Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Άμυνας
  • [02] Οξύτατη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της ΤτΕ και του ΤΧΣ
  • [03] Στην «καρδιά» της Αθήνας το «Κέντρο υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο» των Γιατρών του Κόσμου
  • [04] Οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για την ελληνική Προεδρία
  • [05] Βελτίωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
  • [06] Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για ακρόαση του Σνόουντεν
  • [07] Ένα δωρεάν νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα

  • [01] Τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Άμυνας

    Την ανάγκη συνεννόησης, συνεργασίας και ενότητας για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα καθώς αυτές αφορούν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον χαιρετισμό του, στη διάρκεια της τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου.

    Παράλληλα αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για να επιλυθούν τα προβλήματα, να αποκατασταθούν οι αδικίες, και η Ελλάδα να ξαναβρεί την προοπτική της. Τέλος ευχήθηκε δύναμη και αντοχή σε όλους και όλες που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    [02] Οξύτατη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της ΤτΕ και του ΤΧΣ

    Οξύτατη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξαπολύει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και, γενικότερα, για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του ΤΤ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για τους άμεσα όσο και για τους έμμεσα εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων εποπτικών Αρχών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι οικονομολόγοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «προειδοποιεί ότι θα επιδιώξει να διερευνηθούν σε βάθος οι παράνομες χρηματοδοτήσεις όλων των τραπεζών και να αποδοθούν οι σοβαρές ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις τους για τις αποφάσεις τους, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για πλημμελείς ελέγχους, που αποσκοπούν στη συγκάλυψη παράνομων χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων διαπλεκόμενων επιχειρηματικών κύκλων».

    [03] Στην «καρδιά» της Αθήνας το «Κέντρο υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο» των Γιατρών του Κόσμου

    Στην «καρδιά» της Αθήνας βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής ευάλωτων ανθρώπων που αιτούνται άσυλο, το οποίο λειτουργούν οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ). Προσφέρει στέγη, σίτιση και είδη ατομικής υγιεινής, νομική συμβουλευτική, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες διερμηνείας και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε άτομα που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

    Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, όπου εδώ και αρκετά χρόνια οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον τους έχει ανάγκη. «Πρόκειται για έναν σημαντικό συμβολισμό. Αυτό το κτίριο στάθηκε καταφύγιο όταν έξω κυριαρχούσε η φασιστική απειλή. Είναι ένας χώρος που προστατεύει ενεργά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βρίσκεται στο κέντρο μιας δημοκρατικής Αθήνας, είναι παράδειγμα μιας πόλης αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο Νικήτας Κανάκης, γενικός γραμματέας των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της λειτουργίας του έργου «Κέντρο υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 70 ατόμων».

    [04] Οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για την ελληνική Προεδρία

    Η ολοκλήρωση της οδηγίας που θα προβλέπει αποζημιώσεις για καταναλωτές και επιχειρήσεις από καρτέλ είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

    Τρία επιμέρους συμβούλια υπουργών θα διαχειριστεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Εξωτερικού Εμπορίου, Ανταγωνιστικότητας και Συνοχής. Εντός αυτού του πλαισίου, πέντε είναι οι νομοθετικές προτεραιότητες, η διαπραγμάτευση των οποίων αφορά το υπουργείο: η ολοκλήρωση της οδηγίας για την αποζημίωση επιχειρήσεων και καταναλωτών από καρτέλ, η ασφάλεια των προϊόντων -εκτός των τροφίμων-, η αναθεώρηση του κανονισμού για το κοινοτικό εμπορικό σήμα και η απλοποίηση καταχώρησης σημάτων για τις ΜμΕ. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση στις δημόσιες συμβάσεις, με όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ και η δημοσιοποίηση μη οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων με ενιαίους κανόνες, είναι δύο ακόμη θέματα προτεραιότητας, ενώ στην ατζέντα του υπουργείου για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής υπάγεται και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

    Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό εμπόριο, στόχος είναι η προώθηση διμερών εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με τρίτες χώρες και, κυρίως, με τις ΗΠΑ.

    [05] Βελτίωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    Υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι οι τεράστιες θυσίες των πολιτών αρχίζουν να πιάνουν τόπο, όμως οι θετικές αυτές ενδείξεις δεν αποτελούν αφορμή για πανηγυρισμούς, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την παρουσίαση του Δείκτη «Φόβου» για την Ελλάδα.

    Αντιθέτως, οι θετικές αυτές ενδείξεις αποτελούν εφαλτήριο για να συνεχιστεί η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, το ταχύτερο δυνατό, με όσο γίνεται μικρότερο κοινωνικό κόστος.

    Η βελτίωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που καταδεικνύεται και αναδεικνύεται και από τη σημαντική μείωση του δείκτη «φόβου» για την Ελλάδα, έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της ενίσχυσης του κεφαλαίου αξιοπιστίας της χώρας. Εικόνα που αποτυπώνεται και σε μία σειρά από άλλους δείκτες, εκτός φυσικά αυτής της εξάλειψης των «δίδυμων» ελλειμμάτων της χώρας, είπε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι:

    - Τα spreads έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, και διαμορφώνονται σε προ Μνημονίου επίπεδα.

    - Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων έχει σημαντικά μειωθεί, και διαμορφώνεται σε προ Μνημονίου επίπεδα.

    - Το χρηματιστήριο σταδιακά ανακάμπτει και προσεγγίζει τα προ Μνημονίου επίπεδα.

    - Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά και διαμορφώνεται σε προ Μνημονίου επίπεδα.

    [06] Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για ακρόαση του Σνόουντεν

    Μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για ακρόαση του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην τεχνικού συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν η πηγή των αποκαλύψεων για τις μαζικές παρακολουθήσεις από την υπηρεσία αυτή.

    Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε την ακρόαση αυτή με 36 ψήφους υπέρ, 2 κατά και μία αποχή.

    Ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία, δεν θα μεταβεί ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στο Στρασβούργο, αλλά θα μιλήσει μέσω «διαδραστικής» τηλεδιάσκεψης. Μόνον υπό αυτόν τον όρο οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) διατίθενταν να γίνει η ακρόαση.

    [07] Ένα δωρεάν νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα

    Ένα δωρεάν νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, τo Bsmark (Business Social Marketing). Άνθρωποι από κάθε σημείο του πλανήτη, επαγγελματίες, άνεργοι, φοιτητές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κ.α. μπορούν να συνδεθούν online για να μοιραστούν μέσω ενός κοινωνικού δικτύου ό,τι έχει να κάνει με το επάγγελμά τους, την επιχειρηματικότητα και τον ελεύθερο χρόνο τους.

    Το Bsmark (www.bsmark.com) δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο γενικού περιεχομένου, αλλά στόχος των δημιουργών του είναι να βοηθήσουν κάθε χρήστη να προβάλει το βιογραφικό του σε μια επαγγελματικά προσανατολισμένη διαδικτυακή κοινότητα. Το δίκτυο ακολουθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου του υποβαλλόμενου από τους χρήστες περιεχομένου, με σκοπό να διατηρηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 15:30:22 UTC