Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [02] Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών ο σκηνοθέτης Πατρίς Σερό

  • [01] Δήμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Α. Τσοχατζόπουλου προχώρησε με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέταξε να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.

    Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά που το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.

    Με την λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση.

    Νωρίτερα και ενώ το δικαστήριο επρόκειτο να αποφανθεί για τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μην δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για την σύζυγο και την κόρη του:

    «Δίνετε αναστολή σε όλους και καλά κάνατε. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν δώσατε στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος; Αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας».

    [02] Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών ο σκηνοθέτης Πατρίς Σερό

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Σερό, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους δημιουργούς των τελευταίων 40 ετών, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και στην όπερα, πέθανε σήμερα μετά από μακρά ασθένεια, σε ηλικία 68 ετών, όπως έγινε γνωστό από τους οικείους του.

    Το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε ο Σερό, η "Ηλέκτρα" του Ρίχαρντ Στράους, παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στο λυρικό φεστιβάλ του Εξ-αν-Προβάνς.

    Ο Σερό γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1944 στο Λεζινιέ, ένα χωριουδάκι της δυτικής Γαλλίας, όπου σήμερα ένας δρόμος φέρει το όνομά του. Ο πατέρας του ήταν ζωγράφος ενώ η μητέρα του είχε ασχοληθεί με το σχέδιο Μεγάλωσε στο Παρίσι και στα 16 του εντάχθηκε στο θεατρικό όμιλο του λυκείου Λουί-λε-Γκραν. Σε ηλικία μόλις 21 ετών συμμετείχε στο φεστιβάλ του Νανσί παρουσιάζοντας ένα έργο του Μαριβό ενώ στα 22 ανέλαβε τη διεύθυνση του πρώτου θεάτρου του στο Σατρουβίλ, στην περιοχή του Παρισιού. Το 1969 συνεργάστηκε με το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου ενώ από το 1972 μέχρι το 1981 ήταν συνδιευθυντής του Εθνικού Λαϊκού Θεάτρου του Βιλερμπάν, κοντά στη Λιόν, όπου μεταξύ άλλων ανέβασε και το έργο Πέερ Γκιντ του Ίψεν.

    Συνέχισε να σκηνοθετεί έργα στο θέατρο της Ναντέρ και να παρουσιάζει στο κοινό μια νέα γενιά Γάλλων ηθοποιών, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε και ο ίδιος σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως στο Δαντών του Αντρέι Βάιντα το 1982. Από το 1989 και μετά, επηρεασμένος από το θάνατο πολλών φίλων του και κυρίως του θεατρικού συγγραφέα Μπερνάρ Μαρί Κολτές από AIDS αφιερώθηκε περισσότερο στην όπερα και τον κινηματογράφο, όμως κατά περιόδους επέστρεφε ξανά στο θέατρο. Ανέβασε όπερες κλασικών συνθετών, όπως του Μότσαρτ και του Βάγκνερ, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με τους Ζορζ Πετρ ("Τα παραμύθια του Χόφμαν"), Πιερ Μπουλέζ, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ ("Ντον Τζοβάνι", "Τριστάνος και Ιζόλδη") και Ντάνιελ Χάρντινγκ ("Έτσι κάνουν όλες").

    Στο κινηματογράφο, γύρισε την πρώτη του ταινία, την "Ορχιδέα του θανάτου" με την Σαρλότ Ράμπλινγκ το 1974. Με τη "Βασίλισσα Μαργκό", το 1994, τιμήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε πέντε βραβεία Σεζάρ, τα γαλλικά Όσκαρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 October 2013 - 22:30:22 UTC