Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Α.Παπαδόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο με τους «58»
  • [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής
  • [04] Αντίθετη με την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας η ΓΣΕΕ
  • [05] Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο
  • [06] Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζητά «λιγότερη παρουσία του κράτους»
  • [07] Ο στρατός καλεί τον Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως» μέτρα για τη «σταθεροποίηση» της κατάστασης
  • [08] Ο Τζον Κερι μεταβαίνει στο Μόναχο όπου θα συναντηθεί με την ουκρανική αντιπολίτευση
  • [09] Φόβοι για βίαιες ταραχές την Κυριακή, ημέρα των εκλογών στην Ταϊλάνδη
  • [10] Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν σε πυρηνικό σταθμό στη Βρετανία

  • [01] Στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας

    Επίσκεψη στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 3 και 4 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επίσκεψη του θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του 2012, συνεδρίαση με το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ομιλία σε εκδήλωση του Front de Gauche (Μέτωπο της Αριστεράς). Επίσης, θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.

    [02] Α.Παπαδόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο με τους «58»

    «Οφείλω να σας πω ότι από την πρώτη στιγμή μου άρεσε η λογική των «58». Ότι απευθύνθηκαν σε όλους, σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις προσωπικότητες, τους φορείς, τις δυνάμεις και σ' αυτό που ονομάζουμε μεταρρυθμιστικό κέντρο και Κεντροαριστερά. Δεν μπήκαν σε μια λογική αποκλεισμών» δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ?Βήμα FM?. «Πάση θυσία πρέπει να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ σ' αυτόν τον διάλογο -και πρότεινα, όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικοί άξονες των ?58? να ζητήσουν συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη.

    [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

    Δράσεις και πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε νωρίτερα, στο υπουργείο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ).

    [04] Αντίθετη με την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας η ΓΣΕΕ

    Κατά της κατάργησης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΙΕΑΔ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ,) παρεμβαίνοντας στη δημόσια διαβούλευση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις καταργήσεις φορέων, μεταξύ αυτών και του ΕΙΕΑΔ. «Είναι αδιανόητο» υποστηρίζει η Συνομοσπονδία «την ώρα που η ανεργία καλπάζει να μπαίνει λουκέτο σε ένα φορέα που έργο του αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». «Η ανεμπόδιστη και απρόσκοπτη λειτουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού επιβάλλεται» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

    [05] Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (02-02-2014) και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο .

    Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια και η ένταση τους θα φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

    Τη Δευτέρα (03-02-2014) αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

    [06] Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζητά «λιγότερη παρουσία του κράτους»

    «Πολιτική δειλία» χαρακτήρισε τη μη αντιμετώπιση του ζητήματος των ενεργειακών τιμολογίων για τη βιομηχανία ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (BUSINESSEUROPE) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Τηλεόραση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΔΤ (www.hprt.gr). Όπως επισημαίνεται, ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες σήμερα, όπως οι δυνατότητες ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Αναφορικά με την σταθεροποίηση της οικονομίας, χαρακτηριστικά είπε: «Φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού» και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυρίως προς την κατεύθυνση των αλλαγών που θα δημιουργήσουν σιγουριά, αισιοδοξία και ένα καλό περιβάλλον για τον κάθε Έλληνα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε «λιγότερη παρουσία του κράτους» και μίλησε για ένα κράτος που δεν είναι φιλικό στην επιχειρηματικότητα.

    [07] Ο στρατός καλεί τον Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως» μέτρα για τη «σταθεροποίηση» της κατάστασης

    Εκκληση στον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως» μέτρα για τη «σταθεροποίηση» της κατάστασης στην Ουκρανία, απηύθυνε ο στρατός της χώρας με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου 'Αμυνας. «Οι στρατιωτικοί και οι (άλλοι) εργαζόμενοι του υπουργείου καλούν τον ανώτατο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων (δηλαδή τον αρχηγό του κράτους) να λάβει επειγόντως μέτρα στο πλαίσιο της σημερινής νομοθεσίας, για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [08] Ο Τζον Κερι μεταβαίνει στο Μόναχο όπου θα συναντηθεί με την ουκρανική αντιπολίτευση

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο με κορυφαία στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο, δήλωσε χθες το βράδυ ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα συναντήσει ο Κέρι στο περιθώριο της διάσκεψης είναι κυρίως ο πρώην πρωταθλητής του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο, ο Αρσένι Γιάτσενουκ πρώην υπουργός Οικονομικών και ηγέτης του κόμματος της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο, ο βουλευτής Πέτρο Ποροσένκο και η ποπ σταρ Ρουσλάνα, η οποία είχε ενεργό συμμετοχή στις διαδηλώσεις στο Κίεβο. Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τόνισε ότι "τα στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης έρχονται (στο Μόναχο) γιατί θέλουν να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για το ποιά είναι κατά την άποψή τους η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί και η βοήθεια την οποία χρειάζονται".

    [09] Φόβοι για βίαιες ταραχές την Κυριακή, ημέρα των εκλογών στην Ταϊλάνδη

    Οι ταϊλανδικές Αρχές είναι πιθανό να κλείσουν εκλογικά τμήματα εάν ξεσπάσουν βιαιότητες στη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής γεγονός που θα μπορούσε να υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, η οποία δε φαίνεται ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη χώρα. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών παρά τις απειλές των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχουν στρατοπεδεύσει σε πολλά σημεία της Μπανγκόκ ότι θα παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία για να μην επιστρέψει στην εξουσία το κόμμα της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα. Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο υποστηρίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μποϊκοτάρει τς εκλογές, τις οποίες αναμένεται μεν να κερδίσει το κόμμα της Γινγκλούκ, χωρίς όμως να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου.

    [10] Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν σε πυρηνικό σταθμό στη Βρετανία

    Ο βρετανικός σταθμός επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ ανακοίνωσε ότι ένας από τους εσωτερικούς μετρητές ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και ότι ο σταθμός λειτουργεί κανονικά, αλλά με μειωμένο προσωπικό σήμερα. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού. Ωστόσο, μόνο το απαραίτητο προσωπικό εκλήθη να εργασθεί σήμερα στον σταθμό του Σέλαφιλντ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 11:30:24 UTC