Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Bild: Εκβιασμός στον Πέερ Στάινμπρουκ
  • [03] Σ. Μπερλουσκόνι: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [04] Τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Κολλημένος στο χθες ο Αλ. Τσίπρας

  • [01] Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς επεισόδια εξελίσσονται - μέχρι στιγμής - οι διαδηλώσεις εργατικών συνδικάτων και φορέων κατά της πολιτικής των μνημονίων, που πραγματοποιούνται με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε τέσσερα σημεία. Με πανό, πλακάτ και συνθήματα προσήλθαν οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου το "παρών" έδωσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας από το βήμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Ταραμπουλίδης επεσήμανε - μεταξύ άλλων - τη λιτότητα, την αύξηση της ανεργίας, τις πολιτικές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και μίλησε για λανθασμένες πολιτικές εξαθλίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στο κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας και της ΕΡΤ.

    "Είναι καιρός, η Τρόικα και η κυβέρνηση να αλλάξουν τροχιά. Είναι καιρός για εμάς να αντιδράσουμε ακόμη πιο δυναμικά" είπε.

    Για "ψεύτικες πρωθυπουργικές εξαγγελίες επιτυχίας που δεν πείθουν κανένα" έκανε λόγο, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε πως "όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές δεν έχουμε δικαίωμα να σκύψουμε το κεφάλι".

    Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν - μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.

    Μέλη και υποστηρικτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου την κεντρική ομιλία προς τους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ χαιρέτισαν - μεταξύ άλλων - εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, του κλάδου των εργαζομένων σε εμφιαλωμένα ποτά κ.ά.

    Στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στο κάλεσμα των επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές ανταποκρίθηκαν επίσης - μεταξύ άλλων - αντιπροσωπεία κατοίκων του Κιλκίς που είναι αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού στα Κρούσια, κινήματα κατά των διοδίων και επιτροπές κατοίκων κατά του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

    Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι στη συνέχεια ενώθηκαν με την παραπάνω διαδήλωση.

    Το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση αστυνόμευσης συμμετέχει και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

    [02] Bild: Εκβιασμός στον Πέερ Στάινμπρουκ

    "Ο Στάινμπρουκ εκβιάζεται" γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη σε υπόθεση απειλητικής επιστολής που απευθυνόταν στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ζητώντας του να παραιτηθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με οικιακή βοηθό που, κατά τον αποστολέα, απασχολούσε ανασφάλιστη πριν από δεκατέσσερα χρόνια.

    Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, η επιστολή αναφέρεται σε γυναίκα από τις Φιλιππίνες που απασχολείτο στην κατοικία της οικογένειας Στάινμπρουκ στην Βόνη. Από την πλευρά του υποψηφίου, έγινε γνωστό ότι η οικιακή βοηθός εργαζόταν νομίμως στην κατοικία της μητέρας του, η οποία για σύντομο διάστημα την είχε "διαθέσει" στην οικογένεια του γιου της. "Οι Στάινμπρουκ δεν εκβιάζονται και δεν μπορούν να εκβιαστούν" δήλωσε η σύζυγος του υποψήφιου, Γκέρτρουντ, στην εφημερίδα. Σύμφωνα δε με την Bild, η επιστολή παρελήφθη στις 30 Αυγούστου και την υπόθεση έχει αναλάβει το Εγκληματολογικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

    [03] Σ. Μπερλουσκόνι: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσαν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας (η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά με την αποπομπή του πρώην Καβαλιέρε) αντίγραφο προσφυγής του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα».

    Με την προσφυγή αυτή, ο Μπερλουσκόνι ζητεί από το Δικαστήριο να αποφανθεί σχετικά με την εφαρμογή του νόμου Σεβερίνο, στον οποίο βασίζεται η όλη διαδικασία έκπτωσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

    Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού καναλάρχη και πολιτικού είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο νόμος Σεβερίνο δεν πρέπει να εφαρμοσθεί, διότι το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον ιταλικό 'Αρειο Πάγο, πριν από πέντε εβδομάδες, διαπράχθηκε πολύ νωρίτερα από την έγκριση του εν λόγω νόμου.

    Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς θα προσπαθήσει να «κερδίσει χρόνο» και να αναβάλει την οριστική απόφαση της επιτροπής της γερουσίας, αλλά και τη μετέπειτα ψήφο του Σώματος επί της αποπομπής του.

    [04] Τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν καθημερινά ενημερωτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται διαδικτυακά.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματά τους και παρουσίασε τη θέση του κόμματος του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το ίδιο όνομα, με άλλη διοίκηση και άλλο θεσμικό πλαίσιο, με αξιοκρατία. "Το ότι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια τηλεόραση δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε όλα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις στη δημόσια τηλεόραση" τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση έδωσε ένα "δωράκι" στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

    Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Κολλημένος στο χθες ο Αλ. Τσίπρας

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κολλημένος στο χθες και συνεχίζει να επιδιώκει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδικογλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην "Ελευθεροτυπία"."Είναι καιρός να καταλάβει ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας το αποτρέψαμε οριστικά, όσο κι αν αυτό τον στενοχωρεί", σημείωσε ο κ. Κεδικογλου ο οποίος ανέφερε οτι η συνέντευξη θα μπορούσε να είχε δοθεί το 2012.

    "Δεν έχει καταλάβει ότι και "κούρεμα" χρέους έχει γίνει και μείωση επιτοκίων και αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων.

    Όλα αυτά έχουν ήδη γίνει και μάλιστα στον μεγαλύτερο βαθμό στα παγκόσμια χρονικά, χωρίς να υπάρξει εθνική χρεοκοπία.Παρ' όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιμένει να απειλεί με μονομερή στάση πληρωμών",πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 18:30:23 UTC