Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενετία: Αργυρός Λέων για "Miss Violence" και Αλέξανδρο Αβρανά
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Βενετία: Αργυρός Λέων για "Miss Violence" και Αλέξανδρο Αβρανά

    Η ελληνική ταινία "Miss Violence" του Αλέξανδρου Αβρανά βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα, το δεύτερο πιο σημαντικό βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

    Ο Χρυσός Λέοντας δόθηκε στο ντοκιμαντέρ "Sacro Gra" του Ιταλού σκηνοθέτη Τζιανφράνκο Ρόσι, το οποίο αναφέρεται στα άγνωστα και ποιητικά πρόσωπα που ζουν γύρω από την περιφερειακή λεωφόρο της Ρώμης, την "GRA".

    Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Κινέζο Τσάι Μινγκ-Λιάνγκ για το Jiaoyou (Αδέσποτα Σκυλιά), την ιστορία ενός άστεγου πατέρα και των δύο παιδιών του που αναγκάζονται να περιπλανώνται στους δρόμους της Ταϊπέι στην Ταϊβάν.

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Ολοκληρώθηκαν, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη, εργατικά συνδικάτα και φορείς, με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).Στην Εγνατία οδό, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, εκπαιδευτικών και άλλων διαδηλωτών.

    Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, μέσω κεντρικών οδών και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας, κατέληξαν έξω από το κτίριο της ΕΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου μετά το πέρας των πορειών πραγματοποιήθηκε συναυλία.

    Στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν το "ραντεβού' των μελών και υποστηρικτών του ΠΑΜΕ, που κινήθηκαν μέσω της παραλιακής και στο ύψος του Λευκού Πύργου ανηφόρισαν την οδό Εθνικής Αμύνης, προς το Συντριβάνι, όπου πέταξαν ντομάτες και ροδάκινα από αγροτικό αυτοκινητο, που ήταν στην κεφαλή της πορείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

    Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, μαζί με αντιπροσωπεία κατοίκων του Κιλκίς που είναι αντίθετοι σε ανάλογη δραστηριότητα στο χωριό Κρούσια, κινήματα κατά των διοδίων, επιτροπές κατοίκων κατά του ΣΜΑ Ευκαρπίας και άλλοι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώθηκαν στη διάρκεια της πορείας τους με πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα.

    Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε ορισμένες τράπεζες και καταστήματα και, αφού έφτασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, παρέμειναν εκεί για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψαν, μέσω της οδού Αγγελάκη, στην Καμάρα. Εκεί, σημειώθηκε, λίγο αργότερα ένταση, όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, που "απάντησε" με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ακολούθησε "κυνηγητό" στα στενά γύρω από τη Ροτόντα κι έγιναν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 20 προσαγωγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 20:30:20 UTC