Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επείγουσα έρευνα για τη βύθιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα με αφορμή το Φαρμακονήσι
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας ο Ι. Στουρνάρας
  • [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος ένα πιο λειτουργικό κράτος
  • [05] «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» ονομάζεται το κόμμα που παρουσίασε ο Γ. Χατζημαρκάκης
  • [06] Τροπολογία με διευκολύνσεις για ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προανήγγειλε ο Αθ. Τσαυτάρης
  • [07] Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία ζήτησαν γιατροί και εργαζόμενοι
  • [08] Αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων, ζητούν οι αγρότες
  • [09] Σε τριήμερη διαβούλευση το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
  • [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ
  • [11] Το συριακό καθεστώς συμπεριφέρθηκε σαν «μαφία» στο Μοντρέ, κατήγγειλε η συριακή αντιπολίτευση
  • [12] Ο Γκορμπατσόφ καλεί Πούτιν και Ομπάμα να συμβάλουν για την έναρξη διαλόγου στην Ουκρανία

  • [01] Επείγουσα έρευνα για τη βύθιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ευθύνες οι άνδρες του Λιμενικού για τη βύθιση του σκάφους με μετανάστες στο Φαρμακονήσι, ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καταγγελίες των επιζησάντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού και είναι επείγον να γίνει ενδελεχής έρευνα για το εάν άνδρες του Λιμενικού φέρουν ευθύνες για τη βύθιση του σκάφους, που στοίχισε τις ζωές 12 προσφύγων, εκ των οποίων εννέα ήταν παιδιά. Δυστυχώς, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δεν φάνηκε να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των γεγονότων.

    [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα με αφορμή το Φαρμακονήσι

    Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα -κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στις επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από το οποίο έχουν χαθεί μέχρι στιγμής δύο μετανάστες, ενώ σύμφωνα με τους διασωθέντες αγνοούνται δέκα. Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν ισχύουν καθόλου οι μαρτυρίες περί ρυμούλκησης του σκάφους από το λιμενικό προς τις τουρκικές ακτές, ενώ απέδωσε ως αιτία του ναυαγίου του αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν οι παράνομοι μετανάστες, την άγνοιά τους σχετικά με το θαλάσσιο στοιχείο, καθώς, όπως είπε, οι περισσότεροι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη θάλασσα.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας ο Ι. Στουρνάρας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας». Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει «αλληλεγγύη» και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος ένα πιο λειτουργικό κράτος

    Η κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και οι αλλαγές και ρυθμίσεις που θα γίνουν με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αρχικά και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή στη συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον δέχθηκε στο γραφείο του, ότι «έχουμε αναλάβει το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί το ζητούν οι πολίτες». «Είναι το άλφα και το ωμέγα», επισήμανε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέθεσε ότι υπάρχει σχέδιο που προχωράει. «Θεωρώ ότι κάνετε καλή δουλειά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά την ημίωρη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, καταργούμε φορείς και διατυπώνουμε νέους κανόνες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβα ότι στόχος είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό για τους πολίτες».

    [05] «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» ονομάζεται το κόμμα που παρουσίασε ο Γ. Χατζημαρκάκης

    «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» είναι το όνομα του κόμματος που παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε δεκαετή θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης την τελευταία τριετία και της επιθυμίας του να θέσει υποψηφιότητα στην Ελλάδα.

    [06] Τροπολογία με διευκολύνσεις για ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προανήγγειλε ο Αθ. Τσαυτάρης

    Τροπολογία που θα προβλέπει διευκολύνσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην πρώην ΑΤΕ, θα κατατεθεί σε λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η νέα ρύθμιση, όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, θα δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον αγρότη να εξοφλεί το ενυπόθηκο δάνειό του σε διάστημα επτά με δέκα χρόνων, ενώ οι τόκοι υπερημερίας θα απομειώνονται σημαντικά. Ο κ. Τσαυτάρης επιφυλάχθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις στη συνέχεια, αφού η τροπολογία είναι ακόμα υπό επεξεργασία. Το πρωί, ανάλογη τροπολογία είχαν καταθέσει εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία ζήτησαν γιατροί και εργαζόμενοι

    Πανυγειονομικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), των γιατρών και εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

    Γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει» όπως ανέφεραν «την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη».

    Εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, θα συναντηθούν την Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [08] Αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων, ζητούν οι αγρότες

    Με το φορολογικό να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης, συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα. Στη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, αποφασίστηκε να προτείνουν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων για τη φετινή χρονιά και κατά το διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου να εξεταστεί η φορολογία των αγροτών από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα. Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχουν στο αίτημά τους, είπαν, θα καθορίσουν και την περαιτέρω στάση τους. Αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε μαζικής κλίμακας κινητοποιήσεις και τι μορφή θα έχουν αυτές. Στο μεταξύ, με αιχμή το φορολογικό, ήδη έχουν ξεκινήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας κινητοποιήσεις με τη μορφή συγκεντρώσεων, αποκλεισμού εφοριών κ.α.

    [09] Σε τριήμερη διαβούλευση το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

    Σε τριήμερη ανοιχτή διαβούλευση τίθεται από σήμερα ο συνολικός κατάλογος των υπό ανατιμολόγηση φαρμάκων, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με τους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), για τις τελικές προτεινόμενες τιμές. «Για πρώτη φορά έγινε ενδελεχής αξιολόγηση της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ και σε ανοιχτή διαβούλευση με τους ΚΑΚ, καταρτίστηκε ο συνολικός κατάλογος των προϊόντων που παρουσιάζουν πωλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

    [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ

    Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη, διαμαρτυρόμενοι για την αποκρατικοποίηση της θυγατρικής που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ). Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρίας και πρόκειται να εισαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ έχουν εξαγγείλει και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου. Η οδός Χαλκοκονδύλη είναι κλειστή, στο ύψος της 3ης Σεπτεμβρίου.

    [11] Το συριακό καθεστώς συμπεριφέρθηκε σαν «μαφία» στο Μοντρέ, κατήγγειλε η συριακή αντιπολίτευση

    Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι συμπεριφέρθηκε σαν «μαφία» στη διεθνή σύνοδο για τη Συρία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μοντρέ της Ελβετίας, εκτιμώντας ότι βγήκε κερδισμένη από την άτυπη συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης και των αντιπολιτευόμενων. «Το καθεστώς επανέλαβε τα ίδια λόγια. Συμπεριφέρθηκε σαν μαφία, με ένα ύφος που απείχε πολύ από τη διπλωματία», δήλωσε ο Χάντι αλ Μπάχρα, μέλος της αντιπροσωπείας του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης. «Όλες οι χώρες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι στόχος της συνόδου ήταν να συζητηθεί μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης και η δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης» και όχι «η μάχη κατά της τρομοκρατίας», όπως το επιθυμεί το καθεστώς, που χαρακτηρίζει τους εξεγερμένους «τρομοκράτες», διευκρίνισε ο ίδιος. «Λάβαμε πολύ θετικές αντιδράσεις από το εσωτερικό της Συρίας», υπογράμμισε ο Μπάχρα.

    [12] Ο Γκορμπατσόφ καλεί Πούτιν και Ομπάμα να συμβάλουν για την έναρξη διαλόγου στην Ουκρανία

    Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κάλεσε σήμερα τους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να συμβάλουν για την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία, στην πρωτεύουσα της οποίας μαίνονται από την Κυριακή σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. «Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν), κ. Ομπάμα σας ζητώ να (...) κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα για να βοηθήσετε την Ουκρανία να ξαναμπεί στο δρόμο μιας ειρηνικής ανάπτυξης», σημειώνει ο Γκορμπατσόφ σε ανοιχτή του επιστολή προς τους δύο ηγέτες. «Είμαι βέβαιος ότι διαθέτετε τις δυνάμεις που χρειάζονται για να επιτύχετε αυτόν τον σκοπό. Οι πλευρές που βρίσκονται σε αντιπαράθεση πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτει.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 15:30:24 UTC