Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου το εξοχικό του Μιχάλη Λιάπη
  • [02] Για τις 27 Μαΐου "κλειδώνει" η έναρξη των πανελλαδικών
  • [03] Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε πρώην διευθυντής του ΤΤ
  • [04] Ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής του Π. Τόμσεν στην Αθήνα
  • [05] Οι προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ελληνική Προεδρία
  • [06] Μ. Ντράγκι: Πρόωρο να εκτιμηθεί ότι ξεπεράστηκε η κρίση χρέους
  • [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου το εξοχικό του Μιχάλη Λιάπη

    Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ι. Καραβοκύρης, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξάγει έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις.

    Παράλληλα, ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε να ερευνηθεί εάν προκύπτει θέμα αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων κοινοτικών ή εθνικών ποσών από κάθε υπεύθυνο. Δηλαδή, εάν προκύπτει επιστροφή των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού κ. Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Υπενθυμίζεται ότι τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έχουν ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο ανακαίνισης της επίμαχης κατοικίας του κ. Λιάπη.

    [02] Για τις 27 Μαΐου "κλειδώνει" η έναρξη των πανελλαδικών

    Μετά και όχι πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

    Η ημερομηνία που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» είναι αυτή της 27ης Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Πέρυσι, οι εξετάσεις είχαν αρχίσει στις 17 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα είχαν τελειώσει δύο ημέρες νωρίτερα.

    Το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

    [03] Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε πρώην διευθυντής του ΤΤ

    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) Μάριος Βαρώτσης.

    Το πρώην στέλεχος της τράπεζας συνελήφθη έπειτα από ένταλμα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα.

    Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν αργότερα και αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους άλλοι δυο συλληφθέντες (εκ των οποίων μια 25χρονη), υπάλληλοι του ΤΤ.

    [04] Ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής του Π. Τόμσεν στην Αθήνα

    «Αναμένουμε να επιστρέψει (ο Πολ Τόμσεν) σύντομα (στην Αθήνα). Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Σε ερώτηση για το πότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε την τοποθέτηση του κ. Τόμσεν, τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία, αναμφίβολα, όπως είπε, η εμπιστοσύνη θα επεκταθεί και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων αν υλοποιηθούν αποφασιστικά οι πολιτικές του προγράμματος, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν θα προχωρήσει σε εικασίες για το πότε μπορεί αυτό να συμβεί και λέγοντας συγκεκριμένα: «Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις μπροστά μας».

    [05] Οι προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ελληνική Προεδρία

    «Το περιβάλλον στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας» όπως έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων για το Περιβάλλον, τόσο στο Κολλέγιο των Επιτρόπων όσο και κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων δημοσιογράφων στο Ζάππειο.

    Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην εξοικονόμηση πόρων, ενώ στόχευση της ελληνικής προεδρίας θα παραμείνει «η εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας με την ενσωμάτωση περιβαλλοντικής οπτικής στις τομεακές πολιτικές», όπως είπε.

    Ταυτόχρονα, θα ακολουθηθούν πολιτικές και νομοθεσία που στοχεύουν στην πρόνοια και στον σεβασμό της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», όπως επίσης και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.

    [06] Μ. Ντράγκι: Πρόωρο να εκτιμηθεί ότι ξεπεράστηκε η κρίση χρέους

    Είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ότι επιτεύχθηκε η νίκη στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    «Θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να πω κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι η ανεργία στην ευρωζώνη συνεχίζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, πάνω από 12%.

    «Η ανάκαμψη έχει έλθει αλλά είναι ασθενική» πρόσθεσε. «Θα ήταν πολύ πρόωρο να κηρύξουμε τη νίκη».

    Αναμένουμε ότι τα επιτόκια-κλειδιά της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, σημείωσε ο Μ. Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής.

    [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ευρωπαίος πολιτικός που παρέμεινε τα περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον στην πρωθυπουργία, άφησε ανοιχτό σήμερα το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Πορτογάλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο 59χρονος Γιούνκερ, που κυβέρνησε το Λουξεμβούργο επί 19 χρόνια μέχρι την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio ότι «θα ήταν πρόθυμος (να αναλάβει τη θέση αυτή) εφόσον το πρόγραμμα των εκλογών και ορισμένα άλλα πράγματα εξελιχθούν ομαλά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 17:30:26 UTC