Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου ο κ. Στουρνάρας
  • [03] Δύο συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Θα καθυστερήσει την έκδοση τού Άγγελου Φιλιππίδη η νέα δίωξη
  • [05] Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο εφοπλιστής Ματαντός
  • [06] «Μέσα στο επόμενο διάστημα επιστρέφει η αποστολή του ΔΝΤ»

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

    Για αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος κάνει λόγο η κυβέρνηση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είπε σήμερα (τηλεόραση «Σκάι») πως το κόμμα του θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, «αδειάζοντας» τον κ. Σταθάκη, ο οποίος, μόλις χθες, έλεγε το αντίθετο, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον κ. Τσίπρα για το «επαχθές» χρέος, που «αδειάζει» εαυτόν, λέγοντας άλλα στο εσωτερικό, άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο συνέδριο του κόμματός του...».

    Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα συμπέσουν...».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου ο κ. Στουρνάρας

    Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε σχετικό σημείωμά του ότι «όταν ο κ. Σαμαράς δηλώνει δημοσίως την «χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις» εφαρμογή του μνημονίου, τα περί «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα συνιστούν κυβερνητική αυτογελοιοποίηση».

    «Πρόκειται για εμπαιγμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «αυτό που στην καλύτερη περίπτωση διεξάγεται, είναι μια διαπραγμάτευση για τα επιμέρους στοιχεία του μνημονίου και, κυρίως, για τον πολιτικό-επικοινωνιακό χειρισμό της εφαρμογής του, καθώς τα κεντρικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, όμως, όχι μόνο δεν τα αμφισβητεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά, τουναντίον διατυμπανίζει δημοσίως την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους».

    Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται και στον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας, παραγνωρίζοντας προκλητικά τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπια που αφήνει πίσω η μνημονιακή πολιτική, δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας.

    [03] Δύο συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη

    Έπειτα από έρευνες που έγιναν σε έξι σπίτια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αναζήτησης του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν δύο άτομα.

    Στο σπίτι του ενός βρέθηκε μια σιδηρογροθιά, ενώ στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκε ξύλινο τόξο και βέλος με μεταλλική αιχμή, ξύλινο ρόπαλο προσαρμοσμένο με μεταλλικό καρφί, αυτοσχέδιο ξίφος με μεταλλική λάμα, δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα πολεμικό, καθώς και αυτοσχέδια κροτίδα.

    [04] Θα καθυστερήσει την έκδοση τού Άγγελου Φιλιππίδη η νέα δίωξη

    Καθυστέρηση στην έκδοση του πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη αναμένεται ότι θα προκαλέσει το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για δάνεια της τράπεζας ύψους 104.700.000 ευρώ.

    Στοιχεία της νέας δικογραφίας θα πρέπει να αποσταλούν μεταφρασμένα στις τουρκικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για την έκδοση τού εκζητούμενου, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

    Ωστόσο, η αποστολή των νέων στοιχείων είναι υποχρεωτική, καθώς εάν δεν ληφθούν υπόψη από την δικαιοσύνη της Τουρκίας, ώστε να συμπεριληφθούν στην απόφαση έκδοσης, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη δικογραφία.

    [05] Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο εφοπλιστής Ματαντός

    Με εντολές των Γερμανών στελεχών της ferrostaal, προέβαινε σε πληρωμές για τα υποβρύχια, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, όπως φέρεται να ισχυρίζεται στην απολογία του, που ξεκίνησε το πρωί ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Ο εφοπλιστής, που λογοδοτεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φέρεται ως αντιπρόσωπος της ferrostaal και μέσω της εταιρείας του, ΜΙΕ, να διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για "ωφέλιμες πληρωμές".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε στους ανακριτές υπόμνημα με τις θέσεις του, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί τού έδιναν εντολές για καταβολές χρημάτων, χωρίς να του κάνουν γνωστές τις πραγματικές αιτίες των πληρωμών αυτών.

    [06] «Μέσα στο επόμενο διάστημα επιστρέφει η αποστολή του ΔΝΤ»

    Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα επιστρέψει μέσα στο «επόμενο διάστημα» στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ.

    «Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα. Αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο κ. Μάρεϊ, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως θα πρέπει να διευθετηθούν οι «διαφορές», οι οποίες αφορούν δημοσιονομικά και διαθρωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 17:30:23 UTC