί, φυσιοθεραπευτές κλπ, οι οποίοι με βάση την πρόνοια του Ν. 4172/ 2013 θα έπρεπε να έχουν ήδη υπογράψει με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και να έχουν αναλάβει το κόστος του ελέγχου, που είναι κλινικός- ιατρικός και οικονομικός, προκειμένου να προχωρήσει και η εκκαθάριση των απαιτήσεων τους από τον ΕΟΠΥΥ. Επικαλούμενοι ωστόσο το κόστος (σ.σ.: ο νόμος ορίζει ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του ελέγχου), δεν προχωρούν στη σύναψη συμβάσεων με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Αντίθετα, οι έλεγχοι θα προχωρήσουν για τους παρόχους κλειστής περίθαλψης, οι οποίοι είναι περίπου 350 -κυρίως ιδιωτικές κλινικές, ψυχιατρικές κλινικές, προνοιακά ιδρύματα, μονάδες αιμοκάθαρσης, κλινικές ειδικού καθεστώτος- καθώς έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις για να προχωρήσουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Για την άρση του αδιεξόδου, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να αναλάβουν οι περιφερειακές του διευθύνσεις τον οικονομικό έλεγχο και οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες να αναλάβουν τους ιατρικούς- κλινικούς ελέγχους για τα ιδιωτικά κέντρα ανοιχτής περίθαλψης, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το κόστος. Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί έως την Κυριακή

    Η κυβέρνηση θα κατορθώσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Κυριακή, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και κληθείς να σχολιάσει το ύφος με το οποίο απάντησε για το χρέος ο Β. Σόιμπλε υποστήριξε πως το θέμα του χρέους τέθηκε στον Γερμανό υπουργό με επίμονο τρόπο, ενώ μιλούσε για άλλα θέματα.

    Σε ότι αφορά τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στην οικονομία. Έφερε ως παράδειγμα τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς εκτίμησε ότι θα δαπανήσουν τα χρήματα στην αγορά.

    [04] «Στοπ» στην επανεκλογή των πρυτάνεων, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

    Δεν έχουν δικαίωμα επανεκλογής οι νυν πρυτάνεις των ΑΕΙ, σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο επισημαίνει ακόμη ότι ο νόμος- πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από ασάφειες. Επί του νόμου είχε ζητήσει από το ΝΣΚ να γνωμοδοτήσει, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη τον Μάιο των νέων πρυτανικών αρχών σε δέκα πανεπιστήμια της χώρας:Πανεπιστήμια Αθηνών, Γεωπονικό, Αιγαίου, Δημοκρίτειο, Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Πάτρας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

    [05] «Μαϊμού» ελεγκτές του ΣΔΟΕ στη Ρόδο

    Επιτήδειοι παριστάνουν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην αγορά της Ρόδου στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Το γεγονός έχει ήδη πάρει διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε σήμερα ανακοίνωση από την περιφερειακή διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου του ΣΔΟΕ, όπου εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών στα εξής: «Πρέπει ο έλεγχος να γίνεται τουλάχιστον από δύο ελεγκτές, που θα πρέπει να επιδεικνύουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν και την εντολή ελέγχου». Σε περίπτωση που δεν επιδεικνύονται τα προαπαιτούμενα αυτά, θα πρέπει οι επιχειρηματίες να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.

    [06] Τιμ Ράντφορντ: Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί

    Αν γύριζε το χρόνο πίσω, ίσως το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν να μάθει ελληνικά και καλύτερη στενογραφία! Ο Τιμ Ράντφορντ (Tim Radford), βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων για περισσότερα από 32 χρόνια στη βρετανική εφημερίδα Guardian, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης.

    Εξηγεί πως οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την επιστήμη επειδή απλώς «έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους» αλλά αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου: να βρίσκει σημαντικά θέματα και να γράφει για αυτά με τρόπο τέτοιο ώστε να κάνει τελικά τον κόσμο να ενδιαφερθεί. Πιστεύει επίσης ότι η απλοποίηση των επιστημονικών ειδήσεων από τους δημοσιογράφους για το ευρύ κοινό, είναι μονόδρομος,ακόμη και αν αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθη. Ο Tim Radford σήμερα διανύει το 74ο έτος της ζωής του και συνεχίζει να συνεργάζεται με την Guardian και άλλα μέσα ενημέρωσης, ως freelancer. Έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο της ΈνωσηςΔημοσιογράφων Επιστημονικών Θεμάτων της Βρετανίας (Association of British Science Writers -ABSW) και είναι συγγραφέας του βιβλίου "The Crisis of Life On Earth (1990)".

    [07] Παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας

    Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, για το μέτρο της διαθεσιμότητας αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

    [08] Απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης στην Ουκρανία, η Αγ. Μέρκελ

    Για «τεράστια πολιτική και οικονομική ζημιά» της ίδιας της Ρωσίας και αλλαγή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Μόσχα συνεχίσει την ίδια πολιτική, προειδοποίησε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και έκανε λόγο για κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. «Εάν η Ρωσία συνεχίσει στο δρόμο των τελευταίων εβδομάδων, αυτό δεν θα συνεπάγεται καταστροφή μόνο για την Ουκρανία. Εμείς, ως γείτονες της Ρωσίας, δεν θα το δούμε μόνο ως απειλή και δεν θα αλλάξει απλώς η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία. Όχι, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ίδια την Ρωσία, οικονομικά και πολιτικά», τόνισε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ουκρανία.

    Η καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι η κατάσταση στην Κριμαία δεν έχει ομοιότητες με την περίπτωση της Σερβίας και του Κοσόβου και χαρακτήρισε «παράνομο» το επικείμενο δημοψήφισμα, ενώ υποσχέθηκε στο Κίεβο, εκτός από συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, χαλάρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και στήριξη στα θέματα προμήθειας ενέργειας.

    [09] Στους έξι οι νεκροί από την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο Χάρλεμ

    Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε διαρροή φυσικού αερίου ανήλθε σε έξι, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι διασώστες αναζητούν στα συντρίμμια των κτιρίων εννέα ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

    Όπως είπε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο, οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή αερίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τοπική εταιρεία παροχής αερίου Con Edison είχε ειδοποιηθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από το ατύχημα.

    [10] Επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου του στρατού στο Κάιρο

    Ένοπλοι μασκοφόροι άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον λεωφορείου του στρατού στο Κάιρο σκοτώνοντας έναν αξιωματικό και τραυματίζοντας τρεις στρατιώτες, δήλωσε στο Ρόιτερς στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό, πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

    Ένοπλοι ισλαμιστές επεκτείνουν τη δράση τους στην Αίγυπτο, όπου εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού και νέος ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος τον Ιούλιο ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    [11] Νέο σενάριο για την εξαφάνιση του Boeing

    Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ύστερα από σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το Boeing παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα. Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ. Η πληροφορία αυτή οδηγεί τις αμερικανικές αρχές στην εξέταση ενός νέου σεναρίου σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

    Οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος να το οδήγησε σε άγνωστη τοποθεσία, ή να το έριξε, αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του για να αποφύγει τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Aμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Boeing να άλλαξε κατεύθυνση «με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 10:30:29 UTC