Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Βρούτσης: Κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο νέος καθορισμός του κατώτατου μισθού
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση
  • [03] Η Ελλάδα, «σταρ» του φετινού καλοκαιριού για τους Γερμανούς τουρίστες
  • [04] Στο Ιπποκράτειο για εξετάσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [05] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

  • [01] Ι. Βρούτσης: Κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο νέος καθορισμός του κατώτατου μισθού

    «Με τις διατάξεις του νέου νόμου θεσμοθετούμε δυο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στον νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

    «Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

    «Η δεύτερη αλλαγή, με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων παρακολούθησης και ενιαίας διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, θεραπεύει ένα -έως σήμερα- κατακερματισμένο, διάτρητο και αναποτελεσματικό σύστημα είσπραξης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της χρηματοδοτικής βάσης και τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

    Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο νέος μηχανισμός κατώτατου μισθού εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές, ενώ δίνει τη δυνατότητα ώστε ο κατώτερος μισθός να ορίζεται με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και τις στοχεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

    [02] Δ. Παπαδημούλης: Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση

    «Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση του τόπου» δηλώνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    «Στόχος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ είναι να μιλάμε τη γλώσσα των προβλημάτων και των λύσεων. Δίπλα σε κάθε όχι στα κυβερνητικά μέτρα να υπάρχει η πειστική εναλλακτική μας πρόταση» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

    Αναφερόμενος στο προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί μέσα και έξω από τη Βουλή για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. «Περιμένω να δω αν όλες αυτές οι αντιρρήσεις και επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αν θα εκφραστούν και στην πράξη ή αν θα αποδειχτούν επιφυλάξεις-γιαλατζί» προσθέτει.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους όσοι σήμερα απολύονται, ο Δημ. Παπαδημούλης σημειώνει:

    Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια.. Δεν λέμε ότι πατώντας ένα κουμπί θα γυρίσουμε σε μισθούς, συντάξεις και ΑΕΠ του 2008 και του 2009. Το αίτημά μας, η δέσμευσή μας για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με αιχμή μια νέα δραστική μείωση του χρέους είναι μονόδρομος για να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    (Ολόκληρη η συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη στη Web Tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.amna.gr )

    [03] Η Ελλάδα, «σταρ» του φετινού καλοκαιριού για τους Γερμανούς τουρίστες

    «Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής της θερινής σεζόν», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής εταιρείας «Thomas Cook» Ματίας Μπράντες και επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανακάμψει από την κρίση της προηγούμενης χρονιάς και εμφανίζει ανοδικές τάσεις - τουλάχιστον στον τουριστικό τομέα.

    Η εφημερίδα «Die Welt», σε άρθρο της για τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρει ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν και σημειώνει ενδεικτικά ότι τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία διαπιστώνουν ήδη αύξηση 18% για τις κρατήσεις που αφορούν τον Οκτώβριο.

    «Ο σταρ πάντως για φέτος είναι η Ελλάδα, που σε ορισμένα γραφεία πέτυχε αύξηση του τζίρου έως και 30%», σημειώνει η εφημερίδα και αναφέρει ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο, ενώ οι ταραχές στην Αίγυπτο αποτρέπουν τους τουρίστες οι οποίοι στρέφονται σε άλλους προορισμούς.

    Την τρίτη θέση καταλαμβάνει για φέτος, η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εταιρεία TUI.

    [04] Στο Ιπποκράτειο για εξετάσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

    Σε ιατρικές εξετάσεις, στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο", υπεβλήθη σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ύστερα από την εμφάνιση πυρετού.

    Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πρόκειται περί συνήθους βακτηριακής προσβολής και του χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς η κατάλληλη αντιβίωση.

    Η κατάσταση της υγείας του κ. Τσαυτάρη έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται η επιστροφή στα καθήκοντά του αργότερα σήμερα ή αύριο.

    [05] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

    Αναρτήθηκαν σήμερα στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) www.oaed.gr οι Προσωρινοί Πίνακες Επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (Β.Ν.Σ.) του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2013-2014 ως εξής:

    1. Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)

    2. Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών -2,5 ετών)

    3. Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 -την προσχολική ηλικία)

    Οι παραπάνω πίνακες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιτροπών αξιολόγησης ενστάσεων, οι οποίες συγκροτήθηκαν με τις Αρ. 54856/2-07-2013 και 56487/05-07-2013 Αποφάσεις Διοικητή του ΟΑΕΔ.

    Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 14:30:20 UTC