Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στις αγορές»
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Συνηθισμένες τέτοιες συναντήσεις
  • [03] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom
  • [04] «Αυξημένες μετά από 44 μήνες οι λιανικές πωλήσεις»
  • [05] Ανακοίνωσε Μήτρογλου η Φούλαμ

  • [01] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στις αγορές»

    Ήδη φέτος θα πρέπει να είναι δυνατή η συζήτηση για τον τερματισμό του έργου της τρόικας στην Ελλάδα και η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει από φέτος στις χρηματαγορές, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής του, που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ, Οτμαρ Κάρας, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στην Αθήνα.

    Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και «η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο», ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα, προσθέτει ο κ. Κάρας.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Συνηθισμένες τέτοιες συναντήσεις

    Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστηρίζει ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έγινε μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων του Eurogroup ανάμεσα στους οποίους οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας Π. Μοσκοβισί, με αντικείμενο την Ελλάδα.

    Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup, και προσθέτουν ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.

    [03] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom, σε συνέχεια και της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β. Πούτιν, στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη ΔΕΠΑ, η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο στάδιο της ανταλλαγής επιστολών και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ούτε υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχει μεν κινητικότητα αλλά το θέμα δεν προβλέπεται να κλείσει σήμερα.

    [04] «Αυξημένες μετά από 44 μήνες οι λιανικές πωλήσεις»

    Άνοδο σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013, μετά από 44 μήνες (Μάρτιος 2010) συνεχούς μείωσης, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τα στοιχεία για τον δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ),

    Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης όγκου λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο του 2013 αυξήθηκε κατά 2,9% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012, και επιπλέον, τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν, παρατηρήθηκε μία συστηματική αποκλιμάκωση του ρυθμού πτώσης του γενικού δείκτη.

    [05] Ανακοίνωσε Μήτρογλου η Φούλαμ

    Παίκτης της Φούλαμ είναι και επίσημα ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιο που τον «δένει» ως το καλοκαίρι του 2018 με τους «κότατζερς» και ανακοινώθηκε επίσημα από τον αγγλικό σύλλογο.

    Η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στη λονδρέζικη ομάδα κόστισε περίπου 15 εκατ. ευρώ και είναι η ακριβότερη που έχει γίνει ποτέ για Έλληνα ποδοσφαιριστή, ενώ ο ίδιος αναμένεται να εισπράξει περίπου 10 εκατ. ευρώ για τα 4,5 χρόνια του συμβολαίου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 17:30:26 UTC