Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Ελλάδα και Κύπρο η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο
  • [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά
  • [03] Συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας από την ΟΛΜΕ
  • [04] Καταδίωξη ταξί στον Νέο Κόσμο
  • [05] Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι
  • [06] Διορθωτικές κινήσεις στα πρόστιμα της εφορίας
  • [07] Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο
  • [08] Τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της Γάζας
  • [09] «Αισθάνομαι ότι ως γενιά έχουμε ευθύνη γι' αυτούς τους νέους που φεύγουν»

  • [01] Σε Ελλάδα και Κύπρο η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο

    Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφθεί η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις 2 Φεβρουαρίου, η κ. Νούλαντ έρχεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων.

    Στις 4 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

    [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά

    Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, θα επισκεφτεί σήμερα τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά.

    Στο κλιμάκιο της αντιπροσωπείας θα μετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Γκόγκας καθώς και οι Νίκος Οικονομίδης και Αντώνης Λιάρος.

    [03] Συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας από την ΟΛΜΕ

    Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις πραγματοποιεί σήμερα η ΟΛΜΕ, μαζί με τους υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Kλαυθμώνος στη μία το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

    Σε ψήφισμά της, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».

    [04] Καταδίωξη ταξί στον Νέο Κόσμο

    Καταδίωξη ενός ταξί που δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών έγινε στην οδό Λαγουμιτζή, στο Ν. Κόσμο περίπου στις 22:00 το βράδυ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να διεμβολίσει τη μηχανή των αστυνομικών, ενώ υπήρξε κι ένας πυροβολισμός στον αέρα για εκφοβισμό. Στο ταξί επέβαιναν δύο άτομα που έχουν συλληφθεί, ενώ η υπόθεση σχετίζεται πιθανότατα με ναρκωτικά.

    [05] Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επανεμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας, διοργανώνουν σήμερα στις 18:00, στην οδό Π. Τσαλδάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου- Δραπετσώνας και άλλες αριστερές οργανώσεις.

    Σημειώνεται, ότι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν εκλογικά φυλλάδια, επιτέθηκαν με πέτρες στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΡΕΣΑΛΤΟ. Όπως τονίζεται, από την επίθεση κινδύνευσαν ακόμη και μικρά παιδιά, καθώς μία από τις πέτρες έπεσε σε παιδικό δωμάτιο διαμερίσματος που βρισκόνταν κάτω από το συγκεκριμένο στέκι.

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου κάνει λόγο για ολιγωρία της αστυνομίας να επέμβει στην περιοχή. Πάντως, πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι όταν ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας, ισχυρές δυνάμεις έφθασαν στην περιοχή αλλά τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν αποχωρήσει.

    [06] Διορθωτικές κινήσεις στα πρόστιμα της εφορίας

    Διορθωτικές κινήσεις με περιορισμό του ύψους των προστίμων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και για τη μη έκδοση αποδείξεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος των αλλαγών που μελετώνται είναι τα πρόστιμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα που είναι πιο ρεαλιστικά χωρίς παράλληλα να αποδυναμωθεί ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση.

    Οι αναπροσαρμογές που επεξεργάζεται ήδη το επιτελείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αφορούν, μεταξύ άλλων, το υψηλό πρόστιμο των 1000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ (2500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις) που συναντούν ήδη τις έντονες αντιδράσεις των λογιστών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, μελετώνται αλλαγές στο ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων. Εξετάζεται η καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.

    Διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από την πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά. Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η διάταξη να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών.

    [07] Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο

    Η Τζίνα Ράινχαρτ παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας (πιθανότατα και του κόσμου) σύμφωνα με το περιοδικό Forbes Australia. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιοδικό η Αυστραλία διαθέτει σήμερα 30 δισεκατομμυριούχους.

    Στην πρώτη θέση είναι η Τζίνα Ράινχαρτ της οποίας η περιουσία αυξήθηκε πέρσι κατά 4% και έφτασε τα 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια. H Τζίνα Ράινχαρτ, εκτός των άλλων, κατέχει απέραντα κοιτάσματα σιδήρου τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της, Λανγκ Χάνκοκ, ο οποίος ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του '50.

    [08] Τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της Γάζας

    Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τρεις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές βόρεια, δυτικά και νότια της πόλης της Γάζας, εις απάντηση των Παλαιστινιακών επιθέσεων στο Ισραήλ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφάλειας.

    Αξιωματούχοι ασφαλείας της Χαμάς είπαν ότι οι τρεις διαδοχικές εκρήξεις «ακούστηκαν» στις βόρειες, ανατολικές και νότιες περιοχές της Γάζας, όταν αεροσκάφη τύπου F16 εκτόξευσαν πολλαπλούς πυραύλους σε διάφορους στόχους στην περιοχή. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ομάδες διάσωσης έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές, προσθέτοντας ότι 8 Παλαιστίνιοι ?άμαχοι- τραυματίστηκαν στην πόλη Ράφα, νότια της Γάζας.

    [09] «Αισθάνομαι ότι ως γενιά έχουμε ευθύνη γι' αυτούς τους νέους που φεύγουν»

    Ο σημαντικός Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος που έκλεισε 51 χρόνια στο θέατρο, ερμηνεύει φέτος έναν ρόλο -σταθμό στην πλούσια καριέρα του, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκριν, στο πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν». To AΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο λίγο πριν την παράσταση, που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο "Ανεσις", ιδιαίτερα χαρούμενο καθώς είχε ξεπεράσει ένα μικρό πρόβλημα που είχε στα μάτια του. "Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις καθαρά, δεν είναι ευχάριστο να μην μπορείς να δεις τους θεατές στα μάτια" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μιχαλακόπουλος.

    Του ζητήσαμε να σχολιάσει την σημερινή Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι απελπιστική, αδιέξοδη, σκοτεινή, βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο. Δεν γνωρίζουμε ποιός είναι αυτός που μας κυνηγάει, που βρίσκεται, σε οικονομικά κέντρα βρίσκεται; σε μυστικές υπηρεσίες βρίσκεται; Δεν ξέρω που βρίσκεται. Αυτή τη στιγμή ο πολίτης εκτός από την οικονομική κρίση που όλοι περνάμε, αισθάνεται εντελώς ανασφαλής και πολύ ζαλισμένος. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως χάσουμε το κουράγιο μας. Εύχομαι στα παιδιά που φεύγουν έξω καλή τύχη και το γρηγορότερο να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Δεν δικαιούμαι να πω σε έναν νέο άνθρωπο που έχει όνειρα και θέλει να τα κάνει πράξη να μείνει εδώ και έχω και ενοχές γιατί δεν του δημιούργησα έναν κόσμο που θα μπορούσε να κινείται εύκολα και να παράγει. Εγώ είμαι ο υπόλογος. Αισθάνομαι ότι ως γενιά έχουμε ευθύνη γι' αυτούς τους νέους που φεύγουν» είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 7:30:23 UTC