Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Π. Τατσόπουλο
  • [02] «Δόθηκαν μίζες και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά»
  • [03] «Το μεταναστευτικό στην κορυφή των προτεραιοτήτων»
  • [04] «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας»
  • [05] Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, «βλέπουν» διεθνή ΜΜΕ

  • [01] Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Π. Τατσόπουλο

    Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο με αφορμή δηλώσεις του για το πρόβλημα της τρομοκρατίας και τη στάση του κόμματος ή στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τατσόπουλος έχει κληθεί από το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή η παραίτηση που όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έχει υποβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τατσόπουλος έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα, αλλά θέλει να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα. Πιθανόν, στην συνάντηση να είναι παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ήδη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε σημερινές δηλώσεις του περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι «κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία».

    [02] «Δόθηκαν μίζες και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά»

    Για «μίζες» που δόθηκαν και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά, φέρεται να μίλησε στην απολογία του στον ανακριτή ο εκπροσώπος γερμανικής εταιρείας Π. Ευσταθίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές, κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS, για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD και φέρεται να απάντησε:

    «Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001... Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ και για τα δύο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκ. ευρώ και για τα δύο».

    Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση απέστειλε κλήση σε απολογία και στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του Π. Ευσταθίου γιατα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

    [03] «Το μεταναστευτικό στην κορυφή των προτεραιοτήτων»

    Το μεταναστευτικό ζήτημα έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον τομέα της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Ζάππειο.

    Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η ελληνική προεδρία θα επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες της στην εξέταση όλων των παραμέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής με διττό στόχο. «Αφενός μεν να μετριάσει τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης σε σχέση με την οικονομική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα των Κρατών Μελών, αλλά και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να διευκολύνει την νόμιμη μετανάστευση με κριτήριο τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας είναι και η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε, για να προωθήσουμε σημαντικά θέματα όπως την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν εξαιτίας των παράνομων μεταναστευτικών ροών και την ενίσχυση των προσπαθειών για μία αποτελεσματική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    [04] «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας»

    Τη διαφύλαξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, την έμφαση στη «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως ευρωπαϊκή στρατηγική, τη Ναυτική Απασχόληση, την Έρευνα και Καινοτομία στη Θάλασσα, τη Νησιωτικότητα, τη Λιμενική Πολιτική, την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, τη Διασυνοριακή συνεργασία και τη Διαχείριση των Αυξανόμενων Μεταναστευτικών Ροών στα Θαλάσσια Σύνορα, ανέφερε ουπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,παρουσιάζοντας στο Ζάππειο, τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ στον πυλώνα «Θάλασσα».

    Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, τονίζοντας: «Η μετατόπιση της μεταναστευτικής πίεσης στα θαλάσσια σύνορα και τα πρόσφατα δυστυχήματα στη θάλασσα θέτουν, πλέον, την ανάγκη χάραξης μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής έναντι της παράνομης μετανάστευσης. Η γεωπολιτική αστάθεια σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αυξάνουν αυτήν την πίεση ακόμη περισσότερο και δημιουργούν μία επιπρόσθετη πρόκληση». Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο δόγμα που υπηρετεί πιστά το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα: «Καμία ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο στη Θάλασσα», και τόνισε ότι με μοναδικό γνώμονα αυτό, η ευρωπαϊκή συνεργασία μπορεί και πρέπει να ενταθεί.

    [05] Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, «βλέπουν» διεθνή ΜΜΕ

    Στην προοπτική της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αναφέρονται σε δημοσιεύματά τους διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg τονίζει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας ότι αυτή θα σηματοδοτούσε την αλλαγή σελίδας για την Ευρωζώνη μετά τον αποκλεισμό χωρών της από τις αγορές χρέους.

    Οι Financial Times ανέφεραν σε χθεσινό δημοσίευμά τους ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι πιθανότητες να προσφύγει η Ελλάδα σύντομα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για τη χρηματοδότησή της, μετά την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες για την αγορά ομολόγων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον αυτό ενισχύθηκε μετά την επιτυχή έκδοση 10ετών ιρλανδικών ομολόγων την Τρίτη, μέσω της οποίας το Δουβλίνο άντλησε 3,75 δισ. ευρώ με απόδοση μόλις 3,54%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 19:30:22 UTC