Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Προς παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο ο Σταύρος Ξαρχάκος
  • [03] Όσοι εργάζονται μπροστά σε οθόνες δικαιούνται διάλειμμα ανά δίωρο
  • [04] Ενοχή για τα στελέχη της ΜΑΡΦΙΝ πρότεινε η Εισαγγελέας
  • [05] Ο Μ. Ραχόι αρνείται να παραιτηθεί

  • [01] Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Με τις ομιλίες των εισηγητών ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο.

    Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού.

    [02] Προς παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο ο Σταύρος Ξαρχάκος

    Την μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωση του ρεπερτορίου για την προσεχή θεατρική σεζόν του Εθνικού Θεάτρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, φαίνεται πως διαδέχονται οι πρώτες σοβαρές διαφωνίες που οδηγούν σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής, Σταύρο Ξαρχάκο.

    Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα, ούτε από το Εθνικό Θέατρο ούτε από την πλευρά του συνθέτη, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα ο κ. Ξαρχάκος φαίνεται να μην έχει υποβάλει γραπτή παραίτηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε την παραίτησή του προφορικά σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπου εξέφρασε την αντίθεσή του στην ένταξη των παραστάσεων του Πέτρου Φιλιππίδη και του Λάκη Λαζόπουλου στο ρεπερτόριο του φετινού χειμώνα.

    [03] Όσοι εργάζονται μπροστά σε οθόνες δικαιούνται διάλειμμα ανά δίωρο

    Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι όσοι εργάζονται μπροστά σε οθόνες, όπως είναι του ηλεκτρονικού υπολογιστή, δικαιούνται μεν έως 15 λεπτά διάλειμμα ανά δίωρο, αλλά η χορήγησή του θα γίνεται μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

    Κατ' αρχάς, οι αρεοπαγίτες κάνουν αναφορά στην Ευρωπαϊκή οδηγία 90/270/ΕΟΚ, η οποία αναφέρει ότι οι εργοδότες πρέπει να σχεδιάζουν κατά τέτοιο τρόπο τη δραστηριότητα των εργαζομένων τους, έτσι ώστε όσοι απασχολούνται, σε καθημερινή βάση, μπροστά από οθόνες οπτικής απεικόνισης, ή πρέπει να διακόπτουν την εργασία τους περιοδικά με διάλειμμα, ή να αλλάζουν επαγγελματική δραστηριότητα (π.χ. να απασχολούνται σε άλλες εργασίες που δεν θα χρησιμοποιούν οθόνες).

    Σε περίπτωση κατά την οποία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μπροστά από οθόνες οπτικής απεικόνισης δεν μπορούν να εναλλάσσονται σε άλλες μορφές εργασίας (εκτός οθόνης), τότε πρέπει να τους χορηγείται διάλειμμα έως 15 λεπτά ανά δίωρο, χωρίς, όμως, να μπορούν να λαμβάνουν το χρόνο των διαλειμμάτων συσσωρευτικά.

    [04] Ενοχή για τα στελέχη της ΜΑΡΦΙΝ πρότεινε η Εισαγγελέας

    Την ενοχή και των 4 κατηγορουμένων, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ζήτησε η Εισαγγελέας της έδρας, για την ανθρωποκτονία από αμέλεια των τριών εργαζομένων στον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ τον Μάιο του 2010.

    Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των τεσσάρων στελεχών της τράπεζας (διευθύντρια, υποδιευθύντρια και δύο υπεύθυνοι ασφαλείας) τόσο για τον θάνατο των τριών όσο και για σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων εργαζομένων, γιατί όπως είπε, "μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου".

    Η δίκη συνεχίζεται.

    [05] Ο Μ. Ραχόι αρνείται να παραιτηθεί

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητά μετ' επιτάσεως η αντιπολίτευση, και έκανε λόγο για "εκβιασμό" του κράτους δικαίου.

    "Θα ολοκληρώσω τη θητεία για την οποία με επέλεξαν οι Ισπανοί", είπε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους. Διαβεβαίωσε ότι "το κράτος δικαίου δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό" και ότι η δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της "χωρίς καμία πίεση".

    Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, 55 ετών, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Ιούνιο και κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 16:30:21 UTC