Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «φαιά προπαγάνδα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι
  • [03] Επτά κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά
  • [04] Στις 23 Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα
  • [05] Ο Άσαντ θέτει όρους για να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό
  • [06] Tepco: Ραδιενεργές ουσίες σε αγωγό που συνδέεται με τον Ειρηνικό Ωκεανό
  • [07] Είχε καρδιά πρωταθλητή
  • [08] Ελλάδα-Ισπανία 41-38 στο ημίχρονο

  • [01] Για «φαιά προπαγάνδα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για «φαιά προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην παιδεία.

    Σε εκτενές σημείωμά του για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που «κλείνει τα σχολεία», καθώς υποκινεί τις απεργίες, ενθαρρύνει καταλήψεις» και επισημαίνει:

    «Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία. Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς τη δημόσια παιδεία, καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες της, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους εκεί, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, αυξάνει την μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά».

    [02] Απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι

    Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

    Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση των τοπικών ενώσεων των δασκάλων με το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Στις 19 του μήνα θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

    [03] Επτά κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά

    Το όφελος για την ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ήταν τεράστιο αν οι εταιρείες κρουαζιέρας επέλεγαν να χρησιμοποιήσουν τον Πειραιά ως λιμάνι αφιξοαναχώρησης (home porting), υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς κρουαζιέρας, με αφορμή τη σημερινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοιων, με περισσότερους από 18.400 επιβάτες.

    Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων της Louis Cruises, Γιώργος Κουμπενάς, η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί μία από τις κορυφαίες χώρες προορισμού για τους επιβάτες κρουαζιέρας, ωστόσο, τα περισσότερα έσοδα για τη χώρα μας μπορούν να εξασφαλιστούν κυρίως από τις εταιρίες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ενισχύουν πολύπλευρα την ελληνική οικονομία.

    Χαρακτηριστικά, μπορεί οι επιβάτες μίας εταιρείας που εδρεύει και κάνει home porting από ελληνικά λιμάνια, όπως η Louis Cruises, να είναι αριθμητικά λιγότεροι σε σχέση με άλλες εταιρείες, ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ξοδεύουν τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερο από το μέσο όρο εξόδων στα οποία προβαίνουν οι διερχόμενοι (transit) επιβάτες άλλων εταιρειών, τονίζει ο κ. Κουμπενάς.

    [04] Στις 23 Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα

    Η αποστολή της τρόικας θα βρίσκεται στην Αθήνα στις23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,ενώ θα προηγηθεί η επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων.

    Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον,ο εκπρόσωπος του Ταμείου,Τζέρι Ράις ανέφερε ότι ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής και τα μέλη της αποστολής θα εξετάσουν με τις ελληνικές αρχές το που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αν υιοθετεί τη θέση κάποιων ότι η επόμενη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα θα είναι "κόλαση", υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει για το τι θα περιέχει η έκθεση και ότι θα γίνει νέα αξιολόγηση του προγράμματος. Επίσης, πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Ιουλίου, η Ελλάδα έχει κάνει "αξιέπαινη πρόοδο" για τη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είπε.

    [05] Ο Άσαντ θέτει όρους για να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό

    Η Συρία θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της στη διεθνή κοινότητα, με βάση την πρόταση που είχε κάνει η Ρωσία, υπό τον όρο ότι η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να βοηθά τους Σύρους αντάρτες και να απειλεί τη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

    "Πρόκειται για μια διμερή διαδικασία" είπε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με τη ρωσική μετάφραση των δηλώσεών του. "Όταν θα δούμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν πράγματι τη σταθερότητα στην περιοχή, όταν θα σταματήσουν να απειλούν και να επιδιώκουν μια επίθεση και να παραδίδουν όπλα στους τρομοκράτες, τότε θα θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία μέχρι τέλους" τόνισε μιλώντας στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Ρωσία 24. "Θέλω να είναι σαφές σε όλους ότι οι δεσμεύσεις (που αναλαμβάνει η Συρία) δεν θα εκπληρωθούν μονομερώς" συνέχισε.

    Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως έχουν παραλάβει έγγραφο από τη Συρία, με το οποίο η χώρα δηλώνει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στη Σύμβαση κατά των Χημικών Όπλων, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο Σύρος πρόεδρος.

    Τα έγγραφα που έστειλε η Συρία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενταχθεί στη διεθνή Σύμβαση για την κατάργηση των Χημικών Όπλων στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποφύγει ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα "υποκατάστατο" του αφοπλισμού της, ούτε μια τακτική παρακώλυσης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [06] Tepco: Ραδιενεργές ουσίες σε αγωγό που συνδέεται με τον Ειρηνικό Ωκεανό

    Η Tokyo Electric Power (Tepco), η εταιρεία που διαχειρίζεται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ραδιενεργές ουσίες σε έναν αποστραγγιστικό αγωγό που συνδέεται απευθείας με τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μολυσμένο νερό μπορεί ακόμη και να έχει φτάσει στην θάλασσα.

    Μια περιεκτικότητα σε ραδιενεργές ουσίες 220 μπεκερέλ καταμετρήθηκε σε δείγματα που ελήφθησαν χθες από αυτόν τον αποστραγγιστικό αγωγό, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή, διευκρίνισε η Tepco.

    Το επίπεδο αυτό είναι πολύ πιο αυξημένο από αυτό δειγμάτων που είχαν ληφθεί την Τρίτη από τον ίδιο αποστραγγιστικό αγωγό, ο οποίος συνδέει την θάλασσα με μια ζώνη στην οποία βρίσκονται οι δεξαμενές αποθήκευσης άκρως ραδιενεργού ύδατος. Η Tepco είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι 300 τόννοι άκρως ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από μία από τις δεξαμενές αυτές του σταθμού.

    Υπάλληλοι πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού αντίθετα προς την ροή του αγωγού για πολλές ημέρες και η Tepco υποψιάζεται ότι το νερό πέρασε ανάμεσα από τα σακιά με την άμμο που είχαν τοποθετηθεί προς την κατεύθυνση της ροής για να εμποδιστεί η κάθοδος του μολυσμένου ύδατος προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    [07] Είχε καρδιά πρωταθλητή

    Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών «έσπασε» την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε «με το δεξί» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-75 των «φούριας ρόχας» στη Λιουμπλιάνα και τους υποχρέωσε στη 2η ήττα τους (μετέφεραν 1 νίκη και 1 ήττα από την Α' φάση), με την οποία τους «έπιασε» στη βαθμολογία του Α' ομίλου. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική η αναμέτρηση του Σαββατου με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους (22:00).

    Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

    [08] Ελλάδα-Ισπανία 41-38 στο ημίχρονο

    Την Ισπανία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Ελλάδα για τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2013 - 18:30:22 UTC