Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται
  • [02] Ι. Βρούτσης: Θωρακίζεται η αγορά εργασίας
  • [03] Ικανοποίηση των κοινωνικών εταίρων για την αποτροπή της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων
  • [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης
  • [05] «Σε όλο και πιο δύσκολη θέση η κυβέρνηση Λέτα»
  • [06] Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές
  • [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 39-28 στο ημίχρονο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται

    "Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεων του, των προτάσεων του, του αγώνα και της αγωνίας του σε άλλους" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ΄του ΟΛΘ.

    "Χωρίς ενότητα, με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόθεση των ιστορικών περιστάσεων" ήταν το μήνυμα που έστειλε, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μέρος το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

    [02] Ι. Βρούτσης: Θωρακίζεται η αγορά εργασίας

    Σε νέο πλαίσιο για την εξέταση των αιτημάτων επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις οδηγεί η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας. Το νέο πλαίσιο συνοδεύεται από μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ενώ προβλέπει τη γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής που θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα.

    Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ), καθώς και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

    Για απόφαση με τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία, που θωρακίζει την αγορά εργασίας με καθαρούς κανόνες που εξασφαλίζουν τόσο την άσκηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, όσο, κυρίως, την προστασία των εργαζομένων κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

    [03] Ικανοποίηση των κοινωνικών εταίρων για την αποτροπή της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων

    Την ικανοποίησή τους δήλωσαν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ για την κοινή στάση του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), επί αιτημάτων επιχειρήσεων προτιθεμένων να προβούν σε ομαδικές απολύσεις.

    Οι μικρομεσαίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι διότι «για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες και διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις σε μία κοινωνικά δύσκολη συγκυρία».

    Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για τη διαδικασία εφαρμογής των άρθρων 3 και 5 του Ν. 1387/1983 (σχετικά με τις προϋποθέσεις για ομαδικές απολύσεις) «ισορροπεί αποτελεσματικά τις κοινωνικές ανάγκες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις στην αγορά»ανακοίνωσε ο ΣΕΒ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Βρούτσης: Θωρακίζεται η αγορά εργασίας

    [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση, την επομένη των βίαιων, αιματηρών συγκρούσεων στο Κίεβο που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

    Στη συνάντηση αυτή μετέχουν οι τρεις ηγέτες του φιλοευρωπαϊκού κινήματος διαμαρτυρίας, ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο του κόμματος Ουντάρ, ο Αρσένι Γιατσένιουκ του κόμματος Μπατκίβτσινα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο και ο Ολέγ Τιάγκνιμπο του εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα.

    Η πρώτη συνάντηση, χθες Τετάρτη, απέβη άκαρπη.

    [05] «Σε όλο και πιο δύσκολη θέση η κυβέρνηση Λέτα»

    Σε όλο και πιο δύσκολη θέση βρίσκεται, σύμφωνα με αναλυτές, η κυβέρνηση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, λόγω της επιμονής του γραμματέα των Δημοκρατικών Ματέο Ρέντσι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τις παρατάξεις που συνθέτουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (κεντροαριστερά, μετριοπαθές κέντρο και το κόμμα Νέα Κεντροδεξιά) να καταθέσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας τις προτάσεις τους για να υπογραφεί το ταχύτερο ένα νέο «προγραμματικό συμβόλαιο» για το 2014.Ο Ρέντσι ωστόσο έκανε γνωστό ότι οι θέσεις και οι προτεραιότητες του κόμματός του δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό δυσκολεύει τον Λέτα να προχωρήσει στην εφαρμογή των σχεδιασμών του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θεωρείται αναγκαίος ήδη μετά την αποχώρηση του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την συμπολίτευση.

    Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν αποκλείεται αν συνεχιστούν οι εντάσεις στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο, όπως εξάλλου αξιώνουν εδώ και καιρό τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

    [06] Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

    Ανοίγει ο δρόμος για την συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στις εκλογές του Μαΐου, με βάση σημερινή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης.

    Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια τροποποίηση του νόμου για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να γίνεται αυτόματα εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.

    Η νέα αυτή διάταξη ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

    [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 39-28 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 19:30:23 UTC