Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας
  • [02] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας
  • [03] Αθ. Τσαυτάρης: Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων - εξόδων
  • [04] Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι παραβίασε το Σύνταγμα
  • [05] Ένταση στην ιταλική βουλή
  • [06] Βαρθολομαίος: Να καλλιεργήσουμε πνεύμα αλληλεγγύης
  • [07] Τρίτη νίκη για τον Ολυμπιακό στους «16» της Ευρωλίγκας
  • [08] Σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ
  • [09] Ολυμπιακός-Μάλαγα 37-31 στο ημίχρονο

  • [01] Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

    Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τον «σκόπελο» της πρώτης ανάγνωσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, επέφερε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών, με κυριότερη εκείνη της συμπερίληψης των ανασφάλιστων στους δικαιούχους πρόσβασης στο Δίκτυο, σε απάντηση του ελέγχου προθέσεων που του επεφύλαξε η αξιωματική αντιπολίτευση. Υποστήριξε ωστόσο, πως κάτι τέτοιο προβλεπόταν ήδη από τα συμφραζόμενα στο κείμενο.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας απαντώντας στον Π. Μελά (ΑΝΕΛ), οι ανασφάλιστοι θα εξακολουθούν να μην καλύπτονται για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες από το ΠΕΔΥ.

    Ειδικές συμβάσεις με όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν την αποχώρηση ανακοίνωσε ο Αντ. Μπέζας.

    [02] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας

    Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης, νομοσχέδιο για τη σύσταση "Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece" από τη συγχώνευση του παλαιού "Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου" με την πρωτοβουλία "Invest in Greece".

    Σκοπός της σύστασης του νέου αυτού, "Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας", όπως τον αποκαλεί το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι η προσέλκυση, υποδοχή, προώθηση, υποστήριξη και διατήρηση επενδύσεων στην Ελλάδα, η συμβολή στη διαρκή βελτίωση του θεσμικού πλαισίου τους, η υποστήριξη των διεθνών επενδυτικών συνεργασιών, η προώθηση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, η προώθηση και ανάπτυξη κάθε είδους εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών και η παροχή πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και κάθε άλλης υποστηρικτικής υπηρεσίας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    [03] Αθ. Τσαυτάρης: Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων - εξόδων

    Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων εξόδων, τόνισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Αgrotica.

    Ο κ. Τσαυτάρης αναφερόμενος έμμεσα στις αντιδράσεις αγροτών και για τα νέα φορολογικά μέτρα, είπε ότι γύρω στα 100.000 άτομα που είναι πραγματικοί επιχειρηματίες αγρότες κρατούν ήδη βιβλία εσόδων - εξόδων, γεγονός - που όπως επισήμανε - ελάχιστοι το γνωρίζουν και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για την καλύτερη εφαρμογή του φορολογικού αυτού μέτρου.

    [04] Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι παραβίασε το Σύνταγμα

    Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν απόψε τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι παραβίασε το Σύνταγμα προχωρώντας σε έναν «εκβιασμό» έναντι των βουλευτών του κόμματός του την ώρα της ψηφοφορίας, χθες, ενός νόμου που χορηγεί αμνηστία στους συλληφθέντες διαδηλωτές.

    «Έχει τεκμηριωθεί ότι πολλοί βουλευτές ψήφισαν για λογαριασμό άλλων, γεγονός που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος» τόνισαν οι Βιτάλι Κλίτσκο, Αρσένι Γιατσενγιούκ και Ολέγ Τιαγκνιμπόκ σε κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών βρισκόταν «στα πρόθυρα της διάσπασης» και ότι πολλοί βουλευτές δεν ήθελαν να εγκρίνουν το νομοθέτημα.

    «Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος επέβαλε με εκβιασμούς και εκφοβισμούς στο κόμμα του να υπερψηφίσει αυτό το νόμο, είναι προσωπικά υπεύθυνος» τονίζουν οι ίδιοι.

    «Σήμερα, όλες οι μάσκες έπεσαν και είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία (που τάσσεται υπέρ του προέδρου) στο Κοινοβούλιο συνεχίζει να προκαλεί την όξυνση της έντασης και να εγκρίνει νόμους με δόλια μέσα» καταλήγουν στην ανακοίνωση.

    [05] Ένταση στην ιταλική βουλή

    Ένταση δημιουργήθηκε στην ιταλική βουλή, όπου μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) προσπαθούν να εμποδίσουν την επικύρωση ενός νόμου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Τράπεζας της Ιταλίας, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

    Βουλευτές του M5S κατέλαβαν συμβολικά την αίθουσα όπου διεξαγόταν η ολομέλεια.

    Ο επίμαχος νόμος προβλέπει ότι θα υπάρξει αύξηση του κεφαλαίου της Τράπεζας της Ιταλίας, ενώ μία από τις διατάξεις του αφορά την κατάργηση της δεύτερης δόσης του φόρου στην κύρια κατοικία των πολιτών.

    Το M5S καταγγέλλει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κεντρικής τράπεζας αποτελεί ουσιαστικά ένα «δώρο» 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές τράπεζες που κατέχουν μέρος του κεφαλαίου της.

    [06] Βαρθολομαίος: Να καλλιεργήσουμε πνεύμα αλληλεγγύης

    «Θρησκεία και περιβάλλον» είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων, με την ευκαιρία αναγόρευσής του ως επίσημου διδάκτορα.

    «Δυστυχώς έχουμε παγιδευτεί σε τυραννικούς κύκλους που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή στην πολιτική και την οικονομία. Μια αλλαγή που να τονίζει τη μοναδική και θεμελιώδη αξία του ατόμου, βάζοντας ένα ανθρώπινο πρόσωπο στις έννοιες της απασχόλησης και παραγωγικότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και είναι και καθήκον μας, να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.

    [07] Τρίτη νίκη για τον Ολυμπιακό στους «16» της Ευρωλίγκας

    Τη δεύτερη διαδοχική νίκη και την τρίτη στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαμψαν άνετα 73-55 την αντίσταση της Ουνικάχα Μάλαγα, για την 5η αγωνιστική, και απέδειξαν ότι μπορούν να «χαμογελάσουν» και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, που περιορίστηκε στους 2 πόντους με τραγικά ποσοστά ευστοχίας (1/8διπ., 0/4τριπ.).

    Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55.

    [08] Σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

    Την παρουσία του στους "4" του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε από σήμερα -ουσιαστικά- ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Βούκιτς (27΄,35΄) και ο Μαντούρο (76΄) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που καλείται να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της Ριζούπολης.

    [09] Ολυμπιακός-Μάλαγα 37-31 στο ημίχρονο

    Τη Μάλαγα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 21:30:22 UTC