Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με οικογένειες ηρώων πεσόντων στα Ίμια
  • [02] Την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας υπερασπίστηκε στη Βουλή ο Ι. Βρούτσης
  • [03] Γρ. Ψαριανός: Η κεντροαριστερά χρειάζεται έναν «Καλλικράτη»
  • [04] Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ν/σ κατάργησης 21 φορέων
  • [05] Συνεχίζουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες χωριών του νομού Σερρών
  • [06] Διαψεύδεται από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΠΑ η συμφωνία με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου
  • [07] Ο Β. Γιανουκόβιτς υπέγραψε τον νόμο περί αμνηστίας

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με οικογένειες ηρώων πεσόντων στα Ίμια

    Με τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων στα Ίμια, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμουμε τη μνήμη των τριών παλικαριων που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Αυτό είναι χρεος τιμής για την πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο Ιωάννης Καραθανασης, γιος του κυβερνήτη Χριστόδουλου Καραθανάση, ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά.

    [02] Την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας υπερασπίστηκε στη Βουλή ο Ι. Βρούτσης

    Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, κατά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, «θα προκαλέσει ένα οικονομικό σοκ 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων. Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, παρατήρησε πως η καταβολή επιδόματος ανεργίας ύψους 451 ευρώ επί δύο χρόνια, κατά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επιφέρει ένα κόστος 6 δισ. στον προϋπολογισμό και η επαναφορά των συντάξεων και των δώρων άλλα 5 δισ. -ποσά που είναι αδύνατον να αντληθούν από αλλού. Ο κ. Βρούτσης, επίσης, υπερασπίστηκε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, τονίζοντας πως αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις συντελούνται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [03] Γρ. Ψαριανός: Η κεντροαριστερά χρειάζεται έναν «Καλλικράτη»

    Την ανάγκη να υπάρξει ένας «Καλλικράτης ή Καποδίστριας» για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός.

    «Η κατάσταση στην Κεντροαριστερά είναι ακριβώς -όπως είπατε- "πολλά μικρά χωριά" που πρέπει να συγκροτηθούν με ένα τρόπο τύπου Καλλικράτη ή Καποδίστρια. Πρέπει να γίνει μια αναδιάταξη και ανασυγκρότηση του χώρου με έναν τρόπο ενιαίο. Όχι σε ένα ενιαίο κόμμα, προς θεού όχι. Τα κόμματα μάλλον έχουν κλείσει τους κύκλους τους και σε ένα-δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτά τα κόμματα. Θα υπάρχουν άλλοι σχηματισμοί» εκτιμά ο Γρηγόρης Ψαριανός.

    [04] Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ν/σ κατάργησης 21 φορέων

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 21 φορέων, ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους, και η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών. Όπως ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η μικρή καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, που ήταν για σήμερα, οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και συγκεκριμένα σε μία ολιγοήμερη καθυστέρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Μιλώντας στο Real fm, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχουν αλλαγές στους φορείς που θα κλείσουν και προσέθεσε ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, έχουν ενσωματωθεί τα σχόλια που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενσωματωθούν». Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός σημείωσε: «θα είμαστε συνεπείς στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

    [05] Συνεχίζουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες χωριών του νομού Σερρών

    Μετά τον Δήμο Σερρών, την Αλιστράτη και τη Νιγρίτα και οι αγρότες του Δήμου Ν. Ζίχνης παρέταξαν, σήμερα, τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών του εν λόγω δήμου. Οι αγρότες προσμετρούν τις δυνάμεις τους στο νομό Σερρών, με τους εκπροσώπους των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων να παρακινούν όλους να παρατάξουν στις κεντρικές πλατείες τω δημοτικών διαμερισμάτων τα τρακτέρ τους.

    Την ίδια ώρα, όπως έχει αποφασιστεί, οι αγρότες του νομού Σερρών θα δώσουν το «παρών» αύριο στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, αύριο στις 12 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, με «φόντο» την AGROTICA.

    [06] Διαψεύδεται από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΠΑ η συμφωνία με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

    Διαψεύδει η ΔΕΠΑ αλλά και το ΥΠΕΚΑτις πληροφορίες για συμφωνία με τη Gazprom ως προς την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου, που μεταδόθηκαν νωρίτερα από την πλευρά της ρωσικής εταιρείας. Όπως επισημαίνεται δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, ούτε προβλέπεται να υπάρξει μέσα στην ημέρα.

    Η ελληνική πλευρά επιδιώκει μέσω των διαπραγματεύσεων τη μείωση των τιμών προμήθειας φυσικού αερίου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    [07] Ο Β. Γιανουκόβιτς υπέγραψε τον νόμο περί αμνηστίας

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς υπέγραψε σήμερα τον νόμο που θα αμνηστεύει όσους συνελήφθησαν στη διάρκεια των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων και ενέκρινε την ακύρωση των τροπολογιών που ουσιαστικά απαγόρευαν τις διαδηλώσεις, ανέφερε ο ιστότοπός του.

    Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος περί αμνηστίας θα πρέπει οι διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει εντός 15 ημερών από τους δρόμους, τις πλατείες και τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει στο Κίεβο και σε πολλές ακόμα περιοχές, κάτι που αρνείται η αντιπολίτευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 15:30:23 UTC