Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέοι μηχανισμοί διυπουργικής συνεργασίας
  • [02] Αναστέλλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • [03] Συμφωνία αναδιάρθρωσης του κυπριακού δανείου
  • [04] Κόντρα στην Ισπανία η Εθνική
  • [05] Γκ. Μπέιλ: «Θα κάνουμε μεγάλα πράγματα με τον Ρονάλντο»

  • [01] Νέοι μηχανισμοί διυπουργικής συνεργασίας

    Μηχανισμούς διυπουργικής συνεργασίας για την ταχύτερη επίλυση ζητημάτων και υλοποίηση πολιτικών, εγκαινιάζει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη σύσκεψη των γγ όλων των υπουργείων που συγκάλεσε ο γγ Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους ζητημάτων και πρωτοβουλιών διυπουργικής φύσεως που χρονίζουν λόγω εμπλοκής τους στην υπηρεσιακή αλυσίδα και η ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για τον ρόλο της ΓΓ Συντονισμού.

    Προκειμένου να βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, με προφανή οφέλη για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, τα υπουργεία θα αποκτήσουν μόνιμες δομές επικοινωνίας και θα αξιοποιήσουν πόρους του ΕΣΠΑ για την αξιολόγηση των δημοσίων φορέων και οργανισμών.

    [02] Αναστέλλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    Με απόφαση της Συγκλήτου αναστέλλεται από την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Σε ψήφισμά της, η Σύγκλητος εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, η οποία, εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

    «Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραμένει ένα από τα πιο υποστελεχωμένα ιδρύματα της χώρας και ενδεχόμενη μείωση του διοικητικού προσωπικού θα έχει οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για την επιτευχθείσα ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, αλλά και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ως ακαδημαϊκού ιδρύματος. Για τη συνέχιση της εύρυθμης ακαδημαϊκής και διοικητικής του λειτουργίας απαιτείται, αντιθέτως, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

    [03] Συμφωνία αναδιάρθρωσης του κυπριακού δανείου

    Η Ρωσία και η Κύπρος υπέγραψαν τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του παλαιού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, που είχε χορηγηθεί στη Λευκωσία τον Δεκέμβριο του 2011, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ.

    Ο κ. Στορτσάκ είχε νωρίτερα συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα για λίγες μόνο ώρες, με αποκλειστικό σκοπό να υπογράψει την τροποποίηση της σχετικής συμφωνίας και μόνο.

    Οι όροι του αναδιαρθρωμένου δανείου προβλέπουν έναρξη αποπληρωμής του από το 2016 αντί για εφέτος και σε οκτώ ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, ενώ έως τότε θα ισχύει «περίοδος χάριτος», κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλεται αναδρομικά από τον Μάρτιο 2013 επιτόκιο 2,5% αντί του αρχικού 4,5%.

    Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ, η μείωση αυτή ισοδυναμεί με διαγραφή του 10 % του χρέους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, που επικαλείται τον οίκο Moody's η Κύπρος ενδέχεται λόγω των σοβαρών οικονομικών της προβλημάτων να ζητήσει από τη Ρωσία και νέα αναδιάρθρωση, παρά την υπάρχουσα εμφανή χαλάρωση των όρων του ρωσικού δανείου.

    [04] Κόντρα στην Ισπανία η Εθνική

    Την Ισπανία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Ελλάδα για τηδεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

    [05] Γκ. Μπέιλ: «Θα κάνουμε μεγάλα πράγματα με τον Ρονάλντο»

    «Θέλω να κερδίσω τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα δώσω το 100% γι΄ αυτή τη φανέλα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνουμε σπουδαία πράγματα»: αυτή είναι η υπόσχεση του Γκάρεθ Μπέιλ προς τους φίλους της «βασίλισσας», τους οποίους θα ήθελε να ικανοποιήσει προσφέροντας το θέαμα που περιμένουν από αυτό το «καυτό» δίδυμο.

    Ο Ουαλός άσος, η μεταγραφή του οποίου στη διάσημη ισπανική ομάδα είναι η δαπανηρότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, φωτογραφήθηκε σήμερα με τους νέους συμπαίκτες του, Μαρσέλο και Μπενζεμά, με την ευκαιρία της παρουσίασης της δεύτερης φανέλας για το Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι πορτοκαλί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2013 - 16:30:22 UTC