Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης
  • [02] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεφαλονιά
  • [03] Διαμαρτυρίες εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
  • [04] Σχέδιο πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

  • [01] Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης

    Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών, καταγγέλλοντας ότι «επί 3 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, παρότι αυτό προβλέπεται κατηγορηματικά από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».

    Όπως αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφο.

    [02] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεφαλονιά

    Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι έλεγχοι των κατοικιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της περασμένης Κυριακής. Έως τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 σπίτια σε Αργοστόλι και Ληξούρι εκ των οποίων τα 500 έχουν υποστεί βλάβες. Στο σύνολο, ωστόσο του νησιού, τα κλιμάκια των μηχανικών υπολογίζουν πως περίπου το 5% επί του συνόλου των σπιτιών παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους μαθητές των τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα. Στόχος είναι η αποφυγή ή έστω η ελαχιστοποίηση της απώλειας ωρών διδασκαλίας.

    [03] Διαμαρτυρίες εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο

    «Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», στον υπουργό Υγείας 'Αδ. Γεωργιάδη. Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο, περιμένοντας τον υπουργό, για να του εκθέσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, κάνοντας λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

    «Δεν έχουμε ανάγκη από κανενός είδους φιλανθρωπία» φώναξαν οι εργαζόμενοι ζητώντας δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού, στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει κοντέινερς με νοσοκομειακό εξοπλισμό, αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης, δωρεά του IOCC (International Orthodox Christian Charities). Αμαυρώθηκε η εικόνα μιας πολύ ωραίας εκδήλωσης, σχολίασε για τα γεγονότα στο Θριάσιο ο κ. Γεωργιάδης, λίγο αργότερα, προσερχόμενος στο Οφθαλμιατρείο.

    [04] Σχέδιο πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

    Σχέδιο για πώληση του ενεργητικού της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συμμετοχή κατά 18% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, ετοίμασε η διαχειρίστρια, 'Αντρη Αντωνιάδου, η οποία διορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από την Κεντρική Τράπεζα. Με την διαδικασία διάσωσης (bail-in), του περασμένου Μαρτίου, οι ανασφάλιστοι καταθέτες της Λαϊκής έχασαν περί τα 4 δισ. ευρώ, ενώ μέρος του καθαρού ενεργητικού της Λαϊκής χρησιμοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου έναντι της συμμετοχής της Λαϊκής κατά 18% στην Κύπρου. Στην παλιά Λαϊκή έμειναν, επίσης, οι διάφορες θυγατρικές της τράπεζες στο εξωτερικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 9:30:24 UTC