Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Χρειάζεται νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Εκλογές άμεσα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο
  • [03] "Οι αλλαγές στα νοσοκομεία, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου"
  • [04] ΚΚΕ: Σε λαϊκή χρεοκοπία οδηγεί η πολιτική της λιτότητας

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Χρειάζεται νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους

    Οι επιτυχίες στα δημόσια οικονομικά με θυσίες της κοινωνίας στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθούν για να γίνει μια νέα και ισχυρή διαπραγμάτευση για μια διαφορετική συμφωνία, που θα υπερβαίνει τη λιτότητα και θα συνδυάζει τη δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση με την ανάπτυξη, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα εγαίνια της ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει την κοινωνική προστασία και θα προωθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις κι όχι απορρυθμίσεις ενώ η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας ούτε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη φθηνή εργασία και την υψηλή ανεργία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

    Εξάλλου,η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Realnews, αλλά προσθέτει πως «υπάρχει και η συνταγματική δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» επαναφέροντας σενάρια για στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης.

    Προαναγγέλλει τη δημιουργία συμπαράταξης, τονίζοντας πως ο πόλος που επιδιώκει να δημιουργήσει πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ενώ αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Εκλογές άμεσα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο

    Εκλογές άμεσα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε, προσερχόμενος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι "ήρθε σαν κλέφτης" και εγκαινίασε την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τού καταλόγισε "πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας".

    "Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Ήρθε, λοιπόν, σήμερα σε μία πόλη που 'βουλιάζει' στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα.

    Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι, που βρέθηκαν σήμερα να χειροκροτούν βαριεστημένα στην αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης, που σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα να την εγκαινιάσει, αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους.

    Το μόνο από όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] "Οι αλλαγές στα νοσοκομεία, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου"

    Έλεγχο από το ΣΔΟΕ των φαρμακείων που συνδέονται με τις υπερσυνταγογραφήσεις συγκεκριμένων γιατρών, προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στη Realnews.

    O κ. Γεωργιάδης δηλώνει επίσης πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν συγχωνεύσεις και αλλαγές ρόλου σε νοσοκομεία και στην περιφέρεια.

    Συμπληρώνει πως τα σχέδια θα είναι έτοιμα έως τέλος Σεπτεμβρίου και οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα έως τα τέλη του χρόνου.

    [04] ΚΚΕ: Σε λαϊκή χρεοκοπία οδηγεί η πολιτική της λιτότητας

    «Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Προσθέτει δε ότι «ο δρόμος προς την «Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες».

    «Το αύριο της Ελλάδας της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγεί σε νέες ακόμα πιο σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, με βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο προς το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος» αναφέρει το ΚΚΕ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης που αγκαλιάζουν ήδη όλες τις πλευρές της ζωής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων».

    Το σχόλιο του κόμματος καταλήγει αναφέροντας πως «απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 16:30:24 UTC