Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ και τα ΣΕΚ
  • [02] «Πινακίδες» και GPS στις... γόνδολες
  • [03] Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στο Ιράκ

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ και τα ΣΕΚ

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) βρίσκονται από σήμερα οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη φετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στη νέα δομή στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

    Από φέτος εγκαινιάζεται εξάλλου ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβαινε έως τώρα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) θα παρέχεται από φέτος δωρεάν φοίτηση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες.

    «Η σημερινή ανακοίνωση για τις ειδικότητες Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης - Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιβεβαιώνει την πολιτική μας βούληση για παροχή Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης σε επαγγέλματα αιχμής για την ελληνική οικονομία, συνδέοντας την παρεχόμενη Γνώση με ευκαιρίες απασχόλησης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας ότι «η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, η οποία εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος για όλη την Επικράτεια και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία και τον Πολίτη».

    [02] «Πινακίδες» και GPS στις... γόνδολες

    Σειρά μέτρων για να καταστεί πιο ασφαλής η πλοήγηση στα κανάλια της πόλης ενέκρινε ο δήμος της Βενετίας, μετά το θάνατο ενός Γερμανού καθηγητή τον Αύγουστο στο μεγαλύτερο κανάλι της πόλης εξαιτίας της ανατροπής μιας γόνδολας και της σύγκρουσής της με πλωτό λεωφορείο.

    Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την 4η Νοεμβρίου προβλέπουν ότι οι γόνδολες θα πρέπει να έχουν η καθεμιά την δική της «πινακίδα» ?ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης?, να χρησιμοποιούν σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και να φέρουν στα δυο άκρα τους ειδικό πλαστικό υλικό το οποίο φωσφορίζει ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις μετά την δύση του ηλίου.

    [03] Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ σήμερα, κυρίως με παγιδευμένα αυτοκίνητα, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

    Επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν 63. Τουλάχιστον οι πέντε από τις επιθέσεις αυτές έγιναν σε συνοικίες όπου ζουν μέλη της σιιτικής πλειονότητας. Η μία έγινε στη συνοικία αλ Ντούρα της σουνιτικής μειονότητας.

    Στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις και μία επίθεση ενόπλων σε μια κατοικημένη περιοχή.

    Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, όπου η ραγδαία κλιμάκωση των επεισοδίων βίας εγείρει φόβους περί επανόδου της χώρας στην περίοδο που βρισκόταν στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου, τη διετία 2006-2007.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count, μέχρι στιγμής φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας πάνω από 6.000 άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 October 2013 - 20:30:22 UTC